Jump to content

baremeg

Medlemmer
 • Content Count

  22
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Nøytral

About baremeg

 • Rank
  Nyklekt

Recent Profile Visitors

2,651 profile views
 1. Da jeg kom ut i hønshuset i morges fant jeg to kyllinger i verpekassa sammen med hønemor. Jeg har fire dverg Welsumer høner, og en hane som jeg fikk som kyllinger for ett år siden. Den ene høna har ligget på egg i en lengre periode. Jeg har vært usikker på hvor lenge hun har ligget for jeg har løftet henne av redet noen ganger og tatt ut eggene. Dette fordi jeg rett og slett ikke hadde tenkt å ha kyllinger. Men siden høna la seg til igjen gang på gang så lot jeg henne ligge og tenkte at hun sikker kom til å gi seg før det ble kyllinger av det. Welsumer er jo ikke kjent for sin gode
 2. Jeg kjøpte noen Welsumer dverg kyllinger av en her på forumet i vår og de virker veldig sunne og friske. De eldste er nå ca 30 uker og har lagt egg i noen uker. Jeg er superfornøyd med rasen. Jeg har også en hane så kanskje blir det noen kyllinger neste år Anbefaler absolutt Welsumer.
 3. jøss, lærer jammen mye her inne gitt Men da må i alle fall høna ha fått i seg viruset først. Er dette noe som skjer hos mange høns eller er det en sjelden lidelse?
 4. Mener du dette på ramme alvor eller er det gammel overtro du refererer til? Om det skal utløses av en slags sjokk/redselstilstand så må jo dyrene ha viruset i seg fra før av, en får jo ikke virus av sjokk/redsel.
 5. Vi startet med høns nå i vår og kjøpte ett enkelt hønshus fra Moreneprodukter (som vi skal bruke frem til høsten når vi er ferdige med å bygge ett større hønshus). Dette hønshuset vi kjøpte er ferdiglaget, og delene skal kun settes sammen så er buret ferdig til bruk. Enkelt og greit, trodde vi. Men buret var laget feil fra fabrikken og delene passet ikke sammen så vi måtte lage nye deler for å få det til. I tillegg så var låsene så dårlige at dørene gikk opp bare en tok på dem så dem måtte vi bare skru av og kjøpe nye å sette på. Nå er buret i bruk og fungerer greit, men en kjenning av oss
 6. Mine kyllinger har gått ute med meg siden de var seks uker gamle, (nå er de 8 uker). Jeg tar dem inn når jeg går inn selv pga hønsehauken som surrer over her innimellom. Kyllingene går ikke langt bort fra hønsehuset enda så det er ikke vanskelig å få dem inn igjen, jeg bare pusher litt på dem så løper de inn på egenhånd.
 7. Min boks er på 500 gr, og jeg finner ikke måleskje i den. Har rotet rundt i den med en gaffel, men ingen måleskje Jeg prøver meg med å ta ca en kvart t-skje nå så satser jeg på at jeg ikke bommer for mye
 8. Men hvor nøye er det med målingen? om de får litt for mye, er det krise eller går det bra?
 9. Flott kasse! Og enkel å lage også, tror jammen jeg også må prøve meg på noen slike
 10. Takk, da blir det litt over en kvart t-skje pr kilo da. Er det supernøye eller ikke krise om målet ikke er helt nøyaktig? Skulle vært en måleskje med boksen, for å måle opp 1.5 gram er ikke så enkelt.
 11. Jeg fikk ett råd om å bruke Ropa Bird som forebyggende mot all slags sykdommer i mage/tarm hos kyllingene mine. Jeg har nå fått en boks med Ropa Bird i posten og det står jeg skal bruke 1.5 gram pr kg for. Men hvordan måler jeg 1.5 gram? Det er ikke noe måleskje i boksen, og jeg har ikke så fin vekt, (men mulig jeg må kjøpe det om dere ikke har noen triks i ludo å dele med meg )
 12. Jeg synes ikke det er å synke ned på en uærlig kjøpers nivå det å oppgi navnet om de ikke betaler, så lenge du har gitt dem en sjanse til å betale, og du også har sagt fra om at du kommer til å oppgi navnet dersom han ikke betaler. Eneste sjanse for å unngå at andre blir lurt av samme person er å oppgi navnet.
 13. Oppgi navnet hans/hennes på forumet slik at andre slipper å oppleve det samme. Send beskjed til vedkommende om at du kommer til å gi ut navnet hans til klubber og forumer som driver med høns og egg om han/hun betaler innen en uke
 14. Hvor lenge kan eggene ligge før de må brukes??
×
×
 • Create New...