Jump to content

hønsepass

Medlemmer
 • Posts

  430
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Everything posted by hønsepass

 1. Jeg kverner foret til sand slik at kyllingene ikke får problemer med fordøylsen. vannautomaten kyllingene drikker fra bør være liten slik at de ikke drukner i den. Å gi de blåbær skal visst hjelpe på fordøyelsen.
 2. Ser ut som den eine har fjær helt ned på beina? kan være dverg kochin i blandingen muligens?
 3. Det du ser er foster med blodårer. Alt er som det skal. Du kan se her http://www.prydfugler.no/artikler/rugingen/112-fra-egg-til-kylling.html
 4. http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10111766
 5. Det er ikke bare jeg som har opplevd negativt med spon til kyllinger. Her kan du se hva flere har skrevet http://www.fuglepraten.no/index.php?/topic/7954-underlag-til-kyllinger/ Uansett er dette en anbefaling, at du bruker sand eller høy til underlag.
 6. Jepp... Akkurat som mennesker. Ikke alle kommer til fastsatt dato.
 7. Jeg kverner foret til sand slik at de ikke skal få forstoppelse. Bør i alle fall være rundt 8-10 uker for at du kan slippe å bekymre deg for forstoppelse.
 8. Det er vel egentlig ikke noe fasit svar på dette, da det kommer an på genetikk osv... Men så lenge du får kyllinger så kan du bare fortsette å ha hanen Noen høner kan avse sæd som hanen gir om de ikke liker hanen, så selv om ikke alle egg er befruktet så er det ikke hanen sin feil
 9. Kanskje det finnes spon i forskjellige størrelser i biter? Eller at du har hatt flaks? hehe
 10. I disse sommer tider så trenger du egentlig ikke å ha varmelampe når de er 5 uker gamle. http://www.prydfugler.no/artikler/oppdrett-av/149-varme-til-kyllinger.html
 11. Anbefaler deg å ikke ha spon til kyllinger, selv om de er så gamle som 5 uker. Når dem spiser spon og den kommer i kontakt med munnen så vil sponet utvide seg pga vann og kan sette seg fast i halsen og bli kvalt. Jeg har gått i denne fellen selv, og har opplevd død. Vil råde deg til å heller ha noe annet som underlag, for eksempel høy eller sand. Dersom kyllingene ligger i et annet sted enn under varmelampen så har de det for varmt og trekker seg unna. Du kan flytte varmelampen litt lenger opp i høyden og se om de vil ha varme.
 12. Hva tenker du på da? Holde orden i flokken? Befruktning?
 13. Ok. Jeg så på en nettside at de kan bli kjønnsmoden mellom 2-3 år. Her http://www.123hjemmeside.no/brubakken1/26529541
 14. Hvorfor tviler du på om det blir noe av eggene i rugemaskinen? Er den ikke kjønnsmoden?
 15. Det er ikke lett å redde fugler med leggenød, men om en finner det ut tidlig nok, da ho har krefter så er sjansen for å redde ho større. Et tips er at en kan legge anda eller høna i lunka vann og prøve å massere bak i kloakken. Dette kan hjelpe. Og en kan også smøre litt matolje mens en masserer. Håper du ikke opplever dette igjen, og jeg vet hva du føler nå
 16. Ja, kalles leggenød. Jeg har opplevd dette selv 2 ganger. Har klart å redde høna en gang ved å massere rundt kloakken.
 17. Om begge vil ta vare på kyllingene er uvisst, men ja jeg har opplevd det, og det gikk fint. Men som sagt så er det ingen fasit inntil du får sett det når kyllingene klekker. Enten så går det bra, eller så går det ikke bra. Lykke til!!
 18. Du bør alltid være spesielt skeptisk om du ikke vet hvordan hønemor kommer til å takle kyllinger. Det har skjedd flere ganger at hønemor har drept kyllingene sine (som oftest Dverg Kochin), så du bør følge med om det går bra.
 19. Jepp, det er liv når eggene flyter
 20. Nei, det eneste stresset er når hanen skal parre seg med dem. Men ellers så holder hanen orden i flokken. Det blir nok alt i alt bedre med hane.
 21. Ok. Høna som begynner å gale er for å gjøre hanerollen, er som regel den høna som har høyst rang. Jeg tror den eneste måten den kan slutte å gale på er at du får inn en hane, eller at ei annen høne setter ho på plass i rangstigen.
 22. Normalt sett så går høna av egga 2 dager etter 1 klekking. Jeg hadde kanskje veldig flaks i vinter, da skjedde det du sier at 2 høner ligger sammen på forskjellig tid. Men når første kylling klektes så flyttet jeg kyllingen, begge hønene og alle eggene i eget bur. Og da la jeg mat og drikke rett foran nesen på dem, og da lå de på eggene samt at de kunne vise kyllingene hvordan de finner drikke og for. Alle eggene ble klekt. Jeg kaller det ekstrem flaks. De lå på eggene i rundt 5 dager etter 1 klekking.
×
×
 • Create New...