Gå til innhold

silkehans

Medlemmer
 • Innholdsteller

  476
 • Ble medlem

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  16

Alt skrevet av silkehans

 1. silkehans

  Frø til sebrafink

  Siden sist jeg var her inne har vi anskaffet oss 6 sebrafinker og tre undulater som bor i et voilere. Veldig moro og se på de! Men glad vi har de i et oppvarmet uthus ( hønene har fått nye naboer 😉 ) for jammen er det mye liv og leven der nå 😄 Jeg synes sebrafinkene spiser så mye, mer enn undulatene, er det noe som er kjent? Vurderer nesten og selge et par av sebrafinkene, for jeg synes jeg stadig må kjøpe nytt fuglefor....
 2. silkehans

  Svake kyllinger( 3 mnd gamle)

  Så leit! De har ikke diare eller ser syke ut på annen måte? Jeg vet ikke om varmen har noe og si sånn at de dør av det, siden de har tilgang på skygge. Ellers kan det kanskje være at de har fått hønselammelse , siden de er ustø til beins? Det står mye om det på forumet her. Har aldri hatt det sjøl, så jeg kan dessverre ikke uttale meg noe mer om akkurat dét. Håper du finner utav det!
 3. Veldig irriterende med sånn vedvarende galing 😩 Har en silkehane som starter opp med en gang noen går forbi hønsegården eller når vi kommer inn i hønsehuset, og kan holde på i ti minutter..... Det er til og bli sprø av noen ganger... Men har en silkehane til, han er ikke sånn, galer noen få ganger, så er det greit liksom. Så det kan nok hende du har en hane som er i overkant ivrig du også...Enten må du som Annette skriver vente og se det an, eller ta den, og evt skaffe en ny. Eller leve med galinga..😅
 4. silkehans

  Hjelp! Dverg silke kyllingene mine dør..

  Så bra! Lykke til med dem :-)
 5. silkehans

  Førstegangs kylling klekking.

  Nei, ha litt tålmodighet, kan godt hende det kommer noen flere på overtid 😉 Lykke til!!
 6. silkehans

  Hjelp! Dverg silke kyllingene mine dør..

  Jeg har jo dverg silke jeg da... Men ingen kyllinger akkurat nå. Men jeg kunne ruget ut for deg da, hvis du vil ha? Men Vestfold blir kanskje litt langt unna...?
 7. Nei ikke tenk det verste, høner kan dø uten noen som helst spesiell årsak, akkurat som andre dyr og fugler.
 8. silkehans

  Hjelp! Dverg silke kyllingene mine dør..

  Så utrolig kjedelig! Hadde det vært meg så hadde jeg selvsagt betalt tilbake pengene med en gang, jeg har selv solgt mange dvergsilke kyllinger og er opptatt av at kjøper skal være fornøyd, og er nøye med og bare selge friske kyllinger, så dette høres rart ut for meg. De må ha vært syke før du kjøpte dem, siden de døde så fort. Får håpe de ikke døde av noen smittsom sykdom da, vær likevel nøye med hygienen som odden skreiv over her.
 9. Jeg er nå på mine eldre () dager blitt litt lei av den hyppige rugingen til silkene mine, og har nå tenkt og bare ha en liten flokk med disse, og en annen med dverg høns som ikke er så rugevillige for og få litt egg. Det må helst være dverg da jeg ikke har så store binger til dem, og de må være rolige siden vi har barn. Nå har noen jeg kjenner skaffet seg kyllinger av dverg welsumer og de sier at oppdretter har sagt at disse sjeldent legger seg til og ruge. Noen som vet om dette stemmer? Har også tenkt litt på dverg orpington, synes disse ser så fine ut, men de er kanskje hakket mer rugevillige?
 10. Så nå i en eldre tråd jeg hadde at det er flere som anbefaler dverg welsumer mht til dverger som ikke er så rugevillige, så da kan det nok hende at jeg prøver et par høner av den rasen.
 11. silkehans

  6 uker gamle kyllinger, kan de få litt sol på seg??

