Jump to content

Tufte

Medlemmer
 • Content Count

  34
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Nøytral

About Tufte

 • Rank
  Kylling
 • Birthday 05/01/1984

Profile Information

 • Kjønn
  Female
 • Bosted
  Skien
 • Interesser
  Høns, villsau og farga spælsau. Se www.tuftegaard.no

Recent Profile Visitors

8,243 profile views
 1. Torils fugler i Svelvik har jærhøns, men trur hun henter eggene fra genbanken.
 2. Jeg har 20 egg i maskinen. Til nå er det kommet 6 kyllinger. Hull i ihvertfall 5 til. Resten er jeg usikker på. Håper også at det klekker noen gullfasaner i morgen.
 3. Til nå har det kommet 3 fine nøster i rugemaskinen. Hull på flere egg. Det er like spennende hver gang. Var liv i alle sist jeg sjekket, så det blir spennende å se hvor mange som kommer seg ut av skallet.
 4. Tufte

  Dverg Kochin

  Det er en egen farge som heter svart hvitpletta. har du et bilde av hønene dine så kan vi jo se hva slags farge hun har. Når man avler på blå x blå så kan man få splash, svarte og blå kyllinger. Splash er hvite med blå flekker.
 5. Jeg kan anbefale Maran som har veldig mørke brune egg og Sussex som har kremfarget egg. I år har jeg også fått tak i Australorps som sies å være en rolig og trivelig fugl med lysebrune egg.
 6. Spennende! Håper du forteller hvordan det går. Jeg har også ruget for første gang i år. Første maskinen fikk jeg 16 kyllinger av 27 egg. En måtte avlives pga spagat bein. Og på lørdag/søndag fikk jeg 27 kyllinger av 40 egg. Jeg er rimelig fornøyd. Lykke til!
 7. 23 av 40 egg. Jeg er i grunn ganske fornøyd.

 8. I går begynte det å komme kyllinger i maskinen. Har hatt 40 egg i rugemaskinen. Foreløpig har det klekket 8 australorps, 3 svart silke, 8 maran gråstripa (halvparten med fjær på beina) og 1 maran kobberfarga. Hvordan ser jeg forskjell på australorps og maran? Noen av australorpsene er grå (blå), men de andre er svarte.
 9. 5 kyllinger har klekket. 1 svart silke, 2 maran og 2 australorps.

 10. Det er dag 21 i dag. 3 egg med sprekk i skallet.

 11. Takk for svar. Dverg Faverolles har jeg ikke hatt før så var litt usikker, men kan nå se tydelig forskjell nå. Har fått en hane og 4 høner. Jeg har hatt stor Brahma i en annen farge tidligere. her kan jeg også se tydelig forskjell nå. En hane og 4 høner. Har hatt veldig flaks denne gangen. Jeg har også noen dverg kochin og dverg sussex sammen med disse, men her syns jeg det er lett å se forskjell.
 12. Er det noen som kan hjelpe meg?
 13. Hei, Kathrine! Mine to kyllinger var også hakket i hjel, så er spent nå når hun ligger på egg igjen. Denne gangen har ei silke og ei dverg kochin lagt seg sammen med henne. Jeg trur rett og slett det er fordi de er for unge. De er jo fra i fjor og begynte å legge egg i februar/mars. Gruer og gleder meg til det klekker for det er ikke gøy å komme inn å finne døde kyllinger, men jeg har ikke mulighet til å sitte der hele tida. Kristine
 14. Høns er en artig hobby og det er lett å bli gira. Jeg har stadig funnet en ny rase som jeg bare må ha. Plutselig har man låven full. Greit med stor plass. Akkurat nå har jeg ca 30 voksne høns. Dette er sort Silke, Dverg Kochin, Jærhøns, maran og italienere. I tillegg har jeg kyllinger av Dverg sussex, Dverg Brahma, Dverg Faverolles og krøllete Dverg Kochin. I rugemaskinen har jeg endel egg av Maran og Australorps. Og flere egg skal legges i rugemaskinen snart. Klekking i helga. Klukk det er når de legger seg for å ruge. Jeg syns ikke det er slemt å ta vekk egg hver dag slik at de ikke kan
 15. Nei, man må ikke ha haner, men jeg har alltid hatt det. Til tider alt for mange, men jeg har naboer et stykke unna. En hane passer godt på hønene sine og det er gøy å se på når han finner mat/insekter til damene sine. Dette er noe av det jeg syns er koselig med høns. Kan sitte timesvis å se på de når de går løse på tunet. I fjor kutta jeg ned på hønseflokken, men nå er rugemaskin og høner i full gang igjen med å klekke kyllinger. Så i stedet for 4 raser er jeg nå start oppe i 10. Det er fortsatt mange jeg har lyst på, men må begrense meg litt. hehe Det er gøy med høns! Både Brahma og Dverg Ko
×
×
 • Create New...