Jump to content

Camlin

Medlemmer
 • Content Count

  34
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Camlin last won the day on August 31 2019

Camlin had the most liked content!

Community Reputation

2 Nøytral

About Camlin

 • Rank
  Kylling

Recent Profile Visitors

2,813 profile views
 1. Kjønnsforskjellene på de rasene vet jeg ikke noe om, men vi har hatt masser av ulike kyllinger her. Av og til kan en kylling dø, men de aller fleste har overlevd til voksen alder. Den ene kyllingen vi har mistet brukte veldig lang tid på å komme ut av egget. Da hadde den litt krokete hals i tillegg til et ben som sto rett ut til siden. Den døde på tross av en tur til veterinæren. Jeg mistenker at den hadde noen problemer med svelget som gjorde at den ikke fikk i seg nok næring. Den svelget "rart". Ellers har alle overlevd. Det er vel snakk om 25-30 i alt. Vi har ikke hatt noen av disse skumle sykdommene man kan lese om på nettet. (Bank i bordet.) Håper det kan betrygge deg litt.
 2. Jeg serverer vann og mat innendørs. Snop serverer jeg ute om sommeren, men da bare i små mengder så det blir spist opp med en gang. Greit for å holde mys og rotter unna. Det er en del høns som venner seg til å sove i rugekassa. Da gjør de fra seg der. Har ikke hatt utfordringen selv, men har lest at man kan løfte dem til vagla når de sover for å venne dem til å sove der i stedet. Aner ikke om det virker. Jeg har sand og jord i hønsegården og hiver inn ei bøtte gressklipp når jeg får hos naboen. Jeg har større hønsegård enn deg og færre høns så da blir det ikke så skitten. Kanskje det er lettere å gjøre rent med flis? Med blandet underlag er det lett får hønene å støvbade også. Du kan jo også sette inn en balje med sand om vinteren. Husk noen hull i bunnen så evt fukt renner ut. Hønene kan godt få gå i hagen om vinteren også. Mine nekter å gå ut i snø, men de er bare bortskjemte. Jeg har alltid kraftfor i automater. Fyller helt opp og fyller på når det er tomt. Om du henger den opp i taket blir det mindre gris. (10 cm fra gulvet.) Da graver ikke hønsene ut så mye av foret. De bør også ha tilgang på grus og skjellsand (det er ikke det samme) når de er inne eller det er mye snø. Jeg har en automat som henger på veggen. Matrester og slikt får de på et lavt fat som er lett å vaske mellom hver gang. Avføring og flis går i komposten eller så graver jeg det rett ned i kjøkkenhagen. Hønsegjødsel inneholder mye nitrogen og er veldig sterkt før det har vært innom komposten. Sammen med flis fungere det som jordforbedring. Flis bruker mye nitrogen når den omdannes til jord.
 3. Kanskje islandshønsene klekker litt tidligere? Mine startet torsdag, med "termin" fredag. Tidligere har jeg nesten kunne stillet klokka på akkurat 21 døgn, men det var andre raser. 16 egg har resultert i 11 nøster og en på tur. De fire siste får ligge litt ekstra. Håper jo fortsatt.
 4. Har akkurat klekket et kull og de ser også døde ut når de sover.
 5. Mine høns er av den lettskremte typen så de går aldri langt av sted, men jeg leste om ei som var plaget med at hønene gikk lenger og lenger unna. Da sperret hun dem inne i hønsehuset/hønsegården en ukes tid og da var territoriet minket igjen. Kanskje det kan hjelpe?
 6. Jeg gjetter på at en av mixene dine legger blå egg. Det er noen hønseraser som legger blå7grønne egg. De eggene jeg har sett fra jærhøns er ikke blå.
 7. Hei Har ei høne som har vært slapp et par dager. Hen er tynn, har nettopp vasket av henne diare og kråsen kjennes "rar" ut. Kråsen er helt bløt og jeg lurer på om det er slik en krås kjennes ut når den er tom. Hun har ikke spist på et par dager. Jeg har aldri opplevd matleie høner før, så en tom krås har jeg aldri vært borte i. Hun har nå fått flytte inn i dusjkabinettet siden hun er våt etter vask. Jeg aner ikke om hun har forstoppelse siden hun ikke har spist, men jeg kan ikke kjenne noe hardt eller ømt i bakenden hennes. Hun flyttet hit for kun et par uker siden og været har vært vått. Det kan jo selvfølgelig ha gjort at fordøyelsen hennes har fått seg et sjokk. De gikk mye løs der hun kom fra og søsteren viser ingen tegn til sykdom. Hun er like aktiv som resten av flokken.
