Jump to content

Chick pea

Medlemmer
 • Posts

  11
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Kjønn
  Female
 • Bosted
  Flakstad

Chick pea's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Reputation

 1. Ja... Får holde ekstra øye med dem, og se det litt an, for ho virke ikke pjusk. Men hold seg litt utafor, jaja, får se hva man skal gjøre...og ringe en dyrlege kanskje. Takk for hjelpen!
 2. ok, takk for hjelpen! Det var alvorlige nyheter... Nei, forholdet har ikke nådd å bli så personlig, har såvidt blitt vant til å ha dem. Er det hvit puss som er tegn på egglederbetennelse? Eller at hun er skitten? De er alle skittne og plukka bak under stjerten, og flere som har litt hvitt puss.... :/ untatt ei som er helt fin. Hun ensome virker forsåvidt ikke så veldig slapp heller og jeg hadde ikke trodd hun var døden nær.. Hun bare holder seg for seg selv.. Men hm, nå ble jeg bekymret....
 3. Og de har plukka endel på hverandre helt siden de kom hit i vinter, så alle utenom 1 høne er ganske tjafsete og fjærløs og egentlig ganske skitten rundt rompa.. Mens ho ene ser helt grei ut merkelig nok..
 4. Nei de kom alle hit samtidig. De er avdanka økologiske eggprodusenter, men gir alle et egg hver om dagen, stort sett. Ja, det er mulig det da er alderdom, eller at hun har fått har for mye kalk. Tror de lever et ganske stressfritt liv for tiden.. Men oppførselen?.. Den bare like å være litt aleina..
 5. Vi har ei høne som holder seg fro det meste alene. Egget hun legger er alltid ruglete i overflaten, og hun legger egget i en kasse alene, mens alle de andre 4 legger i samme kasse. Skikkelig enstøing, når de andre går ut, blir hun ofte inne alene. Hun går også ut, men henger liksom ikke på hjørnet med de andre.... Kan det være noe galt, er hun bare lettere deprimert eller noe?
 6. Vi har ei høne som holder seg fro det meste alene. Egget hun legger er alltid ruglete i overflaten, og hun legger egget i en kasse alene, mens alle de andre 4 legger i samme kasse. Skikkelig enstøing, når de andre går ut, blir hun ofte inne alene. Hun går også ut, men henger liksom ikke på hjørnet med de andre.... Kan det være noe galt, er hun bare lettere deprimert eller noe?
 7. Ja, jeg synes jo dette med raser er veldig spenende, men har jo ikke "blitt kjennt" med noen av dem enda. Har ikke tenkt å bli oppdretter eller utstiller riktig enda, men jeg forstår godt at det er et poeng i det dere sier. Regner med at vi kommer til å ha noen forskjellige etterhvert, men: Vi har avtalt å hente noen voksne høner i morra, og de vet jeg faktisk ikke rasen på. De er fra økologisk eggproduksjon, vet ikke hva som er vanlig i bransjen, som skal byttes ut.. Så da får de en litt utvidet levetid her hos oss. Så blir neste steg noen daggamle kyllinger, som er klare i slutten av april, fra listen av raser jeg skrev om sist. Tror vi vil gå for islandshøner, og forhåpenligvis er en av kyllingene også en hane Så det er planen, per i dag, men jeg har noen spørsmål om vårt valg. Er det fare for sykdommer og slikt fra de første produksjonshønene, de vil jo være her i en del måneder før de nye islendingene kommer til å ta overmakta. Er det noe vi burde tenke på i forhold til dette?
 8. Tusen takk skal dere ha, og takk for bra info om eggvalg, prydfugl! Vi har nu avtalt med ei som driver med økologisk eggproduksjon, om å få noen avlegse høner fra henne, vi e så gira på å starte opp! Samtidig har jeg prata med en i nærheten som kan ordne oss no forskjellige raseegg eller småkyllinga etterhvert Han har Sussex, fønix, Norsk Jær, Vikinghøne, Antwerpen og forfjæra Millefleur... Det er en helt ny verden, og alle høres og ser jo så fine ut!! Noen favoritter? Hvordan er det å ha flere raser, er det bare å adskille dem når de evt skal lage beibisa hvis det er viktig å beholde rasen, eller har ikke det så mye å si? Eller burde vi bare gå for å ha alle i samme rase? Ser jo for meg at det kan være morsomt å studere dem, og få egg i forskjellige farger og fasonger:) Vel, gleder oss villt uansett!
 9. Chick pea

  Newbies

  Helt ny i Hønsehold-verden, så ny at første høne ikke er anskuffet enda. Jeg og min samboer har nylig flyttet til Lofoten, hvor vi har begynnt å bygge det nye hønseimperiet i den gamle låven her, vi ser for oss 5-6 høner og en hane til å begynne med. Jeg lurer fremdeles på hva som kommer først, Høna eller Egget, hva som er opp og ned på et egg osv, så tips om hønsehold, og hva vi må tenke på når vi blir nyklekkte foreldre... Har funnet mye informasjon her på fuglepraten, og kommer sikkert til å spamme forumet med masse dumme spørsmål Vi har raumfart hele internettet for know-hows, så det er nok bare å komme i gang. (men hvordan burde vi starte??..... høna ELLER egget , og i Lofoten ? Vi kan få lånt en rugemaskin så det er sagt.
×
×
 • Create New...