Jump to content

andeby

Medlemmer
 • Posts

  58
 • Joined

 • Last visited

About andeby

 • Birthday March 1

Profile Information

 • Kjønn
  Female
 • Bosted
  Son i Akershus

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

andeby's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Reputation

 1. Noen som kan anbefale en automatsik lukeåpner?
 2. Fikk denne linken av Tormod som var meget interessant :http://www.ovogenics...-quail-egg.html
 3. Jeg bruker en blanding av Oppdrett lett og Oppdrett kraft fra FK, samt frø av forskjellige typer kjøpt i dyrebutikken. Jeg gir skjellsand i tillegg.
 4. Tusenn takk for den lenken. Veldig spennende lesning
 5. For mange år siden leste jeg en avhandling om vaktelegg og at de styrket immunforsvaret og hjalp mot feks pollenallergi. Der sto det også at folk som var allergiske overfor hønseegg kunne spise vaktelegg. Noen som vet mer om dette?
 6. Du kan trygt la mødrene gå sammen dersom det er god nok plass og kjemien mellom dem passer. Slipp dem sammen og overvåk hvordan de takler det. Litt lørdagsgodt som mais eller solsikkefrø er med på å avlede dem. Hos oss går nå 8 mødre sammen i en stor voilere. Det går kjempebra. Det er lurt å ha en hane sammen med dem er min erfaring. Hanen finner mat og lokker på kyllingene og er riktig så galant; han passer på at ungene får mat først og i tillegg går han i mellom dersom "fruene" ikke vet å oppføre seg. Noen ganger kan det være litt tilpasningsproblemer, men det finner du ut av. Her setter vi kyllingene i utegård etter 1-2 uker sammen med sin mamma. Men først er de i et lite bur i en tilvenningsfase med mamma en ukes tid, før de settes i et mye større bur på plenen så de andre kan nyte synet av de nyklekkede. Så er det inn i en voliere sammen med mødre og fedre.......deretter slippes de "løs" på farmen etter noen uker. og går fritt. Vi har 3 utegårder og 2 hønsehus og hønsene tar med seg sine barn der de egentlig hører hjemme. Ikke så nøye på om det er mine eller dine barn, eller det er en tante som overtar kyllinngene etter en stund. Det er rørende å se hvordan de forskjellige flokkene tar vare på hverandre. Men NB; noen høner er ikke like egnet som andre til å være mødre....hos oss dreier det seg om spisstoppet Appenzeller og Sultan. Vi stoler ikke helt på dem og overvåker deres gjøren og laden.
×
×
 • Create New...