Jump to content

suss-x

Medlemmer
 • Posts

  8
 • Joined

 • Last visited

suss-x's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Reputation

 1. Hei. Takk for svar. Tror heller ikke det er ILT. Skal se an litt til. Mistanke om at det kan ha vært trekk de store hønene har vært utsatt for og smitte sprer seg jo fort.Blir det for ille får jeg slakte hønsene og håpe kyllingene klarer seg selv om de har samme symptomer men virker ikke syke ellers. Selger hverken egg eller kyllinger
 2. Er så usikker på hva jeg skal gjøre. Har en hønseflokk på seks høns som er litt over året gamle. De skrantet litt for en tid siden etter å ha blitt flyttet inn i nytt hønsehus før vinteren. Så kom de seg igjen og begynte å verpe litt igjen. Hentet en flokk med kyllinger som går adskilt fra de voksne hønsene, det er en gang imellom dem. Hentet nye kyllinger med noen ukers mellomrom. I den siste ladningen med kyllinger/unghøns var det en som hostet og surklet i da vi slapp de inn til resten av kyllingflokken. Denne avlivet vi med en gang. Ringte oppdretter som mente det skyldes flyttestress. Men så har vi oppdaget en til fra samme kull som også hoster og nyser. Denne går fortsatt sammen med kyllingene. Nå har ihvertfall to av de voksne hønene blitt skikkelig syke, samme symptomer og den ene gisper etter luft og sliter veldig med pusten så den må jeg nok avlive. Glemte å si at det raller også når den puster. Hva gjør jeg nå? Avliver alle? Ringer mattilsynet? Håper det går over? Den kommer ikke noe blod når de hoster/nyser. Gir de tran i våtforet, vitaminer i vannet, Ropa b i tørrforet, holder utstyr adskillt mellom høne og kyllingrom, går ikke inn med samme klær/ sko i de to rommene. Håper på snarlig svar.
 3. En måte å gjøre det på er å feste nettingen horisontalt, fra stolpe til stolpe. Hvis bredden er ca 90cm blir jo høyden 180 med to bredder og det blir sikkert høyt nok. Festes med ståltråd eller klemmer. Et godt stykke ned på den nederste bredden fester du en til som du kan bøye utover mot rovdyr. Legg gjerne steiner oppå så de holder seg nede. Til tak kan du gjerne kjøpe en billigere netting med større masker.
 4. Takk til kikki for svar. Det var omtrent det jeg hadde tenkt å prøve på, men ville ikke vente for lenge hvis jeg ville blitt nødt til å kvitte meg med de tre store, vanskeligere jo lenger man venter. Setter nok buret inn i samme rommet så snart vi har ordnet ferdig her. Da får de lenger tid til å venne seg til hverandre. Takknemlig for svaret. :-)
 5. Har fått ei isolert brakke som skal gjøres om til hønsehus. Det ene rommet blir til en flokk voksne høns. Det andre rommet hadde jeg tenkt å sette tre unghøns på 3 mnd, (blanding av sussex og noe annet) sammen med fem plym.rock-kyllinger. Disse er bare noen dager gamle ennå så de har vi foreløpig innomhus med varmelampe. Tenkte egen kyllingavdelig i hønsehuset der de tre unghønsa går og etterhvert mulighet for de små å løpe inn til de store.Er veldig i tvil om dette vil gå bra eller om de blir hakket i hjel av de tre store. Takknemlig for å få svar ( )
 6. Hei og takk for svar.() Skal ta en titt innom hjemmesida de nå etterpå jeg. Går ikke sammen med hane så jeg satser på at det er myting. Smurte huden inn med Spenol siden den er så sår. Den er jo opprinnelig for dyr. Så får jeg håpe det går seg til.
 7. Er det noen som vet årsaken til at høna har mistet fjær på rygg og bakpart. Huden er rød, varm og sår. Hun har vært sånn en stund nå, kan ikke se at de andre hakker på henne. Har sjekket flere ganger for utøy men ikke funnet noe. Kan det være blodmidd? Håper noen har svar...
×
×
 • Create New...