Jump to content

anca

Medlemmer
 • Content Count

  5
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Nøytral

About anca

 • Rank
  Nyklekt
 • Birthday 06/06/1976

Profile Information

 • Kjønn
  Female
 • Bosted
  Raufoss
 1. Jeg har ikke bilder. (Litt problemer med å få til det med overføring til pc`n.) Men jeg har nå sett på bilder av New hampshire, å ja, det kan se ut som det er det i mine høns! Grrrrr.......! Hvorfor selger folk dyr som er blandingshøns? Å attpåtil selger de som renraset! Grrrr....! Ja ja, jeg får bare håpe på at jeg har bedre lykke med å få renraset neste gang! Takk for svar alle sammen!
 2. HeHe! Ja karnsje vi har det! (jeg skal i allefall ikke kjøpe der neste gang!) Men det er sikkert med kyllinger som med unger, man aner ikke hvordan de blir når de vokser opp, for ingen er jo like! Mine er ikke til utstilling de heller, er bare "hobbybonde" som måtte finne på noe å putte i fjøset når vi hadde slakta alle melkekuene! Å da ble det hester, høner og kaniner som flyttet inn der nå i første omgang! (har vel igjen noen 100m2, så det spørs om jeg ikke ender opp med noen vaktler, ender og gjess etter hvert også! (Må da bruke den tomme plassen til noe!). Men det er så irriterenes, jeg har ønsket meg høner i ca. 20 år, å har da hele tiden ønsket meg akkurat orpington, pga at jeg så noen som var helt nydelige og påskegule når jeg var i danmark den gangen for 20 år siden! Så derfor så trodde jo jeg nå da, når jeg så hvor flotte disse foreldredyrene var (ikke riktig så flotte som de jeg så for 20 år siden, men ikke langt unna!) skulle få noen som var akkurat sånn som jeg ønsket meg! Men jeg skjønner jo nå da at jeg virkelig karnskje må være "heldig" hvis jeg skal få tak i sånne høner som jeg vil ha! Karnsje lurest at jeg kjøper voksne dyr neste gang! Men da har jeg ingen unskyldning for å kjøpe ruge maskin, så vi får se hva jeg gjør! Mamma får i allefall noen høner på hytta til sommeren! Hun har alltid ønsket seg høner på sommeren, så da tenkte jeg at da skal jeg kjøre de hønene jeg nå har dit!
 3. Takk for svar, har sett på denne siden før også,men mine er ikke i nærheten av å ha en sånn gul farge som de på linken du oppgir over her, mine vil jeg si er lys karamellbrune med litt gult i!
 4. Hei! Jada, som flere andre har jeg kjøpt kyllinger av gul orpington i sommer, men er de det? Et par høner er lyse i fargen, mens noen (mest haner) er mer brunlige og et par av de brunlige har noen sorte fjær i halen. Mener å ha lest ett eller annet sted at noen som avler på denne rasen tar inn sort for å få finere gulfarge på avkommene og at det derfor kan dukke opp kyllinger senere med sorte fjær i halen. Noen som vet om dette stemmer? Å at jeg i såfall har vert uheldig å fått slike? Er jo flotte å se på alikevell disse svære fjørkledde, men de er ikke akkurat sånn som jeg hadde tenkt meg at de skulle være. Er det noen som har store gule orpington som er gule, og eventuelt selger rugeegg av disse? Skal ikke ha egg akkurat nå altså, men det hadde vert fint om noen vet om noen eller selv har mulighet til å selge rugeegg utpå våren en gang! Jeg har lyst på rugemaskin, å da har jeg jo en unnskyldning for å få lov til å kjøpe meg det! Foreldrene til disse kyllingene så jo fine og gule ut der de spankulerte på plenen de, så mulig eieren ikke viste om dette med fargen? (eller så var det kansje ikke foreldrene til kyllingene jeg fikk se!).? Men selgeren har jo annonsert i allefall et halvt år før jeg fikk kjøpt kyllinger av ham! (må si jeg er litt irritert!) Har jo tross alt betalt for 15 kyllinger som karnsje ikke er det jeg betalte for! Må bare legge til at jeg ikke kjøpte gjennom denne siden, jeg kjøpte på finn, men har sett at han annonsert på andre fuglesider også. Tar imot all info jeg får om denne rasen (har lest en del her og der, men man lærer alltid noe nytt!) Har ikke bilder av de, da jeg er helt elendig på dette med bilder og opplasting til pc`n!
 5. Hei alle sammen! Jada, jammen har jeg ikke blitt bitt av hønsebasillen! Jeg syntes det ble så tomt i fjøset etter at vi sluttet med melkeku, at jeg bestemte meg for at jeg ville ha noen høner (tenkte bare på å ha noen få, men nå er det plutselig så mange slag jeg har lyst på + at jeg også har lyst til å ha gås og kalkun også!). Så jeg kan nok regne med at det blir litt og litt flere dyr i fjøset! Jeg er helt grønn når det gjelder hønsehold (for man kan jo ikke akkurat sammenligne det med hold av melkeku)! Jeg har vert så heldig å få tak i 15 kyllinger av rasen gul orpington, en rase jeg hører skal være ganske rolig (men om det stemmer vet jeg ikke, for akkurat nå gjør de ikke stort annet enn å flakse rundt å leke). Jeg aner ikke hva som er høner og haner, men vi hører og ser vel det etter hvert, å jeg håper nå inderlig at ikke alle er haner! (de er ca 4-5 uker gamle nå). Jer er ei voksen dame med mann og 3 barn, hester, hund og div andre dyr har vi også. Jeg går for tiden hjemme med minstemann å har litt for mye tid å ta av, så jeg syntes det var greit å få en ny hobby! Synes det er kjempefint at det finnes et forum som dette, regner med at jeg finner svar på det meste jeg lurer på her inne (er jo ganske mye jeg lurer på, siden jeg er helt nybegynner)!
 6. anca

  anca

×
×
 • Create New...