Gå til innhold

silkehans

Medlemmer
 • Innholdsteller

  479
 • Ble medlem

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  16

Alt skrevet av silkehans

 1. Takker for svar! Det var jo veldig kjekt og høre fra en som har hatt rasene sjøl 😃 Det er jo ikke sånn at det er krise hvis de legger seg til og ruge en gang iblant, bare det ikke er like ofte som silkene, helst myyyyye mindre såklart 😏 Så det er forskjell på smaken på eggene også? Det visste jeg ikke. Trodde alle "hjemmelagede"egg smakte like godt jeg 😄Ja det er såklart artig med fargen på eggene også ! Jeg får tenke litt til...snøen ligger enda nokså dyp rundt omkring her...
 2. Lurer på om noen har erfaring med ovennevnte raser, og evt kan komme med en anbefaling?De er vel ca like store? Må være rolig. Jeg har ikke så stor plass, og de må kunne gå sammen med tre dvergsilker og to dverg welsumer. Jeg ønsker i utgangspunktet helst at ny rase ikke skal være veldig rugelysten... Jeg har kvittet meg med de fleste av silkene mine av den grunn...det gikk jo i ett med ruging 😫 Men nå har jeg 5 brune høner, og det er jo litt kjedelig 😉 Så nå har jeg kikka litt på div raser og syns Plymouth Rock, Maran og Wyandotte er flotte. Dog litt store...men tror det skal gå fint med et par høner til. Wyandotte liker vel forresten og ruge ?😏
 3. Oi...nå var det lenge siden sist jeg tittet innom her gitt.....Ja de er ikke lenge i ro de finkene! Ganske morsom underholdning igrunn 😉 Ja vi har de i samme voilere som undulatene, det har gått helt fint! Bortsett fra når finkene bygger reir og legger egg...da kommer den ene undulaten og rydder opp...plukker vekk reirmaterialet og spiser opp (?) egga :-/ de blir iallefall borte. Virker ikke som finkene gjør noe av det da, de prøver bare på nytt snart igjen...Men de fikk fram to unger som var SÅ små og søte, og de tok også undulatene knekken på...det var synd 😞 Virker som det bare er den ene undulaten (en hunn) som driver med "reirplyndring", har ikke sett de to hannene gjøre det. Men nå skal vi sette opp kasse igjen til undulatene, så da håper vi hun får noe annet og bry seg med en stund 😉 Hun la 6 egg i høst, men det blei ingen unger til stor skuffelse for guttene her, tror kanskje eggene var ubefruktet, det så sånn ut da jeg lyste gjennom de. Men får la de få en sjanse til! det går noe voldsomt med frø ja, så vi har tenkt og prøve og selge et par hanner, selv om guttene helst vil ha alle.... 😉
 4. Siden sist jeg var her inne har vi anskaffet oss 6 sebrafinker og tre undulater som bor i et voilere. Veldig moro og se på de! Men glad vi har de i et oppvarmet uthus ( hønene har fått nye naboer 😉 ) for jammen er det mye liv og leven der nå 😄 Jeg synes sebrafinkene spiser så mye, mer enn undulatene, er det noe som er kjent? Vurderer nesten og selge et par av sebrafinkene, for jeg synes jeg stadig må kjøpe nytt fuglefor....
 5. Så leit! De har ikke diare eller ser syke ut på annen måte? Jeg vet ikke om varmen har noe og si sånn at de dør av det, siden de har tilgang på skygge. Ellers kan det kanskje være at de har fått hønselammelse , siden de er ustø til beins? Det står mye om det på forumet her. Har aldri hatt det sjøl, så jeg kan dessverre ikke uttale meg noe mer om akkurat dét. Håper du finner utav det!
 6. Veldig irriterende med sånn vedvarende galing 😩 Har en silkehane som starter opp med en gang noen går forbi hønsegården eller når vi kommer inn i hønsehuset, og kan holde på i ti minutter..... Det er til og bli sprø av noen ganger... Men har en silkehane til, han er ikke sånn, galer noen få ganger, så er det greit liksom. Så det kan nok hende du har en hane som er i overkant ivrig du også...Enten må du som Annette skriver vente og se det an, eller ta den, og evt skaffe en ny. Eller leve med galinga..😅
 7. Nei, ha litt tålmodighet, kan godt hende det kommer noen flere på overtid 😉 Lykke til!!
 8. Jeg har jo dverg silke jeg da... Men ingen kyllinger akkurat nå. Men jeg kunne ruget ut for deg da, hvis du vil ha? Men Vestfold blir kanskje litt langt unna...?
 9. Nei ikke tenk det verste, høner kan dø uten noen som helst spesiell årsak, akkurat som andre dyr og fugler.
 10. Så utrolig kjedelig! Hadde det vært meg så hadde jeg selvsagt betalt tilbake pengene med en gang, jeg har selv solgt mange dvergsilke kyllinger og er opptatt av at kjøper skal være fornøyd, og er nøye med og bare selge friske kyllinger, så dette høres rart ut for meg. De må ha vært syke før du kjøpte dem, siden de døde så fort. Får håpe de ikke døde av noen smittsom sykdom da, vær likevel nøye med hygienen som odden skreiv over her.
 11. Så nå i en eldre tråd jeg hadde at det er flere som anbefaler dverg welsumer mht til dverger som ikke er så rugevillige, så da kan det nok hende at jeg prøver et par høner av den rasen.
