Jump to content

mettemor

Medlemmer
 • Content Count

  121
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  7

mettemor last won the day on September 28 2013

mettemor had the most liked content!

Community Reputation

10 Godt

About mettemor

 • Rank
  På vaglen

Profile Information

 • Kjønn
  Female
 • Bosted
  Åmål, Sverige

Recent Profile Visitors

4,297 profile views
 1. Vi har bare et par voksne fugler nå, 1+1, og to unger 1+2, og våre fugler får kraftfor blandet med hele korn, og mengden avhenger av om de går ute i hagen eller ikke i løpet av dagen. Helst vil jeg jo at de er i hagen hele dagen så de kan gresse og spise "levende fôr". Men er vi ikke hjemme går de i innhegning. Der henger automaten ute under tak, så de må ut av huset sommer som vinter for å spise . Vann setter jeg et stykke unna ute, og inne om vinteren, slik at de må gå litt fram og tilbake. For litt late er de jo også Ved siden av dette får de en neve hver med oppkuttet salat om vinteren, og om de ligger og ruger. Ellers det som er av brødrester, ris, ol, og den ene hoa som er ganske mager får en daglig dose solsikkefrø også. Og knuste eggeskall og skjellsand. ja, sånn er det her. :-) kjøtt har vi ikke prøvd å gi, det får de skafe seg selv ;-)
 2. Ja naturen er virkelig til å forundres over! "nature over mind" mens vi tenderer til å tro at det er omvendt.
 3. SKjære og kråke spiser gjerne andunger. og når disse er større kan det jo hende at de vil plage/ erte for å komme til maten selv... ?
 4. Det viser seg at våre to ender mest annsynlig kun ligger på ubefruktede egg. Joda, vi har hatt en veldig ivrig herremann, han sto på sitt og på dem og det var full fres i andegården. Men nå, ved rugedag ca 21, er det ikke tegn til liv i eggene,og de jeg har knust har vist seg å være ufrødde. Spørsmål: Hvor gammel må en moskus andrik være for å være fertil? Er det noen som VET? Jussi var klekket i august i fjor og var da ca 8 mnd i april, da han virkelig begynte å leke mann. Nå er han tatt av reven, og vi har ingen annen andrik. Men damene hans ligger trofast på sine egg.... som det nok ikke blir noe særlig utav. Jeg skulle tro at jeg ville sett om de var befruktet, og siden hadde dødd, selv ganske tidlig. Men det var ikke antydning til ring rundt kimen engang. Har noen noengang hatt en infertil andrik? ... og hva betyr det at et egg begynner å bli grønnaktig? Det er helt mørkt når jeg lyser det, men det er nesten litt grønnaktig på fargen. Er det råttent ? Eller er det noen unge inne i det mon tro? rugedag ca 21. Jeg bare undrer... hilsen mettemor.
 5. Hei igjen, ferietid og derfor ikke på nettet. Det er sant, de må ikke bli frosne på beina. Må jo være forferdelig vondt å få koldbrann og frostskader! Stakkars dyr... Det jeg gjorde var etter råd her fra fuglepraten, å sette inn en stor plastdunk med lokk som jeg hadde skåret et stort hull i slik at de kan dyppe hele hodet, uten at de søler så mye omkring på gulvet. Gulvet er/ var dekket av et tykt lag sagflis som absorberte det som likevel kom ut. Over karet hang en varmelampe, som også varmet opp hundehuset deres. De hadde det aldels utmerket slik. Maten hang ute, under tak, slik at det ikke kom snø i foret. Men de gikk ut og inn som de ville, i hagen og i andegården. Bading ble det ikke i vinterfrosten. Om natten går de selv inn i huset sitt, og jeg lukker andegårdsgrinden etter dem før mørket senker seg helt. Veldig trivelige dyr å ha i hagen! :-) men de må jo såklart ha stell som passer til sitt behov.
