Jump to content

Colargol

Medlemmer
 • Content Count

  8
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Nøytral

About Colargol

 • Rank
  Nyklekt

Recent Profile Visitors

2,779 profile views
 1. Tusen takk for svar!!! Kan dette også brukes utendørs i hønsegården, eller er det primært for innendørs bruk? Og vet du hvordan det evt blir i kompost?
 2. Hei, Vi har 6 høner. Bor i et lite hønsehus, med relativt stor hønsegård. Den ligger ganske nær huset vårt, og jeg merker allerede lukt fra hønene, selv om det er kaldt ute. I fjor sommer var det ekstremt mange fluer i hønsegården (og huset vårt....) Hønsehuset rengjøres ofte, så det er primært ute lukta kommet fra. Der strør vi med halm. Noen gode tips til hvordan vi kan bli kvitt, eller forebygge, lukt og fluer?
 3. OK, vi planlegger og planlegger, men kommer ikke noe nærmere hønsedrømmen vår. Vi sitter gjerne igjen med like mange spørsmål som svar. Så her kommer en samletråd fra en forvirra hønsenybegynner: 1. Vi har veldig lyst på små kyllinger Er det dumt med tanke på at vi er nybegynnere? Når er det siste vi kan få dem med tanke på høst & vinter (vi reiser på ferie, så ideelt hadde vi ønsket oss dem ca medio august - er det for sent?) Kan de bo på vaskerommet vårt den første tiden? (for å sikre dem optimal varme) Hva bør de bo i den første tiden? Andre ting vi bør tenke på mens de er bittesmå? 2. Hønsehus Lage selv? Kjøpe lekehus? Hva anbefaler dere? Størrelse? Vi ser for oss ca 6 høns til å begynne med, men vil gjerne kunne utvide til kanskje 10 etterhvert MÅ hønsehuset isoleres? 3. Uteområde Er det det som kalles volitare eller noe sånt? Er det noen krav på størrelse mht antall høns? 3a. Hvordan bygge uteområde Vi har lurt på å støpe ringmur. Er det nødvendig? Om vi går for netting: hvilken type anbefales? Har skjønt at hønsenetting ikke tåler mye. Hvor kjøper vi GOD netting? Vi har tilgang til gratis grus. Holder det, eller bør vi inn med pukk underst? Hva har vi oppå grusen? 4. HVOR får vi tak i kyllinger? Finn.no... andre steder? Til info: Vi er en barnefamilie, som ønsker oss høns for kos & egg. Har fått råd om hønsetyper; feks Orpington, Favervolle, Sussex, Australorp, Bhrama m.f. Viktig at de er barnevennlige (lett tamme), og litt størrelse på dem.
 4. Hmmm - akkurat det med endevendig av blomsterbedd er noe jeg har lurt litt på. Skal sjekke ut de rasene du nevner, jeg vil aller helst ha blomstene mine i fred. Og ang det å la dyrene gå fritt ute: Vi ser det selvfølgelig an. Det er utegående høns ikke langt fra her, så vi vet det lar seg gjøre, men det var disse kattene da. Akkurat det tar vi litt som det kommer (ja, ikke at kattene får forsyne seg, men vi ser an interessen hos kattene før vi eventuelt slipper de løs) Hvordan er Sussex som rase forresten? Jeg ser at noen selger Sussex-kyllinger ikke langt unna....
 5. Takk for tips om både hønseraser & link til side med mer info. Tipper jeg blir sittende å lese om hønseraser utover kvelden/natta;-)
 6. Takk for svar! Skjønte nesten at det var for godt til å være sant; fiks ferdi laga hønsehus som attpåtil så ganske OK ut;-) Men om vi kjøper ei dukkestue må vi vel uansett isolere den? Noen som vet om andre, ferdiglagde hønsehus, som tilfredsstiller krav til varme & komfort?
 7. Vi planlegger høns, og er på jakt etter et enkelt og brukervennlig hønsehus m/innhengning. Kom over disse på nettet og lurer på om noen har erfaring med dem? http://hkdesignbur.no/honsebur.html
 8. Vi har planer om å skaffe oss høns, og lurer fælt på hvilken rase vi skal gå for. Vi har følgende på "ønskelista": - Tamme - Dårlige flygere - Gode eggleggere - Hardføre (dvs takler norsk vinter) - Store nok til å kunne gå fritt på plenen, selv om det er mange katter i nabolaget Vi har barn, og mye av målet med hønseholdet er at ungene skal syns det er gøy å omgås dyr. At hønene er lett å "sosialisere" er derfor veldig viktig. Vi ser også for oss at de kan få være ute og tusle i hagen/på gårdsplassen (mens vi er hjemme så klart), og tror derfor at det er en fordel med litt størrelse på hønene, jfr de mange nabokattene. Ja, og så er vi glade i egg da. Veldig glade i egg! (Vi skal ikke ha hane, så rugevilje er ikke så nøye). Har dere noen gode tips til oss?
×
×
 • Create New...