 12. Jeg er nå på mine eldre () dager blitt litt lei av den hyppige rugingen til silkene mine, og har nå tenkt og bare ha en liten flokk med disse, og en annen med dverg høns som ikke er så rugevillige for og få litt egg. Det må helst være dverg da jeg ikke har så store binger til dem, og de må være rolige siden vi har barn. Nå har noen jeg kjenner skaffet seg kyllinger av dverg welsumer og de sier at oppdretter har sagt at disse sjeldent legger seg til og ruge. Noen som vet om dette stemmer? Har også tenkt litt på dverg orpington, synes disse ser så fine ut, men de er kanskje hakket mer rugevillige?
 13. Nei mine kyllinger har gått i sola fra de har vært et par uker gamle de, og det har gått helt fint! Men de må ha mulighet til og være i skyggen også. Hvorfor skulle ikke kyllinger kunne være i sola forresten?
 14. Så kjedelig situasjon da! Høna går ofte av eggene etter et par dager når det har kommet en kylling eller to...så her har det skjedd at kyllinger på vei ut har dødd fordi høna har gått av eggene da disse klekte flere dager etter de første som klekte. Så hun vil ikke bli liggende i en uke til for og ruge på resten av eggene. Hvis hun ikke er i spesielt rugetranse da...Jeg tror nesten jeg hadde fjernet det egget som vil komme til og klekke så lenge før de andre, siden du ikke har rugemaskin. Ellers må du velge mellom en kylling eller seks.... Jeg hadde iallefall ikke tatt sjansen på at hun bare ruget videre på de seks andre eggene hvis du ikke vet om hun pleier og være flink til og ligge lenge. Men hvorfor tror du det er befruktet forresten, har du lyst igjennom det?
 15. Hei! Nei man kan ikke sjekke befruktninga på den måten, men vet at det er noen som tar en vanntest etter noen dagers ruging for og se hvilke egg det er kylling i og ikke. Men har også hørt at dette ikke er en pålitelig test. Det beste er og lyse igjennom eggene etter ca 6 dager med ruging. Da får du jo sett hvor bra befruktninga er også 😉 For og se om et egg er befruktet må du åpne egget og se på plommen, da vil du se en hvit flekk med en ring rundt hvis det er befruktet, ellers er det bare en hvit flekk.
 16. 13 kyllinger av 13 egg må man vel si er bra!😁 Hadde ikke trodd at det gikk an egentlig.... Hjalp ut to kyllinger på slutten, men det var helt ukomplisert. Det eneste jeg kunne ønsket meg er at det skulle vært litt høyere kant på rugemaskina, sånn at ikke kyllingene ramler ut når man må ta ut dem som har klekket først.
 17. Det hender de kommer litt seinere ja, så se det an en dag til! Som regel vil det pipe i egget når man kakker forsiktig på det hvis det er like før kyllingen kommer/det er liv. Jeg har aldri hjulpet ut kyllinger som ikke er på vei ut eller har fått hull på skallet selv. Lykke til, håper flere klekker!!
 18. Så bra du har dvergsilke da, ellers hadde jeg foreslått det 😁 Tidligere hadde jeg chabos, det er en artig liten rase, og stor sussex har jeg også hatt. Fine og rolige høner som legger store, brune egg. Ikke lett og velge 😉
 19. Jeg har også silkehøner som stadig klekker ut kyllinger. Jeg pleier som regel og la de få kyllingene mens de er sammen med de andre, og dette har alltid gått bra, ingen har vært slemme med kyllingene. Men hvis jeg vet at det er ei høne som kan være litt slem, så har jeg flyttet høna som ruger i egen binge og latt hønemor og kyllingene være der et par uker til kyllingene har blitt litt mer robuste. Jeg har også flyttet klukkhøna i egen binge fordi jeg synes det er kjedelig og måtte ta vekk egg hver dag som de andre legger i reiret mens klukkhøna er ute en tur. Lykke til 😊
 20. Flott, takk for svar! Da prøver jeg det og ser hvordan det går. Det vil (forhåpentligvis) bli en større gjeng den nye som kommer mot helga, så da håper det går bra.
 21. Jeg har et kull på 5 kyllinger som vil være ca tre uker gamle når de neste kyllingene klekker. Jeg vil ta vare på disse til jeg ser hvordan det neste kullet blir, ang farger osv. Problemet er bare at jeg bare har en varmelampe (kan jo selvfølgelig kjøpe en til da), og det hadde vært kjekt og kunne ha dem i samme kasse (en stor trekasse som er til dette formålet). Men hvordan vil dette gå? Vil de største være sjef i kassa og herje med nykomlingene? De er jo ganske i farta de 5 jeg har nå.... Stikker jeg hånda ned i kassa kommer de løpende og klatrer opp i hånda mi og hakker, for de er vant til at en hånd som kommer ned i kassa betyr mat Så jeg lurer litt på om de vil undersøke de nye kyllingene som kommer på samme måte....
 22. Hei, jeg har 5 dverg silkekyllinger jeg skal selge.
 23. Ok fint, da skal jeg gjøre det denne runden.
 24. Kan bare si at jeg absolutt anbefaler denne rugemaskinen til dere som lurer på og kjøpe rugemaskin! Den er oversiktlig, lett og betjene/stille inn/påfylling av vann, og virker solid. Og ikke minst får man veldig god og rask hjelp hvis det er noe man lurer på Fikk tidenes beste klekkeresultat i den, hvis man da ser bort i fra at jeg måtte hjelpe ut flere...Ny runde med ruging nå, som jeg håper går enda bedre..!
×
×
 • Opprett ny...