 6. Hei, noen av dine spørsmål ka jeg svare på. Du finner også mange svar på det du spør om i tråder her på nettet. :-) Ja, moskusender spiser brunsnegler, så sant de ikke får for mye kraftfor. Det er nå min erfaring. Best blir det om du får dem som små, og viser dem at brunsnegler er mat. Jeg kjøpte mine første som tre uker gamle dununger, og var "veldig mamma" for dem gjennom hele sommeren, vi hadde våre faste turer rundt i hagen. Masse kos! De MÅ ha tilgang på vann som de kan skylle nebb og øyne i, hver dag, hele dagen, hele året. Gjerne et sted å bade- men ikke om vinteren, det er ikke nødvendig. . De griser endel, så de bør ikke bo inne med høner. Det holder med et gammelt hundehus el.l. Våre varmer seg med en varmelampe i hundehuset strødd med flis om natten vinterstid, men er ute om dagen. De tusler rundt i hagen, men jeg har satt opp et lite gjerde mot gaten. De unge fuglene kan fly sin vei, så vingestekking første året kan bli nødvendig. Kjøttet er magert og litt tørt, smaker godt. De blir fort tamme, og er veldig sosiale og svært nysjerrige fugler. Kommer straks jeg går ut i hagen, og følger med rundt for å se hva som hender. Det kan jo være at det vanker en godbit, eller at jeg løfter på gress og blader, eller begynner å grave!!- det er de veldig interessert i , for da finner de godsaker som mark og biller. Jeg så engang en and snappe en flue i luften, så det er intet i veien med reaksjonsevnen!
 7. Vi har sikret ganske så bra nå, egentlig. Natten ble kort og arbeidet med sikring føltes viktig. Så vi bar store stenheller og tunge stener og la omkring i de feltene der det ikke var stener fra før. Likevel, gjerdet går ned i jorden, nesten alle steder men der hvor reven hadde gravet var et svakt punkt i konstruksjonen. jaja... livet går nå sin skjeve gang. takk for tips og råd.
 8. Takk for godt råd! - det skal jeg ta med meg. men økonomien og tids-kapasiteten i øyeblikket tilsier at vi må vente litt .. imens får mannen bli sendt ut i hagen i nattens mulm og mørker og urinere sitt revir! hehe! har fått det rådet og har tenkt å spørre om han vil...
 9. Takk Prisilla. Vi håper også på en vellykket prosess denne gangen. Men, Akkurat Nå er jeg igrunnen mest redd for at reven skal komme igjen... ligger på vak om natten med stiv nakke og kikker ut av vinduet støtt... redd for at disse to også skal måtte lide.
 10. på besøk natt til fredag. Det ble en trist morgenstund... Våknet av et veldig leven der nede i hagen ved tretiden. og tror du ikke han hadde funnet den ene svakheten i andeburet.... tror rever har en ekstra sans som forteller om jordas beskaffenhet under dem... hmm.. Men vi måtte altså nød-slagte Jussi, andriken vår. Det var trist, han var så skambitt, stakkars. Han fikk ta støyten for damene sine, han. De lå i badekaret, relativt trygt forvart, inntil jeg kom flagrende ned i min hvite morgenkåpe. Den reven fikk det travelt med å finne veien hjem... satt i buret med alle fire beina gjorde han, i ren desperasjon og angst. Han kom ikke tilbake mer den natten i alle fall. Og midt i natten, begynne å sikre buret med enda mer store sten og heller omkring.. pust &pes. jo.. det er så meget med det jordiske. For samtidig legger damene nå egg i fellesrede. Jeg var redd de hadde fått sjokk og sluttet verpe, men så er ikke tilfelle. De har tatt det hele med stoisk ro, merkelig nok. Spørsmål: hvor lenge etter parring vil eggene være befruktet?
 11. ja da er det vel bare å telle dager og krysse fingrene da, for god klekking!
 12. ja lykke til! - her driver Prinsessa å fyller redet med egg nå, ett hver dag, og forbereder ruging med å fore redet med dun. Er så flink, atte! Fuktet dem idag også. Vet ikke om det var "planlagt" eller tilfeldig at hun har bare har lagt seg på redet etter et bad. Men fint å se i alle fall, at alt er "som det skal" så langt.
 13. Hvis ikke har mulighet til å skille ut dyr av flokkenm og du vil at mor og unger skal være alene, er det nok lurt å lage et gjerde. De hopper for ganske høyt disse andungene ! så ikke lag det for lavt.
 14. sommer og sol vettu! du finner mer aktivitet i en facebook gruppe for moskusand i norge. :-) bare et lite tips, altså..
 15. ja det kan gjerne være så. :-) Nå har hun også steget i rang, så nå har det luktet egglegging av henne uten at det har vært noe egg der, i en uke, ikke før i dag! Hurra! nå er det nytt håp for liv i hagen i sommer ! for nå ligger et fint egg og venter i huset
×
×
 • Create New...