Jump to content

hønepia

Medlemmer
 • Content Count

  730
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

hønepia last won the day on August 20 2014

hønepia had the most liked content!

Community Reputation

9 Nøytral

About hønepia

 • Rank
  Klukk
 • Birthday 07/29/1981

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.charlottesdyr.net/20288804

Profile Information

 • Kjønn
  Female
 • Bosted
  Sunnmøre;)

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ah brahma er en vanskelig rase å kjønnsbestemme, og mikser får ofte dette problemet også. Men et godt tips er å sjå på kammen og hakelapper, er den tidligere rød og blir fort større så er det tegn på at det er hane. Så har du fjørene i nakken og ved halen, haner får glansfulle, spisse og lange fjør der, høner får avrundet og litt matte fjør. Så disse på fotoene ser ut som høner :-)
 2. Hei :-) Og velkommen til en fascinerende hobby! Vel for det første trenger du et egnet oppholdsrom til dei. Dette kan være et rom i ei løde eller et eget hønsehus, det viktigste er at det er trekkfritt og gjerne isolert (men går greit uisolert) Så trenger du vaglepinner, minst en meter høgt, gjerne høgre og ca 30 cm til kvar høne. En vatnautomat og en forautomat og ei verpekasse til kvar tredje høne. Så kutterspon på golvet eller lignende, helst Ikkje fint spon som støver noe heise.. Gjerne en luftegård, lag den større en du tror du trenger, og gjerne la dei gå fritt på tomta. Men om høsten - vinteren kan hønsehauk og ørn være grådige å ta dei, så då er det lurt å ha dei i luftegården. Vist du har rev osv så må dei kanskje være heile tida i luftegården - hønsehuse. Av mat så kan du fore dei med feks fjør egg, eller oppdrett lett med tilgang på skjellsand. Hold det reint og lettvint så går det veldig bra :-D du finner utrolig mye her på forumet ang bygging og fôring osv, så les deg fram og kos deg :-D lykke til ;-)
 3. Hei :-) påfugler er vakre og kjekke fugler å ha med å gjøre.Berre husk at hanen lager høy lyd som kanskje ikke naboer vil like.. Vist du ruger ut påfugler så skal dei ha same stellet som hønekyllinger. Men må ha meir proteiner i fôret, som feks fjør oppdrett kraft og gjerne hunde/kattemat(tørr) i små porsjoner. Og begynn tidli å gi litt brød, grønt og frukt. Husk at kyllingane vil være sårbare for vær og vind første to åra, lurt at dei he et trekkfri og gjerne isolert hus i oppveksten. Dei er fullvoksne i 2-3 års alderen, hanen får ikkje den flotte halen før i tre års alder. Når dei er et år ca kan du gå over til fjør oppdrett lett, for mye protein kan gi problemer med beina he ej hørt. :-)
 4. Selger endel egg til mat og får ofte spm om hvor lenge dei holder seg? Har sagt 2-3 månader som er litt kortere en hønseegg. Men hva er deres oppfatning?
 5. oi spennende!! er ikkje ofte dei ruger og som oftast gir dei seg etter noen dager! lykke til!!
 6. Fjør Oppdrett Lett, som du får hos felleskjøpet
 7. Skal lage noen vaktelbur, og lurer da på hva slags netting ej skal bruke til gulvet? har funnet firkantnetting med maskemål 1*1 cm, og en på 0,6*0,6 cm, hva tror dere er best til vaktler?
 8. Vist den er laget av isopor så kan den faktisk være mettet av vatn. Dette opplevde vi når vi lagde en for maange år siden :-) det tar en stund før alt vatne er vekk. Men så fungerer dei ok etter det.
 9. I maskinen ligger det 13 egg av brahma, kun 3 var liv i, resten he blitt eggedosis inni skalet. Men det ej synst er rart er at samtlige har perler/dråper av eggemasse på skalet! Dette har ej aldri sett før?? Og har hatt egg i maskinen som posten he rista i stykker før uten dette fenomenet?
 10. hmm ikkje lett å seie, men dei trenger fortsatt varme i 4 ukers alder, så det kan godt hende dei he hatt det for kaldt? iallefall vist dei sover ute om natta. hva slags underlag gikk dei på inne? og hva slags underlag har dei nå? og har du skiftet for til dei?
 11. hei, dette synst ej høres risikabelt ut, eit drivhus kan bli veeldi varmt, men vist du har god lufting og solskjerming på endel av drivhuset pluss et fuglebad så kan du ha dei i drivhuset på vinterstid muligens for kaldt vist du da ikkje he varme i det
 12. Hei ja dei er ganske vanskelige å få til i rugemaskina, vi brukte dverg kockin eller silkehøner første tida, så rett før klekking la vi dei i rugemaskin for å beskytte dei mot hønemor. For ho kan oppdage at dette er feil art med feil lyd på kyllingene, og dreper kyllingene når dei klekker. Kyllingene er sarte og tåler ikkje skitt. dei bør gå på finmasket netting og frisk vatn og mat kvar dag. finhakket blåbærlyng, mauregg, små insekter og gress, og fjør oppdrett kraft som er finmalt, bland gjerne inn et kokt egg i det finmalte foret første ukene, men dette MÅ du skifte kvar dag eller mygler det og kyllingene dør lett da.. håper dette hjalp
 13. hva er den beste store rasen som ruger bra? veit at brahma er en god om enn klumsete ruger, men hvilke andre?
 14. gi dei oppbløtt fjør oppdrett lett, dette må du skifte noen ganger kvar dag og vaske skålen kvar gang. dette for å unngå bakterievekst. gi dei nyklipt gress, løvetann og gjerne skvallerkål Dei må også ha tilgang til å vaske nebbet og hodet, så dei bør ha en vasskilde som er dyp nok til at dei kan vaske hodet. ei lave skål går flott i begynnelsen, berre pass på at dei kan kome seg ut av skåla vist dei plumper uti Vær forsiktig med brød i begynnelsen, og ikkje kvitt brød! dette kan du også fukte med litt kefir eller vatn, etter kvart som dei blir eldre er det berre å øke brøddosen og ej brukte å gi dei eit lite kar som dei kunne plaske i og bade 1-2 gonger i uka, og det tok ej vekk når dei var ferdi bada Lykke til ps krokodillendene kan du ha sammen med gjengen når dei er rundt 3 måner gamle
 15. Myting Ikkje mating;-)
×
×
 • Create New...