Jump to content

Tuppen&Lillebror

Medlemmer
 • Content Count

  10
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Tuppen&Lillebror last won the day on August 25 2013

Tuppen&Lillebror had the most liked content!

Community Reputation

1 Nøytral

About Tuppen&Lillebror

 • Rank
  Nyklekt
 • Birthday September 16

Profile Information

 • Kjønn
  Not Telling
 • Interesser
  Dverg Kochin
 1. Spurvehuset er egentlig et "modifisert" gammelt degusbur Åpent i begge ender slik at de kan fly inn og spise (og sitte tørt) uten at katten klarer å ta dem. Fikk en gul dk kylling i dag :dans: :dans: :dans: Hvordan er det egentlig mulig å få en gul kylling av sort høne og orange/sort hane?
 2. Tuppen&Lillebror

  Økologisk fòr

  Mine (inkl spurven) nekter å spise det økologiske foret fra FK! Måtte tilslutt kaste sekken på møkkahaugen og selv da var det verken andre fugler eller mus borti det. Noen som har opplevd det samme? Kan jeg ha fått en "dårlig" sekk?
 3. Jeg har oppdaget lus på høna som ligger på egg, samt den som akkurat har fått en kylling. Hva kan jeg behandle dem med? Har tidligere brukt stald shock og absorbine ultra shield, men det er jo rimelig sterkt. Vil ikke det kunne skade kylling/egg evt?
 4. Ja, dyreverden er virkelig fasinerende. Vi hadde besøk av rovfugl her, men heldigvis ble ingen av hønene tatt. De hadde nemlig løpt ut på maken og gjemt seg under dyrene som beitet der!
 5. Rimelig fersk hønseeier som begynte med høns sommeren 2011. Kjøpte etter anbefaling to gule dverg kochin hønekyllinger som vi kalte Tuppen og Lillemor. Etter en tid begynte Lillemor å gale og ble derfor omdøpt til Lillebror Våren 2012 utvidet vi flokken med to dk høner til. En sort som ble kalt Astrid og en grå som heter Dunhild. Uheldigvis døde Lillebror i sommer og derfor fikk vi hanen Hans. Sammen med han fikk vi hans datter som ble kalt Fatima. Fatima er dk blanding med ca 75 % dk. Flokken pr dags dato består av Tuppen, Astrid, Dunhild, Fatima og Hans + kyllingen Dunræv etter Hans og Astrid som Fatima har ruget fram. Det var den lille flokken. Den store flokken består av 30-40 spurver...! Disse spurvene fløy inn i hønsehuset hver dag og stjal mat og la igjen mye dritt. Samme hvor mye jeg prøvde så fløy de bare tilbake inn igjen. Løsningen ble derfor eget spurvehus Noe som fungerer helt fantastisk. Spurven holder seg nå til sin "avdeling" og hønsene får ha sitt i fred. Bilder av gjengen Tuppen & Lillebror Dunhild og Astrid Fatima Hans Hele gjengen Glemte å skrive at vi har helt frittgående høns. Dvs de går helt fritt på eiendommen og er kun lukket inn om natten
 6. Jeg har fått beskjed om å bruke stald shock og absorbine ultra shield på lus. Inneholder jo permetrin begge deler. Er disse like "skumle" som det som er nevnt ovenfor?
 7. Hadde i utgangspunktet ei gul høne og en gul hane. Men så døde hanen og har derfor bare ei gul høne igjen. Noen som selger gule dk?
 8. Mine dk høner slåss om å være fostermor til 2 ukes gamle kyllinger som jeg kjøpte. Ingen av disse hønene hadde ligget klukk før. Mulig det har noe å si på rasen eller at de bare var ca 1 år gamle?
×
×
 • Create New...