Jump to content

Lil

Medlemmer
 • Content Count

  443
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

Everything posted by Lil

 1. Dytter på denne. Noen som vet om noen som driver med disse?
 2. Lil

  Hvilken dag?

  Fint lite inntjening om du skal ha så lite som 20 dyr tenker jeg tror du kan ta 4,- 5,- for mategg og så må de ha kraftfor og et sted og bo. Ville nok ha satset på endel mer om målet var å tjene litt. Blir nok enklere å finne noen å levere til isåfall. Men 20 er jo en fin flokk å starte med og så kan du utvide etterhvert. Lykke til!
 3. Lil

  Hvilken dag?

  Fått kyllinger i helga? Ville ikke brukt ren skjellsand til nyklekka vaktler, tror det kan bli litt mye kalk. Vanlig undulatsand fra butikken funker glimrende!! Masse lykke til jeg har klekking om 2 dager, like gøy hver gang
 4. Jeg synes 20 for rugeegg var en litt småstiv pris hva endte du opp med?
 5. Lil

  verpe start gås

  Og det var det jommen meg Fytti så lite rumpehull, og så vanskelig å finne. Så mye som de kreka skiter så skulle det vært plankekjøring!
 6. Lil

  verpe start gås

  De skriker hvis jeg løfter dem (fytti så tunge de har blitt), men idag hveste den ene. Tvekjønnet? får nok se ordentlig etter.
 7. Lil

  verpe start gås

  Hva er hva?
 8. Lil

  verpe start gås

  Med mindre de er to gasser da takk for svar!
 9. Lil

  verpe start gås

  Jeg har to gjess klekka sent i juni. Er det sannsynlig at de verper til neste vår?
 10. Lil

  Albino vaktler!

  Albinoer kan ha flere "helseplager" forbundet med albinisme, så antagelig så er noe slikt som gjør det. SÅ interessant med albinovaktler da, har ikke hørt om det før Kan du legge ut bilder?
 11. Jeg har ei gammal vaktelhunn som driver med dette, hun har styrt i hele sommer og jeg har latt henne beholde masse egg i håp om at hun skal legge seg. Avogtil tilbringer hun masse tid i reiret men klukk har hun enda ikke blitt. Det er helt klart rede og ruge instinktet som slår inn, og jeg har lest på nett om folk som har hatt vanlige vaktler til å ruge ut egg. Men mi stakkars gammeldame vet visst ikke hvordan hun skal gjøre det. La dem styre på, så kanskje hun finner utav det.
 12. Hehe, ja dem tror jeg aldri du ser igjen isåfall. Men lag en fin innhengning til dem, og gi dem melormer en gang iblant så får du lykkelige vaktler
 13. Må bare skrive her i tilfelle noen leser og lurer på det samme engang: hvis det er brokk (tarmer og involler) så er det neppe håp, ihvertfall ikke hvis den er stor. Bare å avlive. Men et par ganger har jeg redda kyllinger klekt med plommesekken litt utenfor (ikke som en svær "pøl" men at den stikker litt ut" og magen ikke lukka seg enda. Da har jeg hatt kyllingen alene i en annen rugemaskin, liggene på en helt ren og desinfisert overflate. (bruker noen plastmatter som vaskes i Virkon) Det har lukket ila 2 dager og kyllingen har kunnet gå tilbake til de andre. Men hvis man har tenkt å avle på dem og selge dyr og rugeegg videre er det sikkert bare dumt, det er jo en feil at kyllingen klekker før magen har lukket seg.
 14. Lil

  gås om vinteren i Troms?

