Jump to content

Brahtalinoa

Medlemmer
 • Content Count

  11
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Brahtalinoa

 1. hva bruker påfugl å lage rede av?
 2. Det er ikke innavl som er problemet, problemet er å finne de friskeste hønsa. Derfor, når man driver med raseavl så burde man vente noen år før man bruker hønsene til avl av nye kyllinger. For å se om hønsa er friske høns. De syke og svake vil dø før de blir noen år. På den måten kan man drive avl med få individer. Men man må jo ikke drive med raseavl, det er opp til den enkelte. Mix høns er som regel friskere på grunn av kryssningseffekten i første generasjon. Men er det svake høns så er de ikke friskere enn rasehøns.
 3. Det er ikke så farlig, det er genbanker som tar seg av de norske rasene. de andre rasene blir holdt i utlandet. Må huske at Norge er et land i utkanten av verden, med bare ca 5 millioner innbyggere.
 4. Finnes det oppdrettere i Norge?
 5. Jo ved å krysse søsken så stabiliseres utseende, når det er målet ved å lage en ny rase. Før så var det vanlig å krysse foreldre med avkom, særlig innen hundeavl.
 6. Er det noen som har erfaring med burhøns? Hvor lang tid tar det før høns som har bodd i bur blir normale og oppfører seg som normalt frittgående høns?
 7. Er det noen i Norge som oppdretter Grønn Påfugl? http://en.wikipedia.org/wiki/Green_Peafowl
 8. Jeg vet at når jeg krysser 2 raser blir det 0 innavl, siden kyllingene arver 50% gener fra Far og 50% gener fra Mor. Gener består av genpar 1-1, et fra Far og et fra Mor som danner et genpar. Men er det noen som har erfaring med innavl av høns? Jeg tenkte at hvis jeg parer to søsken etter kryssningen, og fortsetter med å pare søsken i hver generasjon fremover. Forskere som forsker på mus får frem friske mus som er så innavlet så det går an å få de, så noen linjer overlever.
 9. Jeg har ett par med påfugl, hannen er blå/svart og litt hvit under. hunnen er blå og litt hvit under. Men når begynner de å legge egg? Dette er mitt første par med påfugl og jeg tenkte å la dem ruge ut noen av eggene. Er det i Mars måned de begynner å legge egg?
 10. Egentlig så tenker jeg å lage en helt ny rase, jeg skal avle videre på kyllingene hvis de blir pene å se på. Og så kan jeg selge til de som vil ha rugeegg og kyllinger/voksne av den nye rasen. Men det kommer an på om de blir pene. Jeg håper på å beholde ørneblikket til Brahma og den store kammen til Brun italiener, det hadde vært utrolig artig hvis jeg lykkes.
 11. Jeg skal krysse en Brun italiener hane med gull svart og blåbandet Brahma høner. Er det noen som har forsøkt det før? hvordan ble resultatet?
×
×
 • Create New...