Jump to content

delfie

Medlemmer
 • Content Count

  65
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

delfie last won the day on February 1 2013

delfie had the most liked content!

Community Reputation

2 Nøytral

About delfie

 • Rank
  Kylling

Profile Information

 • Kjønn
  Female
 • Bosted
  Østfold
 1. Her var det ikke mange som hadde noe å tilføye?! Har hvertfall funnet ut at rognebærkvister/blader ikke er skadelige. Og at kanarifugler fint kan fly lause på stua, og de kan bli utrolig tamme. De setter seg ikke på fingrene, men de kommer gjerne og setter seg på sofaryggen rett ved hodet når vi sitter i sofaen. Og de har også landa på hodene våre. Eller de setter seg på bordet rett foran oss og sitter og "prater" og ser på oss. Og de bruker vannskillet til hunden som badekar. Morsomme fugler! Men jeg lurer nå fremdeles på det med utebur. Hvor stor er maks maskestørrelse på nettingen,, og kan de bo i samme voliere som vaktler?
 2. Hva bør man gjøre med flisa/strøet når man rensker opp i hønsehuset ved et rødmiddangrep? Siden middel kan leve så lenge uten vert er det vel ikke lurt å bare hive den i møkkadynga? Og om man skal behandle med smite pulver. Lager man da en blanding av pulver og vann og bader hønene i dette? Eller skal pulveret gnis inn tørt? Er det tilstrekkelig å bade/behandle alle hønene og samtidig fjerne alt av strø og støvsuge i huset og gjenta etter 6-7 dager? Eller er det fånyttes om man ikke varmebehandler huset? Bør man strø noe pulver i huset etter behandling? Kan hønene dø av et rødmiddangrep? Fant plutselig hanen liggende ute i sludden nå i kveld, flere timer etter at de andre hønene hadde gått inn og lagt seg. Tok han inn i varmen og han ligger slapt og bare gaper stille etter luft.
 3. Ja, det er nok en grei regel (å ikke låne utstyr), og det å ha en fornuftig forsiktighet uten å bli hysterisk. Tusen takk for fine og utfyllende svar!
 4. Ok, så da viser de jo sykdomstegn da. Man kjenner jo sine høner så man merker jo fort om noe ikke er som det pleier. Kan dette smitte via villfugl da? Skjærer og spurv feks?
 5. Men om hønene kan være syke uten å vise tegn til sykdom så kan vel høneflokken ha ILT uten at man vet om det da? Og da er det jo fort gjort å smitte uten at man vet om det?
 6. Tusen takk, der fikk jeg svar på det jeg lurte på.
 7. Takk for svar, jeg har lest akkurat det der på siden til veterinærinstituttet (eller var det mattilsynet?) Men det jeg lurer på står ikke der dessverre...
 8. Jeg lurer litt på dette med ILT. Har googla litt, men finner ikke svar på det jeg lurer på. Hvordan smitter ILT? Er det bare via direktekontakt mellom høns eller smitter det også via mennesker? Og om folk også kan ta med seg smitte, er det kun via klær og sko (som har hatt kontakt med syke fugler) eller kan det smitte via hud/hår/pust osv? (Da tenker jeg om en nydusja, person med reine klær og sko kan bringe med seg smitte) Hvor lang inkubasjonstid har sykdommen? Kan hønene være syke(ha viruset og dermed kan smitte andre) uten å vise sykdomstegn? Kan høner ha hatt sykdommen uten å vise store sykdomstegn og blitt frisk? Og blir de da immune? Kan for eksempel ei høne bli syk og ikke smitte resten av flokken?
 9. Tror du ikke de vil lære å gå opp dersom de bare får fôr og vann oppe?
 10. Kjøpte to kanarifugler (hoer begge to) på impuls her i dag. Har hatt undulater i hele oppveksten, men kanarifugl har jeg aldri hatt noe kjennskap til. Er det noe jeg bør vite om det å ha kanarifugl? Kan kanarifugler bli såpass tamme at de kan fly løse i feks. stua og det går an å få tak i dem for å få dem inn i buret igjen? Var så tomt og kjedelig inne i buret med bare de to plastpinnene som følger med bur, så jeg hengte inn rognebærkvister med blader på jeg. Pleier jo å gi marsvinene våre rogn såtok det for gitt at det ikke var skadelig for kanarifuglene jeg. Ser de napper og spiser på bladene, går det bra? Har tenkt å bygge utebur til dem i løpet av sommeren, hvor stor er maks nettingstørrelse? Kan de feks gå i utevoiler sammens med vaktlene?
 11. delfie

  Miniegg

  Fått et slikt av mine lohman også, det var uten plomme
 12. Nei, det sier seg jo sjøl. Men så lenge man ikke er ute etter å utvide flokken, bare høste inn egg, så er ikke flokken avhengig av den der hanen? Syns hanen er så voldsom med hønene, ribber av dem nakkefjærene og hele nakken og ryggen ser så innmari pjuskete ut.
 13. Ja, overskrifta forteller vel hva jeg lurer på. Må man ha hane til vaktelhønene eller klarer de seg like godt uten hanen?
 14. delfie

  Pris på rugeegg

  Stemte på 15 kr jeg, men tenker da det som et snitt. Syns det er helt greit å ta feks 20 for sjeldne eller vanskelige raser, eller fra utstillingsdyr. Syns også at egg fra høner som klukker og ruger er verd mer enn egg fra maskinklekking og som ikke klukker. Rett og slett fordi jeg syns det er synd at raser mister evnen til å fø fram egne kyllinger.
×
×
 • Create New...