Jump to content

Mimi

Medlemmer
 • Content Count

  15
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Nøytral

About Mimi

 • Rank
  Nyklekt
 1. Vi har nå prøvd å avklukke i noen dager uten å være heldige :-) Så vi skal bestille noen rugeegg til henne da vi ikke har befruktede egg selv ;-)
 2. Våre seks Mille fleur høner er nå 8 måneder gamle og alle har blitt flinke verpere. Fra i går sitter dòg en av dem bare i rugekassen. Den hakket etter oss, da vi hentet egg i går. I dag morges var den ut i hønsegården igjen med alle andre, men da vi kom hjem på ettermiddagen satt hun igjen i rugekassen og har siden ikke kommet ut. Kan den allerede har begynt å ruge? Jeg trodde de begynte med det kanskje om 1-2 år... Syk virker den i hvert fall ikke.
 3. Hei! Etter at vi ruget ut 20 egg i rugemaskin sen i sommer i fjor hadde vi 16 kyllinger, 6 haner, 10 høner. Etter at vi har gitt bort noen har vi nå 6 høner igjen. Hos disse har vi merket at de av og til har diaré. Stort sett ser det ut som om de har normal avføring, men av og til, når man kommer inn i stallen, så begynner det plutselig å lukte sterkt og det ligger da som regel en klatt med diaré. Har ikke klart å finne ut, hvilken høne det er, eller om det er forskjellige. Men det er Mille fleur og jeg synes at de som er isabella/blå er i hvert fall mer skittent på føttene enn de brune og den lyse. Kanskje det er de som er de "skyldige". Siden avføringen stort sett ser normalt ut i stallen ellers, lurer jeg på om dette kan ha med å gjøre at de blir stresset når vi kommer inn og styrer på. Alle har gått fint opp i vekt, ingen ser slapp eller pjusk ut og de spiser bra. Hønsene har god plass, får daglig rent vann og beholderen gjøres rent daglig. Stallen rengjøres en gang/uke. De får korn, havregryn og kraftfor samt "dagens grønnsaker" (gulrot, mais, eple, agurk...). Siden de ikke virker syk på noe måte kan det være stress? Bør de få noe annet mat? Kanskje bør vi ta en avføringsprøve hos en dyrlege allikevel? noen gode råd?
 4. Nå har jeg ikke veldig mye erfaring med høner generelt, men akkurat det samme har jeg lest mye om, siden vi hadde liknende kriterier. Snille og lett tammbare er, som hønemor sa, Dverg kochin, som også er en flink ruger og hønemor. Mille fleur og silkehøns er også av den hyggelige sorten. Sistnevnte finnes både som stor høns og dverg høns, de andere to finnes bare som dvergvariant. Andere alternativer er som nevnt Sussex og Australorps og Orpington, disse finnes både i stor og små størrelse. Så da er det bare å se hvilken man liker utseendemessig og hva man kan få tak i Lykke til, det er veldig kjekt å finne seg en rase ( og jeg som nybegynner har allerede skjønt at det sjeldent forblir med en) Vi selv har valgt Mille fleur, men kunne tenkt oss sååå mange andere.
 5. Takk for gode svar. Plass har de ganske mye og det står ikke på hygienen vil jeg påstå. Da skal vi handle litt kraftfor. Tenkte at vi kanskje klarte oss uten det. Det finnes jo ikke i naturen heller, så jeg gikk for et variert kosthold med gryn og frø og grønt ;-) Men, men hvis det skal til, så ordner vi det. Jeg kom også på at de små ikke fikk sand før i går. Kan det har hatt noe å si? Joghurt hadde jeg forresten prøvd, men det fallt visst ikke i smak.
 6. Hei! Vi har på torsdag fått 16 nydelige Mille fleur kyllinger. Ruget i rugemaskin, tilsammen var det 20 egg, så kvoten var veldig bra! Nå har disse små fått raspet gulrot, kokt egg, undulatblanding og oppbløtet havregryn. Det vi legger merke til er at de har ganske bløt og av og til tynn avføring. Ingen blod i den. Alle er super aktive og kvikke og har allerede vokset. De virker altså ikke særlig syke. Er dette vanlig avføring for kyllinger? Har vi gjort noe feil i fht mat? Matfat, vann og underlag skiftes forresten ut flere ganger daglig, så dårlig hygiene skyldes det nok ikke ;-)
