Jump to content

helle75

Medlemmer
 • Posts

  111
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

helle75 last won the day on June 18 2013

helle75 had the most liked content!

Profile Information

 • Kjønn
  Female

Recent Profile Visitors

5,214 profile views

helle75's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

3

Reputation

 1. Ok takk, da får jeg handle litt mat i dag, de får gritt som er til små kyllinger :-)
 2. Due blanding fra Felleskjøpet er veldig store frø i, som de ikke spiser. Lurer på om der finnes en egen mat kun latterduer, ellers så får jeg fortsette å blande :-)
 3. Har selv 2 grå jakoer, jeg skulle bare ha en ven til den første, og nå sitter jeg med 2 jakoer som ikke kan sammen :-( jeg tror kanskje min første Jako hadde vært stor fornøyd hvis jeg aldri hadde kjøpt en til....
 4. De ble alle hvite, tror det er lohman jeg fikk :-)
 5. Kjøpte 6 egg på Kiwi, 21 sep klekket en liten gul kylling.... Der var kun et egg som var befruktet...kiwi var heldigvis en høne, gleder meg til hun begynner å legge egg ute i hagen :-). Etterpå kjøpte jeg 6 egg fra meny Jakobs, der var 3 egg befruktet, men fikk kun 2 ut av eggene, den siste døde inne i egget.
 6. Åssen gikk det med de økologiske egg, var de befruktet?
 7. Har 6 latterduer, nå lurer jeg på hva jeg skal gi dem å spise når de legger egg og har unger? Til vanlig foder jeg med dueblanding fra Felleskjøpet, økologisk hønsefor og undulatfrø..... Er det nok når de har unger?
 8. helle75

  Hvilken dag?

  Jeg bruker avispapir med fuglesand ( sterilt undulatsand fra matbutikken :-) ) trenger ikke ekstra til kråsen når vaktlene er små. Jeg har ikke prøvet tørkepapir opp på avispapir, men har sett andre bruke det... det går sikkert bra å bruke.
 9. helle75

  Hvilken dag?

  Du må vel regne dag 1 dagen etter du har lagt inn eggene i rugemaskinen. Du kan regne med klekking fra dag 16-18. Jeg fyller opp beholder med vann dag 14 og da er det slutt med å snu eggene.
 10. Mine vaktler går opp av rampe, så det går sikkert bra hvis den ikke er for bratt :-) Det er kjempe gøy å klekke de små vaktler og se de vokser opp, det går så fort :-) Jeg ser på ditt bilde vi har samme rugemaskine, den er veldig bra til vaktler, bruker min til euro og dvergvaktler ;-)
 11. Jeg hadde nok avlivet den, det er veldig vanskelig å tape opp foten til en liten vaktelkylling. Når foten er brettet og den går på "ankel leddet", det tror jeg er vanskeligt å fikse. Har hatt 2 dvergvaktler med samme fot stilling, jeg måtte avlive til slutt :-(
 12. Ja du har nok ret, det så ut som de ser litt dårligt i starten,og det var nok grunnen til at jeg mistet så mange albinoer når de var sammen med vanlige vaktler. Det sterke røde lys fra varmelampen var ikke akkurat så bra for de følsomme øyne. Når de ble flyttet alene med dvergvaktler som er jo mye mindre, og varmelampe uten rødt lys, jeg fikk flere til å vokse opp.
 13. Jeg skal lage en egen gruppe kun med albinovaktler, men jeg lurer på om avkommet kun vil bli albinounger eller blir det en blanding av vanlige og albinoer? Det må vel være arveligt? Eller er det helt tilfeldig om avkommet er albino eller ikke. Kanskje noen har prøvet dette? Jeg fikk flere albinoer til å overleve når jeg tok dem vekk fra de vanlige vaktler og kun hadde albinoer sammen med de små dvergvaktler.
 14. Jeg flyttet mine 8-9 ukers vaktler et annet sted, og mine 2 og 4 ukers vaktler ble sat ut i sammen. Det gikk helt fint ingen krangling. Endelig er mitt hus vaktelfritt, alle er rundt omkring i hagen.
×
×
 • Create New...