Jump to content

Mailinn

Medlemmer
 • Content Count

  47
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Nøytral

About Mailinn

 • Rank
  Kylling
 • Birthday 11/22/1984

Profile Information

 • Kjønn
  Female
 • Bosted
  Rogaland
 1. Mailinn

  Blande for selv

  så kjekt at det er noen som tørr å prøve ut egetprodusert for:) Hvor får du kjøpt råvarene fra? Jeg har kun fått fatt på råvarer gjennom Norganic, men de er så dyre at jeg ikke har fått testet ut egetprodusert for enda.
 2. Takker for svar, giftmiddler er jeg ikke intr. i, da jeg driver økologisk... Har den smite sprayen, så får ta meg en kveld og spraye dem med dette. Fant også ut at treaske skal dreper lus, så jeg har tømt innholden fra vinterfyringen i sandbadet deres...
 3. Jeg har flokken min på ei stor eng og de blir dermed utsatt for utøy fra ville fugler. Har nå funnet lus på noen av dyra mine og er klar over at alle bør behandles, men med en flokk på over 60 fugler blir dette et vanskelig oppdrag å gjennomføre over de 3 neste ukene. Det jeg lurer på da er om det finnes effektive og da helst naturlige preparat som fjerner utøy uten at man må inn å spraye hvert enkelt dyr 3 uker i strekk. Vil/kan lusa forsvinne av seg selv når kulden kommer, eller vil bare problemet bli værre med tiden? Håper noen erfarne sjeler har noen gode tips og komme med:)
 4. Litt skuffet, men har jo hatt mistanke om dette en lengre periode så kom ikke som noe sjokk. Så begynner jakten på høner til karene...
 5. Jeg kjøpte tidliger to kalkuner som skulle være høne og hane, men jeg er da veldig i tvil og tror egentlig det er 2 haner. Noen som har drevet med kalkun som kan hjelpe meg med å kjønnsbestemme disse 2, da jeg selv er totalt grønn på kalkuner.
 6. Mailinn

  Blande for selv

  Jeg har fått en del forespørsler om å levere soya fri egg. Nå kjenner jeg ikke til ferdig pellets til høns uten soya og vurderer å kjøpe inn råvarer som jeg blander sammen selv. Så det jeg lurer på om det er noen her som har laget sin egen blanding?
 7. Mine kom sent (nærmer året) i gang med egglegging, og de la svært uregelmessig i begynnelsen. Rett etter de startet og verpe regelmessig la de seg klukk alle 3 så å si på likt.
 8. Kjøpte i vinter 1:3 gul orpington av en seriøs og aktiv oppdretter (dyrene er også ringmerket). Nå når jeg har klekket ut en del kyllinger etter disse, ser jeg at noen har lett ( fra 1- flere) befjæring på beina samt at de også har noen brunlige flekker (1-2) på hodet. Er dette normalt? Eller er det mulig de er innblandet noe tidligere som gir utslag nå.
 9. Jeg har 3 store orpington på rundt året som la seg klukk nokså på samme tid og i ettertid har den ene DK høna (mellom 1 og 2 år) mi også lagt seg klukk. Orpington: Samtidig som de ble klukk hadde jeg egg i maskinen som skulle klekke en ukes tid etter, så for å gjøre rugetiden litt kortere la jeg disse under hønene. Jeg holdt et godt øye med de og synes ikke de va særlig flinke til å passe på eggene (mange lå utforbi høna og ble kalde og 2 ble knust) så jeg valgte å legge egga i maskinen igjen der 3 av 5 egg klekket. Hønene ligger enda, men har denne gangen fått egg fra verpehønsa mine som
 10. Det jeg skriver nå er vel egentlig fy fy, og jeg anbefaler det ikke til noen. Jeg har lenge lest meg opp om å ruge egg i maskin, og generelt skrives det at du ikke skal gjøre ditt og ikke datt, da også ruge ut egg av forskjellig dato i en maskin(uten klekker tilgjengelig). Nå har det seg slik at jeg har MANGE høner så jeg har mulighet/råd til å teste ut litt hva som funker og hva som ikke funker (for meg). Jeg hiver ofte inn egg i maskinen og jeg glemmer stadig å skrive ned dato. Ikke bruker jeg vann, ikke/sjelden jeg snur egg og legger de heller ikke flate ved 18 dag. Jeg bruker he
 11. Tror egentlig ikke det er noen fasitsvar her, men mer hvor fuktig det er i omgivelsene rundt rugemaskinen. Selv tilfører jeg ikke vann i maskinen og fuktigheten ligger da som regel stabilt på 30%. I begynnelsen fylte jeg på vann slik at fuktigheten lå rundt 50-60% (dag 18-21), men opplevde at mange kyllinger døde. Nå har jeg testet ut med egne egg (som et lite prosjekt) der jeg ikke tilfører vann før alle egga har et lite hull. 2. gangen nå og ingen kyllinger har død før klekking. Denne helga er det postegg sin tur til å testkjøre denne metoden. Kanskje prøve å bruke luftlomma som en i
 12. Ta kontakt med Hå rugeri, de kan muligens hjelpe deg.
 13. For lav temperatur i maskinen?
 14. Jeg har isa brown og white dekalb som sørger for å holde familien med egg. De to isa brown høna mine går mot 3 år nå å har lagt egg hver dag siden de startet( med unntak denne vinteren). Egga er store, stort sett mellom 60-70g men har også fått egg oppi 120g. Jeg har ikke isolert hus, ikke ekstra lys og ingen varme, men de leverer fremdeles vårt daglige egg.
 15. Fikk foresten rimelig kjapt svar når jeg ga beskjed om at jeg kom til å publisere navn om pengene fortsatt uteble. Synes det er så trist når det blir slik og spesielt for dem som har handlet egg av meg etter denne personen, de blir på en måte møtt med en skepsis som jeg skjems av.
×
×
 • Create New...