Jump to content

Tuppen79

Medlemmer
 • Content Count

  79
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Nøytral

About Tuppen79

 • Rank
  Kylling

Profile Information

 • Kjønn
  Female
 • Bosted
  Klepp Stasjon
 1. Jeg oppdaget en byll under foten på den ene store brahma høna mi. Ble veldig lei meg når jeg oppdaget det. Jeg tok å hadde høna sine bein i barnegrønnsåpe å renset etter det med renset parafin fra apoteket å hadde på blå spray. Dette gjorde jeg med 2 dagers mellomrom i 2 uker. Nå er hun fin. Fant en flis i foten som jeg tok ut først. Så hun lever godt hun. Sander seg i jord og i sand hver dag, legger egg og spiser godt.
 2. Noen so har erfaring med å få feita opp ei høne etter innvollsorm. Hun er helt fri nå, men er noe avmagret å prøver å få i henne mer mat. Slik at energien kommer opp igjen.
 3. hun har vann løs avføring der det var noe levende som kom ut. det var flere små tynne blank/hvite marklignende. mistet rødfarge på kinn og rundt nebb og ikke aktiv. hun er mest for seg selv å bare ligger. trodde først at hun hadde gått klukk, men da jeg løftet henne kjente jeg at hun var blitt veldig tynn. laget grøt av kruska kli og linfrø som ble rørt ut i vann tilsatt vitaminer kjøpt på gamebird. i kveld spiste hun litt selv. har matet henne å gitt vann i sprøyte slik at hun får i seg noe. håper jeg har gjort riktig. har og satt henne på en egen plass slik at hun får fred.
 4. noen her som vet hva jeg skal gjøre for å hjelpe høna. har behandlet hele flokken på 4 stk med ropa-b ormekur fra gamebird. hva mer kan jeg gjøre? skal jeg mate henne slik at hun får i seg næring og vann. hun spiser ikke.
 5. kan jeg ha ut hønene når hagen er blitt kalket med granulat kalk? eller bør dem holdes inne? noen her inne som vet.
 6. Tuppen79

  Frontline spray

  Har fått tak i ;0)
 7. Tuppen79

  Frontline spray

  Hvor fikk du kjøpt den frontline sprayen?
 8. Tusen takk Tormod. Det skal jeg gjøre.
 9. har oppdaget lus/midd (litt usikker på om det er midd eller lus) på kyllingene mine som er 3 uker gamle. Jeg har brukt smite pulveret på dem og rensket ut alt i hønsehuset, støvsugd og vaskt godt, og hatt på stalosan f å smitepulver over det meste. i tillegg har jeg hatt det på alle fjørfea mine itillegg på kyllingene. men ser ikke ut til at det forsvinner. hva skal jeg gjøre? hva kommer til å skje med kyllingene om jeg ikke får fjernet utøyet? har lest at dem vil dø tilslutt. har nå behandlet dem i en uke. Den ene kyllingen hadde en liten blodflekk under den ene vingen.
 10. jeg ga 3 ganger, bare for å være sikker jeg i 4 dager. kom på at jeg etterpå ga den tran en gang til dagen ca 0,5 ml siden den ikke var så stor. nå er hun stolt mor til kyllingene mine.
 11. prøv biola naturell og olje og masser. det fungerte på den ene kyllingen vi hadde i sommer som ble slik. det gikk bra med den. jeg gjorde dette i 4 dager selv om den var blitt mye bedre.
 12. Det skal jeg gjøre. Er spendt jeg også. Vil ikke miste noen av dem, men tørr ikke jåpe for mye.
 13. i går behandlet jeg di 4 fuglene jeg har sett hevelse på med purple spray. jeg brukte en ubrukt myk malepensel for hobby bruk, hadde purple spray i en skål og penslet godt på under og opp på beina. jeg såg at dem var hovne rundt tærne. i dag fikk jeg tak i blåspray på fk å har behandlet dem med den. da jeg undersøkte dem før jeg tok på blåspray, virket det ut som at hevelsen rundt tærne var gått tilbake. krysser fingrene for at dette går bra å at jeg får beholde jentene mine og han kjekke anton. ellers har jeg skrubbet vaglene rene og hatt på mer sand i bunn dekket. det var deiligt å se dem gå ute i dag. det er fortsatt små kryp på kyllingene. det er smite pulver rundt dem og på dem og i sannbade deres. håper det hjelper på dem. di er blitt litt mer modige å nå hopper dem opppå kassen sin så jeg har laget en åpning slik at dem kommer seg tilbake til kassen sin. den ene forvirret seg helt ut nå i kveld, men heldigvis ga den god lyd å vi fikk hjulpet den tilbake på plass.
 14. Det er i dag små svarte kryp på kyllingene. Er det midd eller lus? Hadde på smitepulver under vingene og stumpen og nakken?
 15. jeg har ikke tengt å utføre et slikt inngrep på mine fugler. det hadde jeg aldri klart. jeg har begynt å forberede meg på at jentene mine muligens må bøte med livet. har en rund vagle som er rundt 7 cm i diameter, gulvet er av takplate som er dekket av sagflis og sand. har på stalosan f. sand ute i utegården. den er det helt tak over. ingen av dem var ute da det var komt litt snø, men gikk ut litt da jeg hadde måkt vekk det meste. huset er godt isolert det dem er inni, så det holder en god stabil tempratur. jeg skifter underlag en gang i uken og ellers ved behov. turte: ser at du og har brukt spon, kan det være det som er årsaken. at det blir for kvast for beina deres? skal og høvle av vaglepinnen. men dem har dem hatt siden begynnelsen av juni å ikke sett at det er et problem før. men i vinter startet jeg med spon kjøpt på fk. muligens den gode snille hanen og tre av jentene mine som må til di evige jaktmarker. så da har jeg hønemor og kyllingene igjen. fant muligens lus på kyllingene igår. små hvite/blanke rundt 1 mm store. tok å brukte det smitepulveret å strødde på hønemor og der dem er. samme gjorde jeg med di andre hønene og hanen.
×
×
 • Create New...