Jump to content

silkehans

Medlemmer
 • Content Count

  493
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  16

silkehans last won the day on July 2 2018

silkehans had the most liked content!

Community Reputation

26 Glimrende

About silkehans

 • Rank
  Ungfugl

Profile Information

 • Kjønn
  Female
 • Bosted
  Vestfold

Recent Profile Visitors

5,007 profile views
 1. Jeg ville bare sett det an litt, mest sannsynlig er det noe som retter seg etterhvert. Lykke til med kyllingene!
 2. Hei! Vi hadde tre moskusender i et par-tre uker, det var meninga de skulle gå fritt rundt på gården og spise brunsnegler. De tok noen flyrunder, men kom alltid tilbake. Og det var jo greit nok til hønsehauken kom og begynte og forsyne seg med en av dem Da var det inngjerding videre. Men de griset noe veldig! Gjorde fra seg masse og og bakken blei helt klinete etter kort tid. Så vi gikk fort lei, og ga de bort på finn Men det er jo mange som har ender da, og som sikkert har bedre erfaring med de enn det vi har! Uansett holder jeg en knapp på høner i allefall
 3. Å så kjedelig....! Det har ikke alltid noe og si om beina er kraftige eller ikke heller da...Man må bare vente og se liksom Men i mellomtiden er det jo morsomt og gjette... Har selv 11 mix- kyllinger på en uke, og er veldig spent på hvor mange haner og høner det blir!
 4. Det vil jeg tro det gjør, jeg har hatt omtrent samme fukt som deg, ca 55%, og det var tidenes beste klekking her på gården Lykke til videre!
 5. Det har tydeligvis vært en perfekt fuktighet for ruging denne gangen, nå har 11 av 14 egg klekt En døde like etter at den fikk ut nebbet, og det er sprekk i ett egg til. Så og ha rugemaskin i et murrom er ikke dumt! Har hatt det tidligere også, men da har jeg klekket ut dvergsilke, lurer på om de er litt vanskeligere og "få til" enn andre raser. Disse var iallefall utrolig spreke og i farta! Hjalp ut bare en. Kjempemoro at det blei så bra resultat når jeg hadde litt bange anelser ang fukt....! Den har nok ligget stabilt på 55%, i rommet var det ca 60%. Under klekking ca 80% i maskina. Så her har dere oppskriften på en vellykket ruging og klekking
 6. Du kan jo lese om for høy fuktighet i et innlegg for noen dager siden startet av meg Men nå skal jo eggene hos deg straks klekke da, så da har vel toget gått for å gjøre noe med det...Du kan jo ha i mindre vann under klekking?
 7. Ja jeg har ikke trengt og tilsette vann under ruginga iallefall! Og både temp og fukt i rommet har vært stabilt, selv om fukt på rundt 55-60% nok er i høyeste laget...Nå piper det som bare det borti der, og flere egge har sprekk, så dette blir som vanlig spennende....Men mente du at dårlig klekkeresultat også kan komme av for høy fuktighet under selve klekkinga? Jeg trodde ikke den kunne bli for høy under akkurat den prosessen...Jeg har fylt i vann nå siden klekkinga såvidt har begynt, men burde kanskje ikke gjort det da eller?
 8. Spennende! Lykke til! Nå har det akkurat begynt og klekke i min maskin
 9. Det var kjedelig..men tross alt bedre det skjedde nå enn hvis det var nesten ferdige kyllinger inni da....! Det spørs om ikke kimen/eggcellen er død som admin skreiv over her, men hvis du lurer på om det stemmer er det jo bare og ruge dem noen dager og se.
 10. Ok, takk for svar! Nå er det jo litt seint og gjøre noe med dette i forhold til denne ruginga da....Håper det beste! Vet liksom ikke helt hvor rugemaskina skulle stått ellers hvis den ikke kan stå der den står nå. På kjøkkenbenken kanskje 😄 Nei....har ikke åpnet noen egg og sett etter, burde sikkert gjort det men synes det er litt ekkelt jeg...Men er ikke 55-60%fukt under klekking lite? Trodde det skulle være rundt 70 iallefall, det står 65% og mer i bruksanvisningen fra Brinsea 😉
 11. silkehans

  Gress

  Det hørtes jo luksuriøst ut 😄 det har jeg ikke prøvd, men gir dem det bøsset/korte stråene som blir igjen etter høyet, det liker de godt!
 12. silkehans

  Oslo

  Så artig med høner i rekkehus-hage 😄 Det er koselig tidsfordriv og følge med på hønene sine 😉
 13. Bra den kviknet til igjen da 😃 Men har mora fått kyllinger for en uke siden, og nå igjen? Jeg ville prøvd og gitt den tilbake til mora og fulgt med på hva som skjer. Hvis den ikke har vært for lenge borte fra henne vil det nok gå fint. Lykke til!
 14. Jeg lurer på hvor mye for høy luftfuktighet i rugemaskina har for klekkeresultatet, hvis noen vet noe om det? Det har vært veldig opp og ned på resultatene her, selv om jeg har gjort ting "etter boka". Noen ganger veldig bra, andre ganger dårlig. Rugemaskina står i et oppvarmet rom i fjøset, dette er et murrom, så det er vel derfor fuktigheten ligger på rundt 60% i rommet, og ca 55-60% i maskina. Leser at fuktigheten bør ligge på mellom 40-50%, og lurer på om noen kan si noe om hvorvidt den fuktigheten jeg har her vil være skadelig for kyllingene? Ikke lett og få ned fuktigheten iallfall...Eller er det noen tips for det, utenom avfukter? Nå skal de klekke på man/tirs.da, så skaden er vel allerede skjedd evt....Dette er forøvrig mix- 14 egg.
 15. Takker for svar! Det var jo veldig kjekt og høre fra en som har hatt rasene sjøl 😃 Det er jo ikke sånn at det er krise hvis de legger seg til og ruge en gang iblant, bare det ikke er like ofte som silkene, helst myyyyye mindre såklart 😏 Så det er forskjell på smaken på eggene også? Det visste jeg ikke. Trodde alle "hjemmelagede"egg smakte like godt jeg 😄Ja det er såklart artig med fargen på eggene også ! Jeg får tenke litt til...snøen ligger enda nokså dyp rundt omkring her...
×
×
 • Create New...