Gå til innhold

silkehans

Medlemmer
 • Innholdsteller

  476
 • Ble medlem

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  16

silkehans last won the day on Juli 2 2018

silkehans had the most liked content!

Mottatte likerpoeng

26 Glimrende

Om silkehans

 • Rang
  Ungfugl

Profile Information

 • Kjønn
  Female
 • Bosted
  Vestfold

Nylige profilbesøk

4 808 profilvisninger
 1. silkehans

  Frø til sebrafink

  Siden sist jeg var her inne har vi anskaffet oss 6 sebrafinker og tre undulater som bor i et voilere. Veldig moro og se på de! Men glad vi har de i et oppvarmet uthus ( hønene har fått nye naboer 😉 ) for jammen er det mye liv og leven der nå 😄 Jeg synes sebrafinkene spiser så mye, mer enn undulatene, er det noe som er kjent? Vurderer nesten og selge et par av sebrafinkene, for jeg synes jeg stadig må kjøpe nytt fuglefor....
 2. silkehans

  Svake kyllinger( 3 mnd gamle)

  Så leit! De har ikke diare eller ser syke ut på annen måte? Jeg vet ikke om varmen har noe og si sånn at de dør av det, siden de har tilgang på skygge. Ellers kan det kanskje være at de har fått hønselammelse , siden de er ustø til beins? Det står mye om det på forumet her. Har aldri hatt det sjøl, så jeg kan dessverre ikke uttale meg noe mer om akkurat dét. Håper du finner utav det!
 3. Veldig irriterende med sånn vedvarende galing 😩 Har en silkehane som starter opp med en gang noen går forbi hønsegården eller når vi kommer inn i hønsehuset, og kan holde på i ti minutter..... Det er til og bli sprø av noen ganger... Men har en silkehane til, han er ikke sånn, galer noen få ganger, så er det greit liksom. Så det kan nok hende du har en hane som er i overkant ivrig du også...Enten må du som Annette skriver vente og se det an, eller ta den, og evt skaffe en ny. Eller leve med galinga..😅
 4. silkehans

  Hjelp! Dverg silke kyllingene mine dør..

  Så bra! Lykke til med dem :-)
 5. silkehans

  Førstegangs kylling klekking.

  Nei, ha litt tålmodighet, kan godt hende det kommer noen flere på overtid 😉 Lykke til!!
 6. silkehans

  Hjelp! Dverg silke kyllingene mine dør..

  Jeg har jo dverg silke jeg da... Men ingen kyllinger akkurat nå. Men jeg kunne ruget ut for deg da, hvis du vil ha? Men Vestfold blir kanskje litt langt unna...?
 7. Nei ikke tenk det verste, høner kan dø uten noen som helst spesiell årsak, akkurat som andre dyr og fugler.
 8. silkehans

  Hjelp! Dverg silke kyllingene mine dør..

  Så utrolig kjedelig! Hadde det vært meg så hadde jeg selvsagt betalt tilbake pengene med en gang, jeg har selv solgt mange dvergsilke kyllinger og er opptatt av at kjøper skal være fornøyd, og er nøye med og bare selge friske kyllinger, så dette høres rart ut for meg. De må ha vært syke før du kjøpte dem, siden de døde så fort. Får håpe de ikke døde av noen smittsom sykdom da, vær likevel nøye med hygienen som odden skreiv over her.
 9. Så nå i en eldre tråd jeg hadde at det er flere som anbefaler dverg welsumer mht til dverger som ikke er så rugevillige, så da kan det nok hende at jeg prøver et par høner av den rasen.
 10. Jeg er nå på mine eldre () dager blitt litt lei av den hyppige rugingen til silkene mine, og har nå tenkt og bare ha en liten flokk med disse, og en annen med dverg høns som ikke er så rugevillige for og få litt egg. Det må helst være dverg da jeg ikke har så store binger til dem, og de må være rolige siden vi har barn. Nå har noen jeg kjenner skaffet seg kyllinger av dverg welsumer og de sier at oppdretter har sagt at disse sjeldent legger seg til og ruge. Noen som vet om dette stemmer? Har også tenkt litt på dverg orpington, synes disse ser så fine ut, men de er kanskje hakket mer rugevillige?
 11. silkehans

  6 uker gamle kyllinger, kan de få litt sol på seg??

  Nei mine kyllinger har gått i sola fra de har vært et par uker gamle de, og det har gått helt fint! Men de må ha mulighet til og være i skyggen også. Hvorfor skulle ikke kyllinger kunne være i sola forresten?
 12. silkehans

  Forskjellig alder på egg, hjelp!

  Så kjedelig situasjon da! Høna går ofte av eggene etter et par dager når det har kommet en kylling eller to...så her har det skjedd at kyllinger på vei ut har dødd fordi høna har gått av eggene da disse klekte flere dager etter de første som klekte. Så hun vil ikke bli liggende i en uke til for og ruge på resten av eggene. Hvis hun ikke er i spesielt rugetranse da...Jeg tror nesten jeg hadde fjernet det egget som vil komme til og klekke så lenge før de andre, siden du ikke har rugemaskin. Ellers må du velge mellom en kylling eller seks.... Jeg hadde iallefall ikke tatt sjansen på at hun bare ruget videre på de seks andre eggene hvis du ikke vet om hun pleier og være flink til og ligge lenge. Men hvorfor tror du det er befruktet forresten, har du lyst igjennom det?
 13. silkehans

  Befruktet

  Hei! Nei man kan ikke sjekke befruktninga på den måten, men vet at det er noen som tar en vanntest etter noen dagers ruging for og se hvilke egg det er kylling i og ikke. Men har også hørt at dette ikke er en pålitelig test. Det beste er og lyse igjennom eggene etter ca 6 dager med ruging. Da får du jo sett hvor bra befruktninga er også 😉 For og se om et egg er befruktet må du åpne egget og se på plommen, da vil du se en hvit flekk med en ring rundt hvis det er befruktet, ellers er det bare en hvit flekk.
 14. silkehans

  Rugemaskin Brinsea Maxi ll advance

  13 kyllinger av 13 egg må man vel si er bra!😁 Hadde ikke trodd at det gikk an egentlig.... Hjalp ut to kyllinger på slutten, men det var helt ukomplisert. Det eneste jeg kunne ønsket meg er at det skulle vært litt høyere kant på rugemaskina, sånn at ikke kyllingene ramler ut når man må ta ut dem som har klekket først.
 15. silkehans

  Kan kyllinger klekke senere en dag 21

  Det hender de kommer litt seinere ja, så se det an en dag til! Som regel vil det pipe i egget når man kakker forsiktig på det hvis det er like før kyllingen kommer/det er liv. Jeg har aldri hjulpet ut kyllinger som ikke er på vei ut eller har fått hull på skallet selv. Lykke til, håper flere klekker!!
×