  Nei mine kyllinger har gått i sola fra de har vært et par uker gamle de, og det har gått helt fint! Men de må ha mulighet til og være i skyggen også. Hvorfor skulle ikke kyllinger kunne være i sola forresten?
 12. silkehans

  Forskjellig alder på egg, hjelp!

  Så kjedelig situasjon da! Høna går ofte av eggene etter et par dager når det har kommet en kylling eller to...så her har det skjedd at kyllinger på vei ut har dødd fordi høna har gått av eggene da disse klekte flere dager etter de første som klekte. Så hun vil ikke bli liggende i en uke til for og ruge på resten av eggene. Hvis hun ikke er i spesielt rugetranse da...Jeg tror nesten jeg hadde fjernet det egget som vil komme til og klekke så lenge før de andre, siden du ikke har rugemaskin. Ellers må du velge mellom en kylling eller seks.... Jeg hadde iallefall ikke tatt sjansen på at hun bare ruget videre på de seks andre eggene hvis du ikke vet om hun pleier og være flink til og ligge lenge. Men hvorfor tror du det er befruktet forresten, har du lyst igjennom det?
 13. Til deg som selger Brinsea på avem (litt merkelig det nye navnet forresten...mye finere det gamle! ) , Min Covatutto rugemaskin takket idag for seg, med 20 rugeegg av dverg silke i som hadde ligget en uke.... Ifølge han som selger disse maskinene er det termostaten som har gått, noe som lett kan byttes. Dette blir jo ikke så dyrt. MEN, jeg er litt lei av denne maskinen...som jeg har hatt i mange år, ikke har automatisk vending og stort sett har gitt veldig dårlige klekkeresultater. Så jeg vurderer og spandere en ny.....Har kikket på Brinsea Maxi ll Advance, og lurer på om det er sånn at den bare har plass til 14 store egg eller vaktelegg, altså ikke dverghøns egg? Da har den fortsatt bare plass til 14 egg liksom? Lurer også på om noen har erfaring med denne maskinen-god eller dårlig? Og er det bare meg som gjør noe galt med den maskina jeg har hatt, eller har maskina også noe og si liksom...? Har jo hørt om andre som har samme maskin som meg men som er fornøyd med den.....
 14. silkehans

  Befruktet

  Hei! Nei man kan ikke sjekke befruktninga på den måten, men vet at det er noen som tar en vanntest etter noen dagers ruging for og se hvilke egg det er kylling i og ikke. Men har også hørt at dette ikke er en pålitelig test. Det beste er og lyse igjennom eggene etter ca 6 dager med ruging. Da får du jo sett hvor bra befruktninga er også 😉 For og se om et egg er befruktet må du åpne egget og se på plommen, da vil du se en hvit flekk med en ring rundt hvis det er befruktet, ellers er det bare en hvit flekk.
 15. silkehans

  Rugemaskin Brinsea Maxi ll advance

  13 kyllinger av 13 egg må man vel si er bra!😁 Hadde ikke trodd at det gikk an egentlig.... Hjalp ut to kyllinger på slutten, men det var helt ukomplisert. Det eneste jeg kunne ønsket meg er at det skulle vært litt høyere kant på rugemaskina, sånn at ikke kyllingene ramler ut når man må ta ut dem som har klekket først.
 16. silkehans

  Kan kyllinger klekke senere en dag 21

  Det hender de kommer litt seinere ja, så se det an en dag til! Som regel vil det pipe i egget når man kakker forsiktig på det hvis det er like før kyllingen kommer/det er liv. Jeg har aldri hjulpet ut kyllinger som ikke er på vei ut eller har fått hull på skallet selv. Lykke til, håper flere klekker!!
 17. silkehans

  Favoritt raser?

  Så bra du har dvergsilke da, ellers hadde jeg foreslått det 😁 Tidligere hadde jeg chabos, det er en artig liten rase, og stor sussex har jeg også hatt. Fine og rolige høner som legger store, brune egg. Ikke lett og velge 😉
 18. silkehans

  La kylliner klekke inne i hønsehuset?

