Jump to content

hønsepass

Medlemmer
 • Content Count

  430
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Posts posted by hønsepass

 1. Slenger meg på med noen spørsmål her. Etter at kyllingene er klekt, er det noe (annet enn sikkerhet) man må passe på? Eller gjør hønemor stort sett jobben selv?

  Jeg kverner foret til sand slik at kyllingene ikke får problemer med fordøylsen.

  vannautomaten kyllingene drikker fra bør være liten slik at de ikke drukner i den.

  Å gi de blåbær skal visst hjelpe på fordøyelsen.

  • Upvote 1
 2. Jeg er litt bekymret for eggene til den klukke silkehøna mi. Hun er litt over et år og det er første gangen hun legger seg klukk. Det skjedde for ca. en uke siden. Dessverre gikk hun av eggene etter ca. 1 1/2 dag. Tror muligens hun satt vaglet opp inne den natta. (Hun har eggene under en kasse i luftegården.) Da jeg så henne sitte på vaglen, tenkte jeg at hun sikkert surret litt og ikke ville legge seg igjen (jeg angrer såå på at jeg ikke bare satte henne oppå eggene igjen), men dagen etter lå hun på eggene igjen og siden har hun ligget pal, med noen bæsje- og spisepauser innimellom.

  Jeg lyste eggene for første gang i dag og jeg ser blodårer i flere av dem + en mørk klump, men det hele beveger seg når jeg vrir på eggene. Er det et dårlig tegn? Skal det være fast allerede nå eller er det normalt at det er ganske flytende, det som er der inne, og at det da beveger seg litt?

  Jeg skal lyse dem igjen om en uke. Da vil jeg kanskje få større visshet om at det er liv i dem. Jeg har ei høne som ligger klukk på ni egg, så silkehøna får få et par av dem hvis jeg får større mistanke om at det ikke er liv i hennes egne egg. Men jeg må si at jeg virkelig så frem til å få noen silkekyllinger....

   

  Det du ser er foster med blodårer. Alt er som det skal.

  Du kan se her http://www.prydfugler.no/artikler/rugingen/112-fra-egg-til-kylling.html

 3. Og nå er vi inne i 7.døgnet på overtid, og enda en kylling er på tur. Det piper, og jeg ser hull i egget. Dette har jeg aldri opplevd før. At det kan skille på to-tre dager er greit, men 7 er jo 1/3 av den totale rugetiden...

   "Adopsjonen" av de to siste etternølerne gikk fint. De lå begge under sussexhøna da jeg sjekket flere timer etterpå... Den siste kommer vel i morgen tidlig, og er allerede en hel uke etter de andre... Den som klekket i dag tidlig, måtte få hjelp ut av egget, og jeg føler på meg at sistemann også må ha det... Da er det bare et egg igjen, men det må da være dodt, eller skal jeg få en til 8 dager etter den første???

  Du kan jo lyse egget?

 4. Fikk for snart 4 uker siden, hele 4 klukkhøner på samme dag.. 2 Dansk land dverg, ei sussex og ei Brahma. Alle fikk 5-7 egg hver å ruge på. Alle med en svart ring rundt med tusj. Dagen etter hentet jeg 12 egg hos naboen min, som jeg la i rugemaskinen. Dansk land klekket fredag, rugemaskinen lørdag kveld/søndag, og èn kylling hos Brahma på søndag. Kyllingene fra rugemaskinen tok jeg ut å la under Brahmaen, samtidig som jeg tok alle egg inn. Både fra Brahma og sussex.. I dag, torsdag, kommer det enda kyllinger!!!!! Er ikke dette seint? Disse eggene er ruget under klukkhøne i 22 dager, og fortsatt i rugemaskin i 6 døgn til.. Jeg har ruget ut egg før, både i maskin og under høne, men har aldri opplevd dette før.. Andre med lignende erfaring??

  Jepp... Akkurat som mennesker. Ikke alle kommer til fastsatt dato.

 5. Tenker mest på befruktingn jeg :tongue: hvis det hjelper så er det en dansk land hane

  Det er vel egentlig ikke noe fasit svar på dette, da det kommer an på genetikk osv...

