Jump to content

sandsol

Medlemmer
 • Content Count

  56
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Everything posted by sandsol

 1. Ok, nei skal ikkje ribbe, var tenkt å flå i så fall.
 2. Har 1 par moskusender, 1 han og 1 ho på 3 år eg har tenkt å slakte sidan dei antagelig er for masse innavl i så dei ikkje får kyllinga. Er kjøttet av så gammle ende nåke å ta vare på? tenker å skjære ut brystfileane og låra i så fall.
 3. Har vurdert å anskaffe nokon smålengjess, men lurer på eit par ting om dei. Håpar nokon kan svare! korleis er det å ruge dei ut i maskin? kva mat må dei ha? både då dei er små og vaksne? korleis er klekkeresultat på postegg av dei?
 4. Vurderer å kjøpe meg noen stokkender, er det noen her som har erfaring med rasen? korleis er dei til å ruge ut unger? Korleis er klekkereusultat i masksin? Korleis er lynnet? Tåler dei vinteren godt? har moskusender fra før, men er ikkje heilt ``fornøgd`` med rasen Har hatt 4 mislykka kull av dei no, sjølv om eg har gjort masse for å få dei til Er kansje berre dei 2 som eg har som kansje er lit mykje innavl, eller noko sånt, men er ikkje fornøgd, og vurderer no ein anna rase.
 5. Ja eg har sjekka bruks anvisning. Har ikkje testa det med tempratur måler, kansje eg skal det.
 6. har ein luftfuktig heit på 44 og tempratur på 37,7. Lånte manuel før, og då kom det mykje meir kyllingar! har hatt 20stk egg i den 4 gonger på 2 år no og fått berre 10kyllingar totalt, sjølv om nesten alle var befrukta. Då eg brukte manuel fekk eg gjerne 7-8 av 12 egg.
 7. Ja det kan hende, eg synt det blir lit for avansert.
 8. Eg har ei heil automatisk rugemaskin, men er overhode ikkje fornøgd med klekke resultatet. Eg har tidlegare lånt manuel maskin og hadde mykje betre resultat. Veit ikkje om det er tilfeldig eller? Fleire som har opplevd det samme? vurderer no å kjøpe ny manuel maskin.
 9. har vurdert å kjøpe 3-4 jaktfasaner og har nokon spørsmål om det. 1) kor stort hus må 3-4 stk ha? 2) kor mange gram er egga deira? 3) korleis er det med klekke % i ruggemaskin? 4) kan dei fly langt? håpar nokon kan svare.
 10. ok, kor høgt7breit bør buret/huset verre?
 11. går det og ha fasan og høns i lag i samme hus?.
 12. no har eg lyst gjenom dei. Det er forsat ei veke til klekking og eg såg at eit av egga gjekk rett og slett ikkje å lyse gjenom det var berre svart. I dei 3 andre var det komt ein luft lomme mellom toppen av egge og den svarte delen. Kva for nokon av dei er befrukta då ?
 13. ja men eg synst det er vanskelig nok å ruge ut høns eg
 14. Dei var jo so unge. Har høyrt dei ikkje er klar før dei er 3-4.
 15. No blei begge påfuglane mine pluss 2 høner og 1 hane tatt av reven her Har 4 av egga deira i rugemaskin,men eg tviler på at det blir noko av det sidan dei berre er 2 år. Er det nokon her som veit om nokon i Sogn og Fjordane eller Hordaland som har påfuglar til salgs? vil gjerne ha nye.
 16. Påfuglen min på 1 år har no lagdt 4 egg. eg har lagt dess i maskin fordi eg trur ho er lit ung til å ruge ut sjølv. Går det bra med påfugl egg i maskin? overlever kyllingane ofte dette?
 17. Synst dette virkar veldig spennade synst sjølv det er moro å ha litt blandigshøns/eigen liten rase du bør jo abselut snakke med landbruks myndig hetter og liknade om å få rasen god kjent!. skog og landskap. no har ein del info om lokale husdyr rasar og sånt, verdt å lese lit der
 18. skulle hatt nokon nye verpe høns og lurer lit i valg av rase har nokon krittereiar. må verpe nesten kvar dag, også om vinteren. må verre hardføre og tåle kulde. må legge eg på minmum 60g. må legge godt befrukta egg med tanke på rugging i maskin. kva rase anbefalar dykk som oppfyler dess kreteria?
×
×
 • Create New...