Gå til innhold

PetterGakk

Medlemmer
 • Innholdsteller

  27
 • Ble medlem

 • Besøkte siden sist

Mottatte likerpoeng

0 Nøytral

Om PetterGakk

 • Rang
  Nyklekt
 1. Har aldri hatt sur hane, men derimot en gallsint gasse , han ble klekket hjemme og tilbragte nesten 3 mnd innendørs, der han elsket å ligge i halsgropa mi og tygge(?) på nakkehåra mine, jeg var helt våt i håret etter de behandlingene Han ble så flyttet utendørs der han trakk sammen med ei enslig Pekin and, og de ble hjertevenner. Den vinteren ble det uvanlig kaldt (bor på kysten) og vi fikk en periode med minus 10-15 som varte og strakk, de ble derfor innlosjert i et skjul med varmelampe og høy til å rote rundt i. Dette gikk strålende, heeelt til jeg skulle slippe de ut igjen etter noen uker.... jeg merka med en gang at gassen var blitt tøffere i trynet og jeg gikk vel egentlig bare og ventet på at han skulle prøve seg. Når våren kom så hadde vi vår første fight , han daska meg så knallhardt på skarpleggen med albuene sine at jeg fikk blåkul. Jeg børsta av meg skuffelsen av å få pryl av en fugl og gikk videre med hverdagen. Med tiden ble han mer og mer utagerende, det endte med at han saboterte både vannfat og matfat hos både ender (moskus) og sin kjære Pekin-kjæreste og ikke minst seg selv.... Han var en sterk liten j%&#" og ga seg ikke før han hadde ristet vannet alle veier og tørrforet fant uvante steder å lande på. Enden på visa var at han utfordret meg så og si hver dag, noe som var greit for meg egentlig, så lenge han var grei med de andre dyra. Men han fant sitt endelikt den dagen han løp etter dattera mi og bet henne i rumpa , jeg skjønte da at dagen var dessverre var kommet... Han tilbragte dog litt tid i fryseren min før jeg klarte å diske til et herremåltid, jeg hadde tross alt flasket opp den hissige krabaten.
 2. PetterGakk

  Rasisme blant vaktler.

  Ok, så høner deler ut tyn til haner de også, det forklarer kanskje litt ) Nå har jeg ihvertfall ro i rekkene, skulle jo pinadø bare mangle ettersom jeg har bare to-til tre ilag nå, katten hadde jo selvsagt klart å lure seg ned til de og jeg fant 3 hoder utafor buret..... Den rakkeren hadde plassert seg ved siden av buret og ventet på at vaktlene skulle stikke hodet ut og spise:( Nå på vinteren kjører jeg en reol-løsning, der vaktlene spiser fra et trau utafor buret sitt. Genial løsning egentlig, men får veldig "industri" følelse av det da det ikke er store plassen å røre seg på, men det er beregnet for 10-12 vaktler og jeg har bare 8 så det får holde til våren kommer igjen og volieren taes i bruk igjen. Det legges egg ! og det er haner i flokken, på nyåret skal det klekkes
 3. PetterGakk

  Rasisme blant vaktler.

  Det er det som er så rart, jeg har bare 3 eller 4 boende ilag. Jeg flyttet den (en praktfull brun hane) fra det ene boet over i et annet når jeg så at han fikk tyn av en annen hane. Han manglet da bare hodefjæra. (skal sies at jeg har vært litt i tvil om sammensettningen, har prøvd etter beste evne å gå etter "skum" ) Så han ble satt over til noe jeg trodde var 2 høner , men det må jo være feil da, siden han fikk så utrolig juling at han var et stort sår over hele hodet høner setter da ikke igang på en hane ?? jeg mener , han var jo allered en hakkekylling, men høner går da ikke på haner gjør de ? skjønner ikke hvordan jeg kan ha bommet så inn i granskauen på kjønna. Vet jeg har høner i alle 3 boene, for jeg får egg... men jeg har hatt flere haner enn jeg trodde. Kjipt som f
 4. PetterGakk

  Rasisme blant vaktler.

  Jeg måtte sette de hvite for seg selv, trodde det da var ro i troppene - men idag kom jeg inn og fikk se en brun som hadde fått skikkelig tyn, så j"#¤ig at jeg gir stakkaren til imorgen for å se om det beste er å kakke den....:/ Synes disse vaktlene er noen rabagaster mot hverandre jeg, begynner å evaluere hele prosjektet. Så mye roligere med høns
 5. PetterGakk

  Befruktning

  Kommer ann på hanefar det da, hønene er befruktingsdyktige når de legger egg. Hanepane skal etter retten være oppe og gå etter 5-7 uker. Så du er enten i grenseland, eller bittelitt tidlig ute. Har du maks uflaks har du på toppen en steril hane men bare å legge i rugern det, lyse etter ei uke og bli klokere. eller du venter ei uke eller to, er hanen på stell så bør og skal det være befruktning.
 6. PetterGakk

  Ribbe eller flå ender

  Ja de fåes til 200-300,- på ebay, så lenge man dypper i varmvann først er de riktig så effektive ja
 7. PetterGakk

  Strukturen på Felleskjøpets nye kyllingfor??

  Jeg kjørte foret en runde med stavmikser'n min før jeg tilsatte skjellsand og litt sukker til vaktlene når de var små. De får idag Fjør lett og har ingen problemer med pelletsen, jeg har sluttet å knuse. I uteburet deres så har jeg et Fortro med12 hull, dette sparer masse svinn på foret. Inneburet er en oppdrettsreol fra Gamebird, også den er konstruert for å gi mindre svinn.
 8. PetterGakk

  Vinterbolig til gjess

  Om du ikke får tak i ei gås, se om du får ei and. Oteren gjorde grovt innhogg i andeflokken min, lot meg sitte igjen med en eneste and til slutt. Siden jeg hadde en grågasse som var tam satte jeg de sammen, og de har gått side om side uten avbrudd ) Han har aldri prøvd å parre, men er veeeeldig beskyttende og passer henne som en smed.
 9. PetterGakk

  Ribbe eller flå ender

  http://www.youtube.com/watch?v=l4BlXSxEbe8
 10. PetterGakk

  Artikkel om moskusender og brunsnegler.

  Nææææh, du spøker Pekin anda mi legger fra seg store brune dammer.......stooore
 11. PetterGakk

  Artikkel om moskusender og brunsnegler.

  Tipset faren min om dette, men til nå har ikke brunsneglene karret seg nedover til boligfeltet hans ennå. De ble observert oppe på eggevammen for noen år siden i Steinkjer, og det ble skrevet mye om at nå var "den store plagen" kommet til steinkjer også, men det ble stille etterhvert. Ikke sikker på om sneglen ikke liker seg så langt nord eller hva det var, men det har ihvertfall roet seg.
 12. PetterGakk

  Befruktede egg?

  Lysing av eggene
 13. PetterGakk

  Eurovaktel høne som ruger..

  Ja, evner du å avle fram sikre rugere så har du et marked
 14. PetterGakk

  Eurovaktel høne som ruger..

  Knall ! Beste sort at de gjør jobben selv
 15. PetterGakk

  Hvor gjør dere av avfallet fra hønsehuset?

  Grønnsakshagen )
×