Jump to content

Sissi

Medlemmer
 • Posts

  81
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

Sissi last won the day on May 7 2014

Sissi had the most liked content!

About Sissi

 • Birthday 04/07/1968

Profile Information

 • Kjønn
  Female
 • Bosted
  Fana

Recent Profile Visitors

4,284 profile views
 • Alj

Sissi's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

12

Reputation

 1. Legbar og Plymouth Rock er kjønnsvisende ihvertfall. Har Legbar selv, og her skiller du de veldig enkelt.
 2. Søl i vannautomat kan du enkelt unngå ved å kun bruke en flaske, slike som kaniner, marsvin etc bruker. Alle mine kyllinger drikker av slike, og de løser den "koden" med en eneste gang. Så jeg har kun brukt dette det siste året, supert!! Men husk at du må kjøpe de minste flaskene og heller øke i str etterhvert. Dette fordi det blir for stort hull og kula inni blir for hard å "trykke" på når de er små. Fungerer utmerket!! Lykke til.
 3. Du må bare bruke tiden til hjelp. Løft de opp, kos med de, legg for i hånden, snakk med de....ja rett og slett bare vær sammen med de. Her går alle rundt bena på oss ute, skravler og koser. Det å sjekke de for utøy og helse generelt er ingen problem. Det jeg har gjort, er bare rett og slett å bruke tid på de.......sittet med de ute og inne. Tror det er veien å gå. Ihvertfall fungert her. lykke til og kos deg med de:
 4. Kan ikke kalle meg "super dreven" i faget, men etter 1 1/2 år har jeg ihvertfall fått mye erfaring med hva som fungerer her i min flokk. og utlært blir vi ALDRI. Jeg setter alltid inn nye individer (kyllinger, unghøner, eller nye voksne) på kvelden når flokken har gått til ro og vaglet seg. Da har nykommere gulvplassen alene, de får kjenne lukter og det er ikke blir en rolig start på det nye livet. Har selvfølgelig gjort klart gjemmesteder til kyllingene, med egne matstasjoner. Men den aller største feilen jeg gjorde i starten var å følge "morshjerte". Syns så synd på kyllinger som ble jaget og hakket på, at jeg tok de ut igjen og ventet noen dager før jeg satte de inn igjen. Og da fikk de jo samme behandling på nytt stakkars!!! Så du må legge alle slike følelser til side..selvfølgelig så må du gripe inn hvis det går over styr, med hierarkiet i en hønseflokk er tøft, og hakkeordnen er tøff å se på, men igjen helt naturlig oppførsel. Her er det bare slik i noen dager, så har alle igjen funnet sin plass. nå har jeg også noen flinke og fine haner, som er veldig flinke til å holde damene sine i tøylene..så lite bråk og god harmoni. Jeg tror du alltid vil få forskjellige svar på dette spørsmålet. det bygger på mange forskjellige erfaringer, fra person til person og flokk til flokk. lykke til med nyinnsett og håper du får en fin opplevelse.
 5. Må bare skryte litt og dele denne:-) Så utrolig glad for at jeg fikk gjennomført prosjektet, og 5 stk har nå blitt "fastboende" på sykehjemmet:-) http://www.fanaposten.no/nyheter/Klukkende-fellesskap-112356.html#.UtW6FzYloYg.facebook
 6. Ville bare dele en, etter min mening enkel, fin, effektiv og miljøvennlig oppskrift på hvordan jeg har blitt kvitt kalkbeinsmidd på 2 av mine Australorps. (Brukte erfaringen jeg har med sårstell i jobb) Etter å ha lest om kalkbeinsmidd og hvordan den lever fant jeg ut følgende. Bland like deler med Zink salve og en barrierekrem, Jeg brukte TENA sine. Dette smøres godt inn, i litt tykt lag, på føttene 2-3 ganger pr uke. Etter 2 uker var føttene myke, alt av skjellhud hadde jeg kunnet ta av litt etter litt. Det ble ikke sårt. Slik jeg ser det blir denne blandingen så "tett" at det ikke er grobunn for midden. Og føttene ble utrolig myke og fine. Alle, små og store har fått denne behandlingen. Salver kjøpes på apoteket. Og beste av alt, ingen farlige stoffer hverken for høns eller egg
