Jump to content

Budeia

Medlemmer
 • Content Count

  198
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

Budeia last won the day on January 7 2014

Budeia had the most liked content!

Community Reputation

6 Nøytral

About Budeia

 • Rank
  På vaglen
 • Birthday 09/08/1980

Profile Information

 • Kjønn
  Female
 • Interesser
  Har Svarthøns, Australorps, Marans, dverg Jær, to bakgårdsmixer,-og noen lohman som får henge med så lenge de verper. Ønsker meg Barnevelder, flere Marans, Welsumer og Wyandotte.

Recent Profile Visitors

5,351 profile views
 1. Australorps om du vil ha rasehøne. Hvis ikke det er viktig, så slår jeg et slag for brun lohman. Store fine egg, verper jevnt med litt lys om vinteren, lette å få tamme og rolige. Ikke så store slakt som australorpsen da.
 2. Går det virkelig an? Kanskje det er fordi det er sommer? Jeg har ei høne som ligger på egg, men som av og til flytt seg fordi hun jages av andre høner. Egga har blitt kalde to ganger. Det er noe på gang inni der, men jeg har ikke fått lyst skikkelig i mørket så jeg vet om det lever eller ei. Da høres det jo litt mer lovende ut, egentlig.
 3. Mange spørsmål fra meg for tiden, men jeg må ha det inn med t-skje. Jeg har ei høne under låven med egg som antakeligvis klekker i løpet av kommende uke. Hva gjør jeg da når hun kommer ut med dem? Må hun ha et eget hjørne av hønehuset bare for seg selv (eller et eget bur å være i) og kyllingene, eller kan hun gå løs i hønehuset med dem med en gang? Klarer hun å passe kyllingene for de andre hønene? Ei annen høne ligger på egg inne i hønehuset. Hun ble jaget fra redet sitt første dagen av ei høne høyere i rang. Jeg har derfor brettet netting rundt rugekassa så hun får ligge i ro, og flyttet henne over i den doble rugekassa, som det er god plass i. Har da satt vann og matskål i andre enden av kassa. Er litt usikker på om hun spiser og drikker noe særlig, men hun ligger dønn på eggene og er i allefall veldig klukk. Men hun kommer seg jo ikke ut av kassa uten hjelp. Håper hun skjønner at hun kan spise og drikke av det jeg har satt frem. Et siste spørsmål, jeg har åtte kyllinger på tre uker. De bor i en stor pappeske med varmelampe over. Tre av dem er nok brahma krysninger, de har din langs beina og bare fjør på vingene. De andre kyllingene har fjør på deler av kroppen ellers også, ikke bare på vingene. De begynner å herpe esken sin litt, og jeg ønsker etterhvert å få dem flytta inn i hønehuset i et bur så de skal være trygge for hønene. Når klarer de seg uten varmekilde med tanke på årstiden? Man sier vel at de skal ha fjørdrakt over hele seg før de ikke lenger trenger tilskuddsvarme, å jeg da vente på disse brahmamixkyllingene? Det tar jo en liten evighet. Det er rundt 18-20 grader her på dagtid, men selvsagt litt kjøligere på natt. Greier nok å drøye dem i esken en uke til, men da er den nok klar for å kastes.
 4. Ikke prøvd det nei, men har du mailet dem og spurt om de kan sende til Norge? Mange er villige til det selv om det ikke står. Har du kikket på www.etsy.com om de kan ha noen av skiltene der? Veldig fin side med (altfor) mye fint.
 5. Ok, da vil det bli "maskinkyllinger" for seg, og klukkhønekyllinger for seg. Sine 8 burde hun greie å ta vare på, eller? Åtte blir ikke for mange?
 6. Etter at reven tok både egg og høne under låven, og klukkhøne nr to la seg ned på en plass der egga ikke fikk utvikling, så er nå klukkhøne nr tre i gang med åtte egg i god utvikling. Dverg jærhøne. Hun har lagt seg til under inngangspartiet vårt, godt gjemt for alle dyr, og gjemt mellom to lecablokker. Vi fant henne og redet i dag, og jeg vil tro eggas utvikling tilsvarer ca dag 11/12. Jær dverg klekket på dag 19 i rugemaskinen her, så da tenker jeg at de sikkert klekker omtrent da under høna også. Jeg har også 8 egg i rugemaskinen, med beregnet klekking om sju dager. Med andre ord burde jo klekkingen være ganske samtidig? Er det noen mulighet å få henne til å adoptere kyllingene i rugemaskinen? Hvor mange kyllinger kan ei lita dverghøne passe på? Hvis alle klekker, og det gjør de jo sikkert ikke, så blir det jo 16 kyllinger. Hvordan går jeg i såfall frem? Og når kunne man flytte høne, reir og kyllinger uten å risikere at hun går av de siste egga under klekking?
 7. Veldig nysgjerrig på dere som ble med på dette. Er det egg i maskiner rundt om, og hvordan ligger det an?
 8. Jeg skal få lyst eggene i dag, men jeg tror de er tomme. For kaldt og vått ute på bakken. Veldig trist med høna. De er de tammeste jeg har, og med en personlighet som er større enn alle de andre.
 9. Det gikk som det måtte gå. Høne, egg og alle spor etter ruging er sporløst borte. Det kom nok en rev... Ei Anna jærhøne ligger klukk inni et grantre de har i luftegården. 9 egg. Hun har ruget noen dager, men jeg tror eggene ligger for kaldt mot bakken, samt at de nok blir våte ved evt regn. Lyste noen i går uten å se liv, skal sjekke alle. Er de tomme skal jeg ta dem bort og kaste ut treet.