  Men så lenge du får kyllinger så kan du bare fortsette å ha hanen ;)

  Noen høner kan avse sæd som hanen gir om de ikke liker hanen, så selv om ikke alle egg er befruktet så er det ikke hanen sin feil :)

 6. Ulike erfaringer ser det ut som :) Jeg har flytta kyllinger som er knapt ei uke gamle over på spon, og de ser ikke ut til å ta noen skade av det. Hvis de ikke vil ligge under varmelampen og ellers ser ut til å trives og ha det bra, så trenger de den nok egentlig ikke :)

  Kanskje det finnes spon i forskjellige størrelser i biter?  Eller at du har hatt flaks? hehe :P

 7. Hei dere,

  Jeg er ny på forumet og helt fersk i fjørfe gamet. Jeg fikk mine første kyllinger hjem i går. De er ca 5 uker game og av rasen Plymouth Rock. Fikk beskjed av oppdretteren at de måtte ha tilgang på varme og jeg har derfor hengt opp en varmelampe (150W). I natt lå alle 6 kyllingene fint under lampen og sov men på dagen i dag så lå de i et annet hjørne i hønsehuset, altå ikke under varmelampa. Har kyllingene "vett" til å legge seg under lampa om de blir kalde eller vil de bli liggende i det andre hjørnet bare fordi at de kanskje liker seg bedre der? Jeg har tykt lag med spon på gulvet - noe som de var vant med fra oppdretter. Burde jeg ha lampen på sånn just in case eller kan jeg slå den av? Temperaturen i hønsehuset ligger vel akkurat nu på ca 14-15grader C.

   

  De spiser og drikker og går rundt og sparker i sponet på jakt etter mat så jeg trur at de trives. De er jo bare sååå fine. Kan sitte å se på de i timesvis (hvis jeg hadde mulighet).

   

  Tusen takk for svar.

  Anbefaler deg å ikke ha spon til kyllinger, selv om de er så gamle som 5 uker. Når dem spiser spon og den kommer i kontakt med munnen så vil sponet utvide seg pga vann og kan sette seg fast i halsen og bli kvalt.

  Jeg har gått i denne fellen selv, og har opplevd død.

  Vil råde deg til å heller ha noe annet som underlag, for eksempel høy eller sand.

  Dersom kyllingene ligger i et annet sted enn under varmelampen så har de det for varmt og trekker seg unna.

  Du kan flytte varmelampen litt lenger opp i høyden og se om de vil ha varme.

   

 8. No blei begge påfuglane mine pluss 2 høner og 1 hane tatt av reven her  :cry: Har 4 av egga deira i rugemaskin,men eg tviler på at det blir noko av det sidan dei berre er 2 år. Er det nokon her som veit om nokon i Sogn og Fjordane eller Hordaland som har påfuglar til salgs? vil gjerne ha nye.

  Hvorfor tviler du på om det blir noe av eggene i rugemaskinen? Er den ikke kjønnsmoden?

 9. Huff....jeg er kjempetrist...hvordan er det muligt? ?

  Bare jeg tok på henne bak så døde hun :sad:

  Sorgen er stor i hjemmet.

  Det er ikke lett å redde fugler med leggenød, men om en finner det ut tidlig nok, da ho har krefter så er sjansen for å redde ho større.

  Et tips er at en kan legge anda eller høna i lunka vann og prøve å massere bak i kloakken. Dette kan hjelpe.

  Og en kan også smøre litt matolje mens en masserer.

  Håper du ikke opplever dette igjen, og jeg vet hva du føler nå :(

 10. Mi and hadde en rar pust/pressing igår og jeg trodde at det var noe i halsen. ..ingenting å se der...skulle ta henne inn på kvelden og hun så temmelig fin ut i formen men jeg løftet henne opp for å kose...kjente da en kul på str med et egg ved magen/kloakken...kjente forsiktig på den og da døde hun i armene mine..snufs...hva kan det vært? ? var det et egg hun ikke fikk ut? ? og hva gjør man om slike dumme ting skjer igjen? ?

  Ja, kalles leggenød.

