Jump to content

Monixe

Medlemmer
 • Posts

  23
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Monixe last won the day on September 4 2013

Monixe had the most liked content!

Recent Profile Visitors

2,162 profile views

Monixe's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

2

Reputation

 1. En av mine 7 mnd gamle bronsekalkuner har plutselig fått meget ustø gange. Den spiser men virker nervøs og rykkette i bevegelsene, i tillegg sjangler den når den går. Vi har også en annen kalkun, samme alder, med veldig nedsatt almentilstand. Denne er i egen inhegning og fra i kveld av så ligger den bare. Begge virker varme. Hva kan dette være og hva bør jeg gjøre? Er redd for alvorlig virussykdom.... Håper noen kan hjelpe 😊.
 2. Jeg har oppdaget svarte flekker på kammene til hønene mine. Hva kan det være?
 3. Hei, vi klekket ut noen PR kyllinger for 16 dager siden og de har bodd i ei innretning på badet vårt fram til nå. Godt og varmt og med varmelampe. Nå er de blitt så aktive, trenger mer plass og er begynt å hoppe ut av innredningen. Jeg har et oppvarmet hønsehus, 10 grader C, hvor jeg har laget et lite hjørne ca 1,5 kvadrat, til kyllingene. Her henger det ei varmelampe ogjeg har laget et godt reir av høy under denne. Kyllingene vil være helt adskilt fra hønene som går i et annet område. Når kan jeg flytte kyllingene ut dit?
 4. Ruget ut noen P.R. egg og to kyllinger kom seg ikke ut av egget på egen hånd. Etter å ha ligget med nebbene ute i 12 timer, hjalp jeg dem ut. De var kvikke og raske da jeg forlot dem i rugemaskinen. De var de siste to kyllingene igjen der. Da jeg hentet de ut nå, etter ca 10 timer, oppdaget jeg at den ene kyllingen virker lam eller skjev i tærne på den ene foten. Finnes det noen behandling eller noe jeg kan gjøre for å rette dem ut? Setter veldig stor pris på tips...
 5. En liten oppsummering så langt; etter å ha justert lys og hengt opp godsaker til å hakke på så stoppet bedringen opp og selv hanefar begynte å bli shabby fjærene. Det var ei høne som var helt perfekt, manglet ikke en eneste fjær. Isolerte henne og litt etter litt begynte fjærene å vokse ut igjen på de andre! Fikk byttet denne hønen med naboen som hadde noen "gamle" gjærhøns som skulle avlives (3 stk) og NÅ er det ro og fred i hønsehuset. PR hønene mine har nok også haneslitasje på ryggen, så nå er hanefar satt i et stort bur for seg selv, slik at hønene kan gro ut nye fjær i fred. Håper alle er fullfjæret og fine til vårsleppet! Holder på å ruge ut flere kyllinger og håper at mange av dem blir høner!
 6. har hengt opp kålrot, salat og maiskolber på rundgang. syns hønene virker mindre røde bak. får håpe fjæra begynner å vokse ut igjen. Tusen takk for svar!
 7. Jeg har 5 Plymouth Rock høner og en hane. De begynte å verpe for ca 6 uker siden. Problemet er at hønene er blitt helt fjørløse på ryggen. Trudde først det var hanen som var veldig ivrig, men dessverre har fjørløsheten spredd seg og nå har flere av tuppene mistet stjerten og all fjær i rompe-stompen. Huden er tydelig irritert og de få fjæra som er igjen på nedre del av ryggen er brekte av. Hanen er kjempefin og det er også en høne. Hva kan jeg gjøre for å få en slutt på denne hakkingen? Har prøvd mye. De har fått flere vagler, tiden med kunstig lys er redusert ned til 6 timer i døgnet, de har masse forskjellige godsaker de kan hakke i seg, de får havre strødd utover hver dag. De har sandbad og kalksandbad. Jeg har prøvd å spraye dem med antihakke spray Og jeg har tatt ut den fine høna for å se om det kanskje var ho som stod for hakkingen. Alt dette og problemet vedvarer. Plass er det mer enn nok av ca. 15 kvadrat. De har dessverre ikke mulighet for å gå ut nu på vinteren. Er desperat nu for jeg vil jo så gjerne at hønene skal trives og ha det bra......
 8. Hei dere, Jeg er ny på forumet og helt fersk i fjørfe gamet. Jeg fikk mine første kyllinger hjem i går. De er ca 5 uker game og av rasen Plymouth Rock. Fikk beskjed av oppdretteren at de måtte ha tilgang på varme og jeg har derfor hengt opp en varmelampe (150W). I natt lå alle 6 kyllingene fint under lampen og sov men på dagen i dag så lå de i et annet hjørne i hønsehuset, altå ikke under varmelampa. Har kyllingene "vett" til å legge seg under lampa om de blir kalde eller vil de bli liggende i det andre hjørnet bare fordi at de kanskje liker seg bedre der? Jeg har tykt lag med spon på gulvet - noe som de var vant med fra oppdretter. Burde jeg ha lampen på sånn just in case eller kan jeg slå den av? Temperaturen i hønsehuset ligger vel akkurat nu på ca 14-15grader C. De spiser og drikker og går rundt og sparker i sponet på jakt etter mat så jeg trur at de trives. De er jo bare sååå fine. Kan sitte å se på de i timesvis (hvis jeg hadde mulighet). Tusen takk for svar.
×
×
 • Create New...