Jump to content

Bondetutta

Medlemmer
 • Posts

  45
 • Joined

 • Last visited

About Bondetutta

 • Birthday 07/26/1989

Profile Information

 • Kjønn
  Female
 • Bosted
  Ringvassøya, Karløy Kommune, Troms

Recent Profile Visitors

4,822 profile views

Bondetutta's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

1

Reputation

 1. Supert! :-) Lot dei kvile ca 2,5timar, så vart utolmodigheita for sterk :-P +at eg fikk tips om at etter biltransport var det ikkje så nøye. Så no er egga akkurat komne i maskina :-)
 2. Hei! Har akkurat henta meg rugeegg no, og gler meg til å putte dei i rugemaskina. Egga har hatt biltransport (først med selger, så med meg) frå sør i landet og heilt nord til Tromsø. Frakta har nok vore ein del meir skånsom enn om det var posttransport, men påkjenning har det nok vore. Bør eg la egga kvile før eg puttar dei i maskina? I såfall, kor lenge? :-) Tenkte å kanskje putte dei i maskina til kvelden, ca7-8 timar kvile.
 3. Får prøve å blåse liv i tråden. Har akkurat begynt å bygge på eit mobilt hønsehus :-)
 4. Eg bur på Ringvassøya i Karlsøy kommune, Troms. Har akkurat bestilt meg rugemaskin, å tenker ruge fram høns av rasen Plymouth Rock, samt nokre dverg kochiner. Tenker også å skaffe oss nokre ender, men kva rase er litt usikkert endå (ikkje kvite, og ikkje moskusand). På sikt blir det gjerne litt salg av egg (må sjekke regelverk rundt dette), og mulegheit for å kjøpe rugeegg.
 5. Tenkte det kunne vere kjekt å ha ei fellegruppe for oss som bur nordpå Kjekt om folk fortel kort om seg sjølv.
 6. Kva arealkrav er det på inneareal hos and? Og kva bør dei ha av facilitetar? Ete, drikkekar, reirplass..noko meir? Treng dei som høns vagl og sandbad? Må dei ha innendørs "badeplass" på vinteren? Greitt å ha alt i forskriftsmessigstand.
 7. Hei! Eg har lyst på fuglar igjen, og min kjære kunne tenke seg ender. Derfor lurer eg på: er det noken som har ender i Troms/Tromsø? Lurer på å ruge ut sjølv, så om nokon har egg eg kan kjøpe, hadde det vore supert! Ev. går det ann å sende andeegg i posten på denne tid av året? Fikk hønseegg til ruging i posten for 2år sia, det gikk berre fint
 8. Snart 3mnd sidan egga klekte no. Dvergen i flokken var så vidt den kom levande frå klekkinga og det såg ei stund mørkt ut for den. Heldigvis gikk det fint og den er no i full vigør Den er roleg og behageleg som vesen, og den som gjer minst ut av seg når den blir løfta og klappa på (ikkje at dei er så ille dei andre heller, men dvergen er rolegast). Hønsa er no blitt så store, at det er på tide å tenke på namn til dei. Islandshønsa er no tydeleg å sjå kjønn på, men DKen er eg fortsatt i tvil om. Noken som kan gi meg svar? Den er nokså raud rundt og på kammen og hakelappane no, men størelsen er ikkje noko vidare(samanlikna med islandshanane f.eks). Ikkje har den holdt på med rivalisering slik som dei andre hanane gjor for å fastsette rangordenen. Her er den i lag med eine Islandshanen.
 9. Takk for svar, då får eg sjekke om det vert noko endring dei komande vekene:) Ja, er egga frå deg, så får sjå kva det endar opp som. Viss ikkje får eg kjøpe fleire egg;)
 10. Kyllingane er komne ut i friluft og trivest godt!:) 6 Islandshøns og 1 DK:)

 11. OK, får sjå om eg får lasta opp desse bilda. Eg har nemleg 7 kyllingar av Islandsk landhøns, som er rett over 3veker no. Skulle gjerne likt å vete om der er noken høner blandt dei, eller om det kun er hanar. Nokon som er flinke til å sjå forskjell? Kylling nr.1: Kylling nr.2: Kylling nr.3: Kylling nr.4: Kylling nr.5: Kylling nr.6: Kylling nr.7:
 12. 3 veker og 1 dag:
 13. Var det eg rekna med, men kan dei få det heilt frå starten? (må visst ha ting inn med t-skei, er første gong eg har ruge ut kyllingar heilt sjølv).
 14. Kva typer innsekt og slik kan ein gi til ein kylling, og tid bør/kan ein tidlegast begynne med dette? Er ofte å jobbar i hagen, då dukkar det opp både småsniglar og andre lekkerbiskar sett frå ei hønes ståstad. Har og klekking på gang no, og lurer derfor litt på når eg kan begynne å samle inn desse smådyra og bruke dei som fôr i staden for å fjerne/kverke dei. Nokon med erfaringar? I "naturleg tillstad" ville vel dette gjerne vere føde frå dag 1? Skal sjølvsagt gi anna fôr og, men kjekt med ei supplemang.
 15. Gratulerer!! Har akkurat starta med klekking av islandshøns her og! Første egget er hol på no! Endå "termin" ikkje er før på laurdag, eg er SÅÅÅÅ spent!!!!
×
×
 • Create New...