Jump to content

lilly

Medlemmer
 • Posts

  7
 • Joined

 • Last visited

lilly's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Reputation

 1. ser at felleskjøpet selger store sekker med vallset mais til hest. er dette noe til hønene, eller burde dei helst få den fersk?? tenkte dette kunne være godbiter og litt tillegg til kr foret, selv om dei spiser mye ute nå annette
 2. Har tre brahma-mix høner, og for en uke siden fant to av dei ut at de var på tide å ruge litt.. Dei går sammen med en dversilkehane. Er helt nybegynner, fikk høner i høst og dei starta eggleggingen rett etter nyttår. Tenkte dei kunne få prøve seg da eg håper dei kan bli flinke mammaer når eg finner ut hvilke rase eg ønsker meg for framtiden:) Lyste dei i kveld etter en uke, og dei ser helt tomme ut... Hanen er nok sikkert for liten.. Hva gjør eg da med mine iherdige rugere? Prøver å avklukke dei? Søkt litt på nettet for å finne rugeegg, men virker som det er litt tidlig enda, og er ikkje så lett å få fram levedyktige egg i posten nå i kulda.. Skulle så gjerne sett at dei lykkes, og fikk en poitiv opplevelse dei flinke hønene. Og skal eg legge nye egg under må det vel skje ganske kjapt så dei ikkje ligger klukk i ukesvis. Noen tips? Evt noen som har egg? Holder til i øvre telemark.
 3. Syns dette er en veldig spennede tråd:) som ny i hønsverden sitter eg med mange spm nå... kjøpte i høst 5 kyllinger ca 6uker gammle. Dei var blanda i farge, noe eg ikkje tenkte på som ny i gamet. Nå lever bare to av dei dessverre.. Det eg har funnet ut av disse mnd som høneeiger er at det utrolig MYE inneavl på renrasa høner. Har sett mange raser eg kunne tenke meg å drive seriøs avl på, men infoen eg finner viser at det er vanskelig å finne avlsdyr som ikkje er i slekt.. En oppdretter eg besøkte fortalte hårreisende ting om hvordan søsknparringer og far-datter parringer var heilt vanlig, og ble brukt i 2-3 genrasjoner før nytt blod kom inn.. Er alle opplysningene eg har funnet feil? Finnes det noen raser en nybegynner kan begynne med, uten at enn må kjøre norge rundt for å finne nytt blod? Finnes det noen som helst raser som er friske og hardføre og ikkje inneavla? Eg har bare erfaring fra hund, og der er tilstanden dårlig, men ikkje på langt nær så ille som det høres ut som på høns. kjøpte meg ny rase for 8år siden, og på dei årene er etter min mening rasen blitt matadoravla i sterk grad, og ikkje mange linjer eg ville valgt fra viss eg skal ha ny hund fra samme rase.. dessverre.. Til trådstarter så er eg heilt enig, men viss valget står mellom å lage inneavla dyr eller begynne å få inn litt friskt blod ville eg valgt det siste.. (mange hunderaser som seriøst burde begynne å vurdere muligheten for rasen vil aldri overleve på sikt uten nytt blod). Samtidig blir ikkje avkommet bedre viss mixen er av dårlige renrasa individ.. Men virker som det er vanskelig å avle fram gode uteavla individer, og hvordan bør oppdrettere løse dette?? Som ny har eg ikkje klart å finne raseklubber, avlsråd e.l. Avl er utrolig spennende, men virker som det er endel sykdom og inneavl som ødelegger gleden min iallefall.. Men som sagt eg har lite erfaring med høns og kommentarer mottas med takk:))
 4. Men dette er vel tydelige symptomer på hønselammelse vel? Ny så prøver å lære mest mulig her.. Måtte sist mandag avlive en 9 uker gammel kylling som spiste og drakk fint, men likevel så pjusk ut. Mista mer og mer balansen.. Hadde dyrlege til den og fikk beskjed om at den hadde sannsynligvis hønselammelse. Tok den hjem og pleide den, men da den låg på sia og sleit med å reise seg var det bort til naboen og avslutte dessverre.. Heldigvis er dei 4 som er igjen fremdeles pigge:)
 5. OK var antiormen eg tenkte på ja:) Tusen takk for svar, da kjøper eg inn og krysser fingre for litt egg på senvinteren:)
 6. Takk for svar. Da er det trygt å behandle kyllinger også? Men dei dråpene, hvordan iallverden får du det inn i nebbet? er det greit å dryppe på et maiskorn å gi det sånn?
 7. Som helt fersk kyllingeier lurer eg på noen spm som eg ikkje finner noe godt svar på Hentet 5 silkekyllinger som eg enda ikkje vet om er høne eller haner (ca 8uker nå), utrolig søte:) Bor i et utegangsfjøs sammen med ponnier og lama, og her blir det kaldt på vinteren. Vil krype under 0grader inni fjøset, men fikk beskjed om at det går bra. For å være best mulig rustet mot vinteren kan dei ha behov for/ godt av Agrivite multivitamin? Dei har fri tilgang på høy og tuppen krfor, til sommeren kan dei gå mye fritt ute. Gir også litt middagsrester, havre,linfrø ol. Er det lurt å parasittbehandle dei når dei er så små? Valper blir feks behandlet flere ganger.. Har dei stor sannsynlighet for å ha orm når dei er små, eller er det omvendt på kylling? Dei gikk fritt ute til dei var 6uker. Isåfall hva velger eg? Ropa B ser eg mange bruker her, men burde eg ta pulver eller dråpene? Pulvret som skal doseres i maten - hvordan vet dere at hvert dyr har fått riktig mengde? Hadde tenkt egentlig å prøve verm-x pga erfaringer fra hest men ser det er det samme der. Noen spiser kanskje formye av det og andre for lite, eller er det ikkje noe å tenke på?? Håper noen kan dele sin erfaring om disse produktene
×
×
 • Create New...