Jump to content

Monica på Haver

Medlemmer
 • Content Count

  7
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Monica på Haver

 1. Det er godt å høre at det finnes solskinnshistorier også. Naboen som eier hunden, vet at bikkja har tatt høner i hagen min, men han har fortsatt ikke kommet innom eller ringt. Er skuffet over det. Nå tør jeg selvfølgelig ikke ha de frittgående mer.
 2. Jeg måtte avlive henne. Ble nok infeksjon siden hun ble raskt veldig dårlig i løpet av natta. Kan jo også være hun hadde fått andre indre skader. Men takk for tilbakemelding likevel.
 3. Trenger litt råd...raskt. Dvergkochin høne ble tatt av hund tidligere i dag. Av de skadene jeg ser er det en flerr på nedre del av ryggen der huden er åpen og ligger løst. Ca 7 cm. Musklene ligger blottet og jeg ser et tannmerke inn i muskelen. Høna er blitt tørket og ligger under varmelampe eller på fanget. Virker merkelig nok i ok form. Spiser og drikker bittelitt. Kan gå, men er litt ustø. Kan flakse med vingene. Hun er våken og kvitt i blikket. Når det gjelder bittet, har jeg fått vite at det er ca 80% sjanse for at hun får en infeksjon. Noen som vet når dette eventuelt vil vise seg? Når det gjelder såret trenger jeg også tips. Jeg klarer ikke å få sårkantene sammen. Vil det likevel kunne gro dersom jeg ikke får infeksjon i det? Bør jeg fortsette å skylle det eller hindrer det groprosessen? Har nå tapet litt sammen og bandasjert. Såret vesker litt. Vil så gjerne at dette skal gå bra. Dette er vår kjæreste høne. Håper på raske svar.
 4. Jeg måtte avlive en kylling i dag:( Pluttselig så jeg at den "krabbet" i stede for å gå. Den var slakk og lukket øynene ofte. Etter en times tid velvet den og klarte ikke stable beina. Kan jeg ha rett i at dette er Mareks? Kyllingen var ca 9-10 uker og jeg har nettopp satt de sammen med 3 voksne høner. Hva er utsiktene for de andre hønene og kyllingene nå? Jeg har ett hønsehus med ett rom. Der har jeg laget 1 bur for vaktler, 1 bur for kyllinger(2 uker gamle) og så har jeg et reservebur. I hovedrommet går 3 høner og 6 kyllinger på 10 uker. I og med at alle er i samme hus, vil vel alle ha en risiko for smitte? jeg har opplevd å miste kyllinger tidligere i år også. En som ble halt på ett bein. Også 3 stk daggamle kyllinger som ble slakke og mistet matlyst. Er det sammenheng? Og i tilfellet, kan jeg bli kvitt smitten i flokken uten og avlive alle. Jeg selger ikke egg eller høner videre.
 5. Hu var nok ganske stresset når jeg kjøpte henne. Mye støy og styr rundt buret og veldig varmt. Hun lå og pesa hele veien hjem. Bør jeg være bekymret for de andre hønene mine. De virker å være i super form. Jeg har foresten ingen opplysninger om hun jeg kjøpte av.
 6. Jeg er helt nybegynner på høner og fikk mine 5 første dk i april. Så var jeg på Egg og hønedagene i Sarpsborg nå i mai og falt for ei Brahma kylling på ca 8 uker. Hun holdt seg for seg selv når hun kom inn i flokken. Etter en uke så jeg at hu begynte å halte på det ene benet. Og etter par dager så brukte hun bare foten til og støtte seg på og tærne var helt slappe og bøyd inn. Forsøkte og "spjelke" foten med ispinne slik at den ble rettet ut. Jeg så at hun spiste og drakk, men ikke så mye til ei stor kylling å være. Etter 3 dager lå hun bare nede. Hun var isolert i et eget bur i hønsehuset og fikk spesial mat. Så ingen bedring, så jeg valgte å la a slippe. Siden dette ble første gang jeg skulle slakte kylling, valgte jeg å gjennomføre hele prosessen med ribbing osv. Selv om jeg ikke hadde tenkt å bruke kjøttet(redd for sykdom) Da hun var ferdig ribbet, så jeg at hun var forferdelig tynn. Er usikker på hva som er normalt, siden jeg ikke har gjort dette før. Men brystbenet og hoftebena stakk ut. Hun så skikkelig utmagra ut. I den posen på halsen(hva heter det?) lå det 4 korn. Så var det det jeg tror var kråsen, som var veldig hard og stor. Vet jo ikke hvordan denne skal se ut, men jeg reagerte på størrelsen på den i forhold til alt annet. Inni lå det masse mat og stein. Ellers så alt greit ut og føtter, øyne og fjør var som de skulle. Noen som har noen forslag på hva dette kan ha vært? Bør jeg være bekymret for resten av gjengen?
×
×
 • Create New...