  Jeg har opplevd dette selv 2 ganger.

  Har klart å redde høna en gang ved å massere rundt kloakken.

 11. Tusen takk for svar, jeg tror jeg satser på storfamilievarianten og følger nøye med de første dagene:) Nå ligger begge de voksne hønene i samme kasse og det ser ut som de har delt ruging av eggene seg i mellom? Den ene ligger på 3 den andre på 4. De er begge Hollandske Dverger og holder alltid sammen. Hvordan blir det hvis det kommer kyllinger?? Vil begge ta vare på kyllingene? :egg:

  Om begge vil ta vare på kyllingene er uvisst, men ja jeg har opplevd det, og det gikk fint.

  Men som sagt så er det ingen fasit inntil du får sett det når kyllingene klekker.

  Enten så går det bra, eller så går det ikke bra.

  Lykke til!! :)

   

 12. Jeg har et lite hønsehus i to etasjer som huser 3 høner og 1 hane. I første etasje er det 2 rugekasser, i andre etasje er det vagler og der sover alle sammen om natta. Nå har den ene høna lagt seg klukk i en av rugekassene og om alt går som det skal vil eggene klekkes nå til helgen. Mitt spørsmål er ; kan jeg la høna og kyllingene bli i hønsehuset eller jeg flytte dem til et eget hus når eggene har klekket? Når klukkhøna skal ut for å spise/drikke, kommer den andre voksne høna og legger seg på eggene og varmer dem mens mor er borte. Av og til ligger begge hønene på eggene. Hanen og unghøna går kun inn i hønsehuset om natten når de skal sove, så jeg tror mor og barn ville fått være i fred. Eller tar jeg feil? Jeg har mulighet for å flytte klukkhøna og kyllingene til et tomt kaninbur hvis jeg ønsker. Bør jeg gjøre det? Det er første gang jeg har høne som er klukk så er veldig takknemlig for svar.

  Du bør alltid være spesielt skeptisk om du ikke vet hvordan hønemor kommer til å takle kyllinger.

  Det har skjedd flere ganger at hønemor har drept kyllingene sine (som oftest Dverg Kochin), så du bør følge med om det går bra.

 13. Hønene mine er tre år gammle , de er vitale og fine og legger masse egg. Jeg har 7 høner . Et rart spørsmål sikkert  , men er de for gammle til at vi kan få oss en hane ? Blir det bare mas og stress for de ?

  Nei, det eneste stresset er når hanen skal parre seg med dem.

  Men ellers så holder hanen orden i flokken.

  Det blir nok alt i alt bedre med hane.

 14. Ei av hønene våre la seg klukk, og vi la 6 befrukta egg under henne på onsdag (fire dager siden). Nå har ei av de andre hønene også lagt seg klukk. Begge ligger i samme avlukke, avstengt fra de andre hønene, med halvannen kvadratmeter plass til sammen. Jeg ønsker meg flere kyllinger, og vil gjerne legge nye egg under klukkhøne nr 2. Men klekkedato vil da bli fire dager etter klekkinga til nr 1. Det jeg frykter er at klukkhøne nr 2 skal gå av sine egne egg i ren iver når det klekker hos nr 1. Er det noen som har erfaring med dette? Vanlige "ikke-klukke" høner blir jo helt tussete når det er klekking på gang. Er det trygt å ha klekking fire dager etter, eller bør jeg heller dele de 6 rugeeggene som nr 1 har på begge? Da vil kyllingene klekke samme dagen.

  Normalt sett så går høna av egga 2 dager etter 1 klekking.

  Jeg hadde kanskje veldig flaks i vinter, da skjedde det du sier at 2 høner ligger sammen på forskjellig tid.

  Men når første kylling klektes så flyttet jeg kyllingen, begge hønene og alle eggene i eget bur.

  Og da la jeg mat og drikke rett foran nesen på dem, og da lå de på eggene samt at de kunne vise kyllingene hvordan de finner drikke og for.

  Alle eggene ble klekt. Jeg kaller det ekstrem flaks. De lå på eggene i rundt 5 dager etter 1 klekking.

×
×
 • Create New...