Jump to content

Camlin

Medlemmer
 • Content Count

  31
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Camlin last won the day on April 11 2018

Camlin had the most liked content!

Community Reputation

1 Nøytral

About Camlin

 • Rank
  Nyklekt
 1. Kanskje islandshønsene klekker litt tidligere? Mine startet torsdag, med "termin" fredag. Tidligere har jeg nesten kunne stillet klokka på akkurat 21 døgn, men det var andre raser. 16 egg har resultert i 11 nøster og en på tur. De fire siste får ligge litt ekstra. Håper jo fortsatt.
 2. Har akkurat klekket et kull og de ser også døde ut når de sover.
 3. Mine høns er av den lettskremte typen så de går aldri langt av sted, men jeg leste om ei som var plaget med at hønene gikk lenger og lenger unna. Da sperret hun dem inne i hønsehuset/hønsegården en ukes tid og da var territoriet minket igjen. Kanskje det kan hjelpe?
 4. Jeg gjetter på at en av mixene dine legger blå egg. Det er noen hønseraser som legger blå7grønne egg. De eggene jeg har sett fra jærhøns er ikke blå.
 5. Hei Har ei høne som har vært slapp et par dager. Hen er tynn, har nettopp vasket av henne diare og kråsen kjennes "rar" ut. Kråsen er helt bløt og jeg lurer på om det er slik en krås kjennes ut når den er tom. Hun har ikke spist på et par dager. Jeg har aldri opplevd matleie høner før, så en tom krås har jeg aldri vært borte i. Hun har nå fått flytte inn i dusjkabinettet siden hun er våt etter vask. Jeg aner ikke om hun har forstoppelse siden hun ikke har spist, men jeg kan ikke kjenne noe hardt eller ømt i bakenden hennes. Hun flyttet hit for kun et par uker siden og været har vært vått. Det kan jo selvfølgelig ha gjort at fordøyelsen hennes har fått seg et sjokk. De gikk mye løs der hun kom fra og søsteren viser ingen tegn til sykdom. Hun er like aktiv som resten av flokken.
 6. Jeg har klekket to runder med dvergsilke i maskin. Første gangen kom det to hvite og to svarte, men bare en av hver farge levde opp. Den hvite vet jeg ikke hvorfor døde, men den svarte var kroket i halsen og med "spayed legs" (er det slik det skrives tro). Den døde etter bare tre dager. Tror det var ganske innavla kyllinger, for de kom fra en plass hvor de hadde hatt den samme flokken i mange år. Den hvite var lysegul da den klekket, den sorte var nesten sort. Alle hadde benfarge slik du beskriver dem Islandstunet. Senere klekket jeg ut to viltfargede og de var grå-/brunspettede da de var små. I dag har jeg ingen igjen. Den siste, den sorte fra første kull, døde i fjor sommer hele 13 år gammel. De andre ble mellom 6 og 9 år.
 7. De har et hus om vinteren og et om sommeren. Begge er fine med store løpegårder, så eggene skulle vi nok ha funnet. Sand av alle slag har de også. Jeg fikk tak i den ene da jeg var der oppe, orket ikke skremme livet av den andre, og hun var litt tykk, men ikke mye. Jeg lurer på om snopet gjør at næringsinntaket blir helt feil. Lite proteiner i mais og brød. Om det ikke hjelper med kraftfordiett så får jeg gå løs på husene. Tror det ville blitt bedre for dem å ha samme huset hele tiden. Sommerhuset er for lite til varmelampe så det er derfor de flyttes om vinteren. Håper å få tak i et brukt dukkehus og at jeg kan lage en enda større løpegård. Da kan han få en høne eller to til når disse blir eldre.
 8. Mine får også snop, men jeg tror disse får så mye og ofte at de ikke spiser kraftfor i det hele tatt. Nå har jeg vært der på besøk en tur og lagt ned forbud mot alt snop unntatt litt mais på lørdagene.
 9. Jeg hadde ei minorkahøne som galte og sluttet å legge egg i en periode. De ordnet seg da hun og søsteren ble omplassert til en gård med hane. Takk for svar ang silkene. Jeg har fundert mye på disse hønene før det plutselig slo meg at det kunne være maten. Det er vel det som utgjør den største forskjellen fra mine her hjemme. Skal ringe mor til tantebarnet, men de er bortreist akkurat nå så venter til de er hjemme igjen. Mulig jeg tar en tlf til hønevakten om de blir lenge borte. (Det er egentlig hønevakten som skjemmer dem mest bort. Hele året!)
 10. Hei Mitt tantebarn fikk høner hos oss i fjor. Det er to dvergsilker og de ble fraktet 60 mil til sin nye heim. Da de ikke la egg de første ukene sa jeg at det var helt normalt. Nå et år etterpå legger de fortsatt ingen egg. Vi var oppover i mai og da måtte jeg virkelig studere dem for å finne ut om de egentlig var haner. Men neida, de ser ut som høner og oppfører seg som høner. Jeg la inn egg tatt med fra mine egne (som er kullsøsken med disse) og da sloss de om å få legge seg på dem. Etter to uker ble eggene kastet, men de legger fortsatt ikke egg. Nå hører jeg stadig pr tlf om hvor bortskjemte disse hønene blir. Det er mais og brød til stadighet så nå skal jeg be dem slutte med alt utenom kraftfor. Noen som har erfaring med sammenhengen for mange godbiter og egglegging? Må vel legge til at de har en vinterbolig og en sommerbolig. Lurer på om vi skal fjerne sommerbolig neste gang vi drar oppover og heller bygge hønsegård knyttet til vinterboligen. Da slipper de å flytte vår og høst.
 11. Både dvergsilke og dvergkochin passer godt til barn. Jeg har begge deler og silken er mest tilbøyelig til å ruge. Jeg har bare hatt noen få kochin, men ingen av de har lagt seg klukk. Hun eldste jeg har la greit med egg til hun var 8 år, nå nærmer hun seg 11 og har ikke lagt noen egg på 2 år. Tror jeg ville satset på dverg til så små barn. Mine tanteunger på 5-6 synes ofte de store er litt skummel. Å ha glede av høns betyr ikke nødvendigvis at man kan ta dem på fanget og kose. Alle ungene i nabolaget her synes det er mest gøy å gi dem godbiter fra hånden og å studere dem. Tror nok 2-3 høner fint kan klare seg på den plassen du kan tilby i en liten hage.
 12. Jeg kjøpte senest rett etter påske på Felleskjøpet. Dyrebutikkene her har i hvert fall ikke for jeg spurte der også.
 13. Resultat: Tre klekket, to laget hull, men døde før jeg fikk hjulpet dem ut og resten ble ingenting. Takk for tilbakemeldinger. Skal huske det til neste gang.
 14. Om du vil gi dem større plass kan kanskje undersiden av terrassen brukes? Ser ut som om du får et skikkelig flott hus til hønene dine.
 15. Skal du bruke panel så ha det stående. Vi la liggende og det samler støv. Maten oppbevarer vi i en metalltønne med lokk fra IKEA. Ingen mus da. Belegg på gulvet er absolutt en fordel ved rengjøring. Vi har 10 cm isolasjon i veggene. Sammen med varmelampe holder det vannet garantert frostfritt om vinteren. Aldri problemer med fukt heller. Litt høy dørterskel holder mer av flisa inne. Lag luke rett ut i hønsegården mens du kler veggene. Husk kontakt til varmelampe og evt lys. Vi har lys med timer pga mørketida om vinteren her i Nord-Norge.
×
×
 • Create New...