Jump to content

Anne Karin

Medlemmer
 • Content Count

  25
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Nøytral

About Anne Karin

 • Rank
  Kylling
 • Birthday 02/05/1962

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.naturlighudpleie.no

Profile Information

 • Kjønn
  Female
 • Bosted
  Vestfold
 1. Min erfaring er blandet. Noen ganger går det fint og andreganger er hønemor skikkelig sint og vil drepe. La de små morløse få et par dager på seg til å bli litt tøffere og sett de på gulvet i nærheten av de andre. Kan godt være hønemor vil lokke dem til seg og da kan det gå fint, ikke gå ifra med en gang men følg med en stund.
 2. Det går fint med strømgjærde for høns. Jeg har mine dyr ute dag og natt med finmasket strømgjerde hele sommeren. De nederste hullene er 5x5 cm, minken vil heller ikke bryte seg inn. Hønene går inn å legger seg i hønehuset men endene liker å sose runt til sene natten for å ta marken som kommer opp når det mørkner og er fuktig. Har aldrig mista et dyr. og her er det mye rev. Kjøpte det på Bole. De har nettbutikk. Det er viktig med god jording for at det skal virke med full effekt..
 3. Det er ikke helt umulig. Jeg har mistet et par kyllinger også. De har jeg ikke fått obdusert, det er ganske dyrt, 3700,-
 4. Hei. Andre enn meg har nok opplevet at død kan inntreffe helt uten forvarsel. .Jeg opplevet i sommer at 7 stk andunger i alder fra 1- 5 uker døde helt brått og uventet. Ingen tegn på forvarsel og ikke samtidig men over en tidsperiode på ca 8 uker. Jeg holder mine dyr svært fritt med stor utegår med gress og rennende vann fra Numedalslågen. Ingen syke foreldredyr. Jeg var redd de fikk feil ernæring eller om jeg hadde gjort noe annet galt. Fått noe rå fisk/bein i vranga eller lignene. Jeg sendte inn en liten død kropp til vetrinærinstituttet i Oslo. Fikk et overraskende svar: Det er en blodparasitt som smitter via knott!! Anda var i god ernæringstilstand men forstørret milt og parasitten Leucocytozoon sp.(protozoo/encellet parasitt) ble påvist i hele kroppen. Denne parasitten smitter kun ved knott og ikke fra and til and. Det eneste tiltaket vil være å slå i hjel all knott sa vetrinæren. Jeg skal gå til anskaffelse av en knåttmaskin. Dette kan kansje forklare for andre hva deres små kan ha dødd av.
 5. What's on your mind?

 6. gå inn på chat

 7. Men det var da svært effektivt, får ikke håpe jeg får ideer.
 8. Anne Karin

  Gås og kulde

  Du har vel rett i det men i mitt tilfelle så forteller jeg at varmelampen står delevis over vannbaljene så det betyr i praksis at det er en liten lunk i luften akkurat rundt vannet. Det skal sies også at selv om de har mulighet til å gå inn i hønehuset med varmekabler en det så kjølig der inne at det blir is i hønevann automaten. Så, veldig varmt har de det ikke. Vet ikke om du la merke til det men jeg sier at de har hatt 18 minus.
 9. Anne Karin

  Gås og kulde

  De tåler nok 20 minus men de har det kaldt. Ute i min løpegård med 3 norsk hvit gås, 15 høner 13 moskusender har jeg har hengt opp 3x 150 watts varmelampe, delevis over flere vannbaljer, da er de stortsett isfrie hele natten til jeg bytter til rent lunkent vann dagen etter. Byggplast på den ene netting-lang-vegg for å hindre snøføyk. Tett plasttak. På det kaldeste 18 minus. Nesten alle dyra vil være ute døgnet rundt. 13 av 15 høner har sovet ute på vaglepinnen hele vinter. Jeg har sjekket føtter og kammer om natten og de er varme. Dagtid legger de egg i huset sitt, der har de varmekabler! Gjessene går inn av og til. Det gjelder at det er tørt og trekkfritt rundt dem. De greier seg uten varmelampe med de liker litt luxus de som oss, jeg tror det er fint for dem å kunne velge. De kan varme seg noe om de er kalde. For det blir de..
 10. så bra, jeg håper virkelig at mange vil gjøre det samme. Kansje det kunne bli noen flotte bilder etterhvert.
 11. Ja endene mine er ikke veggiser. De elsker rått kjøtt i biter.
 12. Å jo, de har masse gulvplass uten nettingen. Med jord og sand. Gressbakken blir bare en smal stripe, i mitt tilfelle utgjør det ca 50 cm bredde langs hele yttervegg av innheningen. Poenget mitt med dette er at hønene og andre fjærballer elsker å nappe til seg friskt gress. De får stortsett alltid gå løs i hagen men på dette nye stedet vårt er de utsatt for rovdyr så av og til må "sperres" inne i rovdyrsikkert område. Når jeg må jobbe eller lignende.
 13. jepp, helt enkelt genialt om jeg selv må få skryte
 14. Har ikke tett tak på denne hønegården men netting, så regnet slipper til. Om det er veldig tørke ville jeg vannet noe i starten av spireperioden når det er nysådd. Jeg skal ved anledning legge ut et bilde jeg må bare få tvunget mannen min til å hjelpe meg med det. Dette arbeidet kan gjøres nå på høsten. Ingen problem med å så nå ,det tar bare litt lenger tid og rekker det ikke spire nå vil det starte opp så fort det blir litt varme igjen til våren. I mellomtiden har hønene like stor gulvplass i og med at de kan gå oppå nettingen
×
×
 • Create New...