  Jeg har også silkehøner som stadig klekker ut kyllinger. Jeg pleier som regel og la de få kyllingene mens de er sammen med de andre, og dette har alltid gått bra, ingen har vært slemme med kyllingene. Men hvis jeg vet at det er ei høne som kan være litt slem, så har jeg flyttet høna som ruger i egen binge og latt hønemor og kyllingene være der et par uker til kyllingene har blitt litt mer robuste. Jeg har også flyttet klukkhøna i egen binge fordi jeg synes det er kjedelig og måtte ta vekk egg hver dag som de andre legger i reiret mens klukkhøna er ute en tur. Lykke til 😊
 19. Flott, takk for svar! Da prøver jeg det og ser hvordan det går. Det vil (forhåpentligvis) bli en større gjeng den nye som kommer mot helga, så da håper det går bra.
 20. Jeg har et kull på 5 kyllinger som vil være ca tre uker gamle når de neste kyllingene klekker. Jeg vil ta vare på disse til jeg ser hvordan det neste kullet blir, ang farger osv. Problemet er bare at jeg bare har en varmelampe (kan jo selvfølgelig kjøpe en til da), og det hadde vært kjekt og kunne ha dem i samme kasse (en stor trekasse som er til dette formålet). Men hvordan vil dette gå? Vil de største være sjef i kassa og herje med nykomlingene? De er jo ganske i farta de 5 jeg har nå.... Stikker jeg hånda ned i kassa kommer de løpende og klatrer opp i hånda mi og hakker, for de er vant til at en hånd som kommer ned i kassa betyr mat Så jeg lurer litt på om de vil undersøke de nye kyllingene som kommer på samme måte....
 21. Av 7 egg har det nå kommet fire fine silkekyllinger, to måtte jeg hjelpe ut. To egg er det hull i og mye pip/liv, men siden det er dag 22 snart og det ikke skjedde noe mer valgte jeg og åpne eggeskallet litt mer. Men disse to er det så mye blod i at jeg kvier meg for og gjøre noe mer. Hva kommer det av? Og hva burde jeg gjøre? Den siste kyllingen jeg hjalp ut hadde såvidt fått et lite hull, men da jeg tok av litt skall for og hjelpe den var hinnen under ganske tørr og seig, så jeg fikk hull på hinnen og hjalp debut videre da den virket veldig klar for det, og det ikke var noe blod. Hvorfor er det sånn med noen kyllinger/egg? Håper på raskt svar om hva jeg skal gjøre med de to siste kyllingene!! Det siste egget er det verken sprekk eller pip i.
 22. silkehans

  Silkehøns -kyllinger eller rugegg

  Hei, jeg har 5 dverg silkekyllinger jeg skal selge.
 23. silkehans

  Hjelpe kyllinger ut av egget-trenger raskt svar!

  Ok fint, da skal jeg gjøre det denne runden.
 24. silkehans

  Rugemaskin Brinsea Maxi ll advance

  Kan bare si at jeg absolutt anbefaler denne rugemaskinen til dere som lurer på og kjøpe rugemaskin! Den er oversiktlig, lett og betjene/stille inn/påfylling av vann, og virker solid. Og ikke minst får man veldig god og rask hjelp hvis det er noe man lurer på Fikk tidenes beste klekkeresultat i den, hvis man da ser bort i fra at jeg måtte hjelpe ut flere...Ny runde med ruging nå, som jeg håper går enda bedre..!
 25. silkehans

  Hjelpe kyllinger ut av egget-trenger raskt svar!

  Igjen takk for gode svar! Nå blir dette et lite sidesprang fra hovedspørsmålet mitt, men siden vi er inne på at høy fuktighet under klekking er så viktig; er det også viktig at denne er høy en god stund FØR klekking? To dager før står det i bruksanvisningen på den maskina jeg har( Brinsea Maxi Advance ll). På bruksanvisningen til den gamle maskina mi ( Covatutto) står det at man ikke skal ha max luftfuktighet før det er sprekk i flere egg, så jeg lurer litt på hva som er best her? Har hørt at kyllinger kan drukne av for høy luftfuktighet før de er klare til og klekkes? Men regner med at Brinsea vet hva de har skrevet og at det er riktig, bare litt uvant når man har hatt en annen regel tidligere
×