  Takk for svar hvilken type gås har du? Han jeg fikk egga av sa mine var norsk slaktegås, det som visstnok tidligere var dansk slaktegås. Fryser de ikke svømmehuden av seg? Går de ut hver dag i snøen også?
 15. Vi har visst fått et par gåsunger, som nå er en ca 2 mnd gamle. Planen har hele tiden vært å selge dem før de ble store, men de går nå enda rundt på plenen og trasker. Veldig trivelige fugler med masse personlighet. Guttungen er lite gira på å kvitte seg med dem riktig enda. Så jeg lurte på hva gjess egentlig trenger av husly (str og temperatur) kan/vil de gå ute om vinteren/høsten? Eller fryser de svømmehuden av seg da?
 16. Lil

  Magnumvaktel

  Jeg har noen fugler som er 1/2 "jumbo", disse er mye større enn de andre og legger endel større enn (19-20g ift 14-15g). Jeg har dem kun for kos og egg, lar dem gå sammen uten noen problem. Men er svært forsiktig og følger alle vanlige "vaktel-forhåndsregler" om jeg må skifte bur til noen og, unngår det helst. I etablerte grupper med kun 1 hann er de veldig fredelige alle vaktlene.
 17. Valgte å avlive høna idag, ingen endring egentlig men jeg så at hun hadde skikkelig kontrakturer i hele foten og uansett hva som var grunnen så tviler jeg på at hun hadde fått tilbake foten i brukendes stand. Veldig trist hun var så søt og fin! fjor fikk jeg over 30 rugeegg av maran i 3 sendinger: 6 haner, 2 høner, ene høna døde som helt ung og andre høna var denne. Grrr....
 18. En dyrlege kan sikkert fortelle meg om det er mareks hvis jeg tar en blodprøve? Øyne og hud helt fin, avføringen fast og ren i ræva skal lese på tortekollis. Trodde det bare var nakke og rygg?
 19. Den eneste maran høna mi halter hun er 5 mnd og hun har et par måneder ligget istedetfor å vagle og jeg har sett at hun ligger med foten i en rar vridd stilling og at hun har virka stivbent når hun reiser seg. Som kylling var hun helt normal. Hun spiser og er ikke mager. Imorges var hun ordentlig halt, nå trør hun omtrent ikke ned på foten, den bare svikter under henne. Jeg fant ingen åpenbare grunner da jeg undersøkte foten, den er ikke hoven, ingen knekte bein, ledda kjennes helt like ut. Klørne er litt vridd, som om hun har gått skeivt lenge. Ingen dyrlege å få tak i, og jeg er ikke gira på avlivning så lenge hun enda spiser. Hva kan dette være, og burde hun egentlig "gå i gryta" heller? Kan en dyrlege si noe fornuftig tror dere? Har tenkt på mareks, grøss og gru. Kalkbein er det neppe. Medfødt feilstilling? Skade? Og hva med isolering? Mtp smittsomme sykdommer tipper jeg at de andre isåfall vil være smitta for lengst. Og jeg er litt redd for at hun ville bli veldig stressa for hun er langt fra den tammeste i flokken. Typisk at det ikke skjer med ei kosehøne heller.
 20. Lil

  Hva hønsefor bruker dere

  Vi har nettopp gått over til Fjør, håper på litt gulere plonmer nå på vinterstid med lite grønntfor tilgjengelig. Litt halvdyrt eneste, ga 175,- på fk. De har slutta med kromat egg her.
 21. Hvor mange er det du tenker å ha da?
 22. Lil

  Vaktler og verpetider

  Mine har ikke varme, de verper bra. (5-6 egg på 5 hunner) I ene garden når ikke utelyset ordentlig bort og vi har mørketid her, disse verper ikke i det hele.
 23. Du får nok flere gråtasser neste sesong ja. Tror du gjorde det riktige, han hadde det sikkert ikke Noe godt men surt og trist åkke som!
 24. Lil

  Byttering-vaktelegg :)

  Jeg har eurovaktel, viltfarga og honning, samt kinesiske dvergvaktler. Ønsker meg hvite, jumbo og sølvfarga.
 25. Ha, de fortjener ikke noen gourmet vaktel middag av deg, kos deg med fuglene dine selv du Signerer de ovenfor her, og lurer på om dine bekjente noengang tør å spise mat i utlandet kanskje de røyker og drikker og spiser sukker og enda verre; kjører bil Ingenting er 100% trygt, men tenker selv at risken for salmonella er forsvinnende liten i Norge. God hygiene ved slakt samt et åpent øye for evnt syke dyr kommer du langt med.
×
×
 • Create New...