 8. Jeg har klekket to runder med dvergsilke i maskin. Første gangen kom det to hvite og to svarte, men bare en av hver farge levde opp. Den hvite vet jeg ikke hvorfor døde, men den svarte var kroket i halsen og med "spayed legs" (er det slik det skrives tro). Den døde etter bare tre dager. Tror det var ganske innavla kyllinger, for de kom fra en plass hvor de hadde hatt den samme flokken i mange år. Den hvite var lysegul da den klekket, den sorte var nesten sort. Alle hadde benfarge slik du beskriver dem Islandstunet. Senere klekket jeg ut to viltfargede og de var grå-/brunspettede da de var små. I dag har jeg ingen igjen. Den siste, den sorte fra første kull, døde i fjor sommer hele 13 år gammel. De andre ble mellom 6 og 9 år.
 9. De har et hus om vinteren og et om sommeren. Begge er fine med store løpegårder, så eggene skulle vi nok ha funnet. Sand av alle slag har de også. Jeg fikk tak i den ene da jeg var der oppe, orket ikke skremme livet av den andre, og hun var litt tykk, men ikke mye. Jeg lurer på om snopet gjør at næringsinntaket blir helt feil. Lite proteiner i mais og brød. Om det ikke hjelper med kraftfordiett så får jeg gå løs på husene. Tror det ville blitt bedre for dem å ha samme huset hele tiden. Sommerhuset er for lite til varmelampe så det er derfor de flyttes om vinteren. Håper å få tak i et brukt dukkehus og at jeg kan lage en enda større løpegård. Da kan han få en høne eller to til når disse blir eldre.
 10. Mine får også snop, men jeg tror disse får så mye og ofte at de ikke spiser kraftfor i det hele tatt. Nå har jeg vært der på besøk en tur og lagt ned forbud mot alt snop unntatt litt mais på lørdagene.
 11. Jeg hadde ei minorkahøne som galte og sluttet å legge egg i en periode. De ordnet seg da hun og søsteren ble omplassert til en gård med hane. Takk for svar ang silkene. Jeg har fundert mye på disse hønene før det plutselig slo meg at det kunne være maten. Det er vel det som utgjør den største forskjellen fra mine her hjemme. Skal ringe mor til tantebarnet, men de er bortreist akkurat nå så venter til de er hjemme igjen. Mulig jeg tar en tlf til hønevakten om de blir lenge borte. (Det er egentlig hønevakten som skjemmer dem mest bort. Hele året!)
 12. Hei Mitt tantebarn fikk høner hos oss i fjor. Det er to dvergsilker og de ble fraktet 60 mil til sin nye heim. Da de ikke la egg de første ukene sa jeg at det var helt normalt. Nå et år etterpå legger de fortsatt ingen egg. Vi var oppover i mai og da måtte jeg virkelig studere dem for å finne ut om de egentlig var haner. Men neida, de ser ut som høner og oppfører seg som høner. Jeg la inn egg tatt med fra mine egne (som er kullsøsken med disse) og da sloss de om å få legge seg på dem. Etter to uker ble eggene kastet, men de legger fortsatt ikke egg. Nå hører jeg stadig pr tlf om hvor bortskjemte disse hønene blir. Det er mais og brød til stadighet så nå skal jeg be dem slutte med alt utenom kraftfor. Noen som har erfaring med sammenhengen for mange godbiter og egglegging? Må vel legge til at de har en vinterbolig og en sommerbolig. Lurer på om vi skal fjerne sommerbolig neste gang vi drar oppover og heller bygge hønsegård knyttet til vinterboligen. Da slipper de å flytte vår og høst.
 13. Både dvergsilke og dvergkochin passer godt til barn. Jeg har begge deler og silken er mest tilbøyelig til å ruge. Jeg har bare hatt noen få kochin, men ingen av de har lagt seg klukk. Hun eldste jeg har la greit med egg til hun var 8 år, nå nærmer hun seg 11 og har ikke lagt noen egg på 2 år. Tror jeg ville satset på dverg til så små barn. Mine tanteunger på 5-6 synes ofte de store er litt skummel. Å ha glede av høns betyr ikke nødvendigvis at man kan ta dem på fanget og kose. Alle ungene i nabolaget her synes det er mest gøy å gi dem godbiter fra hånden og å studere dem. Tror nok 2-3 høner fint kan klare seg på den plassen du kan tilby i en liten hage.
 14. Jeg kjøpte senest rett etter påske på Felleskjøpet. Dyrebutikkene her har i hvert fall ikke for jeg spurte der også.
 15. Resultat: Tre klekket, to laget hull, men døde før jeg fikk hjulpet dem ut og resten ble ingenting. Takk for tilbakemeldinger. Skal huske det til neste gang.
×
×
 • Create New...