 7. Et har nå klekket i lpt av formiddagen og hele reiret er flyttet. Nå er det lie piping i de siste 9 eggene. piper de alltid før klekking? Vanskelig å være tålmodig, særlig siden dette er første gangen ;-) Har lest om en test der en legger eggene i et vannglass for å se om det er liv. Kan man virkelig gjøre det? Vil jo ikke utsette de for en fare.
 8. Det skal vi gjøre og huske til neste gang. Men nå i dag morges var det en del piping under henne, så dermed har vel noen klart seg, nå må de bare klekke. Tar klekking lang tid etter at man har hørt pipene?
 9. Hm, nå får jeg dårlig samvittighet. Bør eg har tatt hun ned fra eggene for å lyse? Tenkte man skal ikke forstyrre de under rugingen...
 10. Så bra! Da kan jeg håpe litt. Innbilder meg at jeg har hørt noen pip under henne, så vi får sjekke igjen i morgen!
 11. Hei! Nå har høna (DK) suttet på 10 egg i 21 dager og 9 timer (eller noe sånt). Har nettopp vært på besøk hos henne, men hverken er det kyllinger i siktet og heller ikke sprekk i eggene. Kan det hen at eggene har blitt for kalde i rugeperioden? Hun har suttet på dem i 23,5 timer per dag, eggene lå på masse høy på en palle og hun hadde taket over hodet. Alle egg var alltid dekket av høna sin kropp. Jeg har ikke lyset eggene siden jeg nærmest aldri har vært til stede de gangene hun har gått fra reiret og jeg ville ikke ta hun av reiret, så jeg vet jo ikke hvordan det ser ut inn i eggene. Eggene er fra to forskjellige oppdrettere, Mille fleur som har kommet i posten og silke som jeg har hentet selv. Jeg gikk jo ut i fra at ikke alle skulle klekke, men i hvert fall noen. Må jeg bare være mer tålmodig eller har høna fått for mange egg av meg eller er de blitt kalde av en annen grunn? Annen feilkilde? Hilsen Mimi
 12. Hei! Tusen takk for et utrolig flott og raskt svar. Da tror jeg skal vi bestille oss noen fine rugeegg :-)
 13. Hei! Vi vil gjerne begynne å holde høns i hagen våres. De siste ukene ar vi lest mye og vi ar bestemt oss for rasene vi vil ha, Mille fleur, silke og evt. Chabo. De siste fire ukene har vi hatt 4 fine DKer i hagen, som har feriert hos oss. Slik kunne eierne dra på ferie ig v fikk prøve om vi likte oss. Det gjorde vi altså. Tydeligvis er det ikke så mange rundt oss som byr på de nevnte rasene, i hvert fall har jeg ikke funnet noe så langt. Siden en av hønene vi ar for tiden er klukk er det en idé å bruke hun til ruging. Da kommer spørsmålene mine: - vi har bestillt et hønsehus, men det tar litt tid. Kan hun ruge og ha kyllingene i et kaninbur (en trekant som står på plenen) med inngjerdet området rundt? Er dette varmt nok og nok plass? - klarer hun 12 egg? Har lest litt forskellig... - klarer hun seg de ukene hun ruger uten sine venniner som da flytter tilbake til sine egentlige eiere? De skal jo helst være uforstyrret, men er helt alene greit? - når er kyllingene stor nok til at moren flyttes tilbake til eieren? Takker for svar!
 14. Så flott! Tusen takk for oppklarende svar! Noen som vet hvor man kan få tak i Mille fleur i Rogaland/ Sør Hordaland?
 15. Hei! Vi ønsker å skaffe oss høns og lurer nå på hvilken rase vi skal velge. Vi vil helst ha en liten rase som skal være tam og legge egg. Vi har ei lita på et år som skal kunne kose seg med dyrene. Vi har lyst på 4-5 høns. Jeg skjønner at silkehøns, mille fleur eller dverkochin kan være noe for oss. Hvem er den beste eggøeggeren? Det vi lurer mest på er om man kan holde to av disse rasene sammen? Hilsen Mimi
×
×
 • Create New...