 10. Nå mangler jeg forøvrig enda ei dverg jærhøne. Jeg blir sprø. Hun var her i går, men ikke inne i natt. Har hun også lagt seg til på egg et sted, så kan det bli en travel vår... Og hva i all verden gjør jeg med alle kyllingene?
 11. I dag har jeg sendt ungene under igjen for å sjekke antall egg, og det var heldigvis fortsatt 9 stk. Ungene tok med seg tre egg ut. Det ene egget kunne jeg ikke se antydning til utvikling i, så da ble det kastet. De to andre var det god utvikling i. Høna har nok kontroll. Jeg lyste med mobilkameralyset, inni jakka mi, så jeg fikk sett ganske greit på eggene. Det ene var lenger i utvikling enn det andre. Jeg trodde det var snakk om mye, men jeg har studert bilder av egglysing, og jeg vil tippe at det ene tilsvarte 12-13 dager, og det andre 10-11 dager. Har bestemt meg for å la høna ligge. Denne høna er ekstremt tam, og bortsett fra å si tydelig ifra med lyd, fikk ungene lov til å se på eggene. De tåler forhåpentligvis litt håndtering? Hadde jeg tenkt meg mer om skulle jeg tatt med meg blyant slik at vi kunne gått gjennom alle egga. Kan jo være det er flere tomme som hun kan slippe å bruke tid på. Litt greit å ha lyst dem også, så jeg kan ane hvor lang tid de har igjen. Dverg jæreggene som høna selv er fra, klekket på dag 19 i rugemaskinen. Greit å være litt forberedt på ca når vi kan forvente klekkingen, slik at katter kan passes og høna flyttes når kyllingene har klekket.
 12. Ok. Jeg er så i tvil altså. Jeg tror ingen av de andre hønene har vært under der, og hun er definitivt i fred. Utfordringen om hun skal få være i fred er også å få gitt henne mat og vann. Søsteren min har latt sine dverg kochin ruge ut noen ganger, men de stikker fra redet så fort et par kyllinger har klekket, sier hun. Var derfor jeg tenkte at da skjedde kanskje det samme her.
 13. Takk for tips! Jeg ser henne jo ikke under der engang, så jeg får ikke fulgt opp hvor mange egg hun ender opp med. Hun ligger visst inni/oppå noe bobleplast inni der. Jeg kommer lett til å se på kyllingene hvem som er faren, var bare litt bekymret for innavl og evt skader som følge av det. Hun ligger nok lett tilgjengelig for rev, f.eks, og katta er en god jeger og vil nok gjerne ha kylling til middag. Jeg kan vel ikke belage meg på mer enn et par kyllinger, siden hun sikkert vil gå av eggene når de første har klekka? Aner ikke hvor lenge hun har ruget heller. Vi oppdaget forrige helg at hun var "løs" på morgenen uten at døra var lukket opp, og skjønte at hun hadde ligget ute. Men det var først nå i går jeg kom på at hun kanskje kunne ligge klukk noe sted. Kanskje har hun ruget ei uke eller mer allerede.
 14. Ja, når det først var ei som la seg klukk, så måtte det selvfølgelig være på en plass der ingen kunne tru at nokon kunne bu. Flaks jeg har smale små unger som kan krype og undersøke for meg. Ei dverg jærhøne har altså rigget seg til under låvegulvet vårt, ligger på 9 egg i følge usikre kilder (ungene) Jeg tenker at hun skal da få lov til å ruge ut noen små om hun vil, men det er for det første skikkelig upraktisk at hun har lagt seg akkurat der, og skikkelig upraktisk at jeg da ikke fikk fulgt opp slik at egga som ligger under henne har ulik utvikling, antar jeg. Dessuten kan far til kyllingen være halvbror eller helbror hennes, selv om en annen hane er sjefen og den som er oftest "på" dem. Så hva i all verden gjør vi nå?? Jeg har f.eks et gammelt hundebur som jeg kan sette inne i hønsehuset i en skjermet krok, og lage et reir jeg kan plassere henne i, og som er stort nok til at hun kan gå litt rundt for toalettbesøk og mat. Men vil det funke, eller vil hun bare gå av eggene? Dette har jeg ikke vært borti før, nemlig, så jeg aner ikke hva jeg skal gjøre. Har ikke egen rugemaskin heller, så maskinrugung av egga er utelukket. (dessuten synes jeg høna bør få en sjanse) Hvor mange egg kan ei dverg jærhøne ha under seg, forresten? 9 egg kan vel bli vel mye?
 15. Jeg tror jammen vi har ei klukk høne! Ei lita blandingshøne, muligens halvt silkehøne. Hun er "alltid" i rugekassen ser det ut til. Har vært slik de siste tre fire dagene, men først i går vi begynte å tenke over at hun lå der. Men greia er at vi har rugekasser med nettingbunn som skråner, så eggene ruller jo vekk. Ikke mulig å ruge ut noen egg i den kassa der. Men det ser liksom ikke ut til å bekymre henne. Hun kommer og spiser, men er raskt tilbake til plassen sin. Hva bør vi gjøre? Vi skal jo gjøre om til andre rugekasser, men vi er treige, og jeg vet ikke når det blir. Trodde nettopp nettingbunn var et triks for å avklukke høner, men det ser jo ikke ut til å være noe problem for denne høna.
×
×
 • Create New...