 7. Og da har du sikkert noen raser å anbefale;-))
 8. Fikk godt betalt Prisilla. Etter å ha leita rundt i forumet her etter gamle tråder ang emne, så kom jeg til at jeg ville forlange 500,- pr fugl altså 3000,- totalt! Dette mente hundeeier var i minste laget og kom med en fantastisk blomstergruppe og 10000,- så ja, dette var en eier som var sitt ansvar bevisst!!! Heldig vis:-) Av raser er jeg svak for Australorps, men litt usikker på neste!! Leser og leser, samt studerer bilder og emner her i forumet. Vil ha en som er mellomstor/stor....men viktigst av alt er rolig og tillitsfulle raser som selvfølgelig legger ok med egg! Så jeg er fortsatt på leting:-))
 9. Takk Prisilla. Sykdommer vil jeg ikke ha i tillegg nei! På natten hadde de 2 inne sovnet inn de også og lå ei unghøne i hønsehuset dagen etter:-( Så totalt klarte hundene å ta 6 stk!! Utrolig trist, men eier av hundene har ihvertfall beklaget veldig og betalt villig(og mere til) så det er ihvertfall greit!!! Da får jeg finne en oppdretter av rasene og klekke frem nye fine individer!!
 10. Den tristeste dagen på utrolig lenge!! 2 løshunder reduserte flokken med 3 stk. Og som den flotte gentlemannen hanen Anton (australorps) var, gikk han beskyttende foran flokken, og bøtet med livet! 2 høner måtte jeg skyte etter angrepet, de var så skadet at de virkelig led!! Er 2 til som har fått komme inn under varmelampen og håper de klarer seg. Resten stormet inn i hønsehuset og har omtrent ikke beveget seg siden i formiddag. Er vel i sjokk stakkar!! Hønsene hadde akkurat fått lov å gå fritt på tunet, de har stor rovdyrsikker innhegning, men nå var jeg ute og de skulle få gå fritt!!! Jeg holdt på på andre siden av huet når rabalderet startet, og fikk vel avverget at ennå flere gikk tapt! Hundene stakk av, men har nå i kveld funnet ut hvor de hører til!! Men spørsmålet nå er følgende!! Jeg skal ha en ny hane til flokken. Bør dette skje fort? Jeg ønsker å satse på Australorps, men har også etter mye lesing om Kochin, vurdert denne rasen. Bør jeg nå prøve å skaffe voksne fugler, eller starte på nytt med egg/kyllinger? Flokken har vært så utrolig fin og harmonisk nå, så håper å kunne klare å opprettholde dette. Veldig takknemlig for tips!!!
 11. Prøvde å gi de til henne, men ikke tok de ikke imot. Men de har det godt inne på badet under lampen sin de :-)
 12. Vil ei høne som har klekket ut kyllinger(2stk som er 6 dager)ta imot 4 stk 1 dag gamle kyllinger? Eller er dette for risikabelt å prøve på? Mor til de siste kyllingene gikk fra de når klekking startet, dessverre!!! Hvis ikke blir de bare inne under varmelampen, men ville vært fint om naturmetoden hadde fungert:-)))
 13. Det er dag 22 og ingen kyllinger klekket ennå. Hønemor ligger helt flat, og har under tiden vært veldig lite av eggene....flink dame
 14. Har Orpington som klekket i januar, og de kom igang med egg legging nå i juli. Dvs, har ei høne som la egg når hun var 19 uker, men det var bare små egg som kom innimellom. Orpington er vel ikke kjent for å være av de raskeste med å komme igang med egg legging!!Men nå er de i full sving og gir fine store brune egg:-)
 15. Som skrevet tidligere Andvor, står for mine valg og mener selvfølgelig dette er det beste!! Sier ikke at mix ikke har livets rett, langt ifra, men når vi kan styre dette bør det unngås, og ihvertfall ikke bevisst for salg!! Da får det være for eget bruk!! Når det gjelder hønemor på egg, så ligger hun nå skjermet fra de andre og ruger i vei!!!! Lyste egg igår og alle 5 er befruktet!!
×
×
 • Create New...