Jump to content

Nugatti

Medlemmer
 • Posts

  16
 • Joined

 • Last visited

Nugatti's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

1

Reputation

 1. Ja ganske unge ca 1 og 1/2 år gamle. Nei fikk aldri dobbelt plomme, bare små uten plomme ;-) Har skjedd flere ganger og bare med denne ene hønen ;-)
 2. Høres ut som det ikke er så farlig hvertfall, det er bra! Jeg har ikke blåspray, men bør tydelig skaffe det ;-) Vanlig på apoteket eller må man til dyrebutikk?
 3. Hei! Vi oppdaget blod i hønsehuset i dag og ser at hanefar er blodig på den ene foten. Det kan se ut som at noe har skjedd med den ene kloa, at den har falt av, evt vært uheldig og revet den av e.l. Skal man behandle dette eller er det noe som ordner seg selv? Det ser ut til at det kommer litt fersk blod fortsatt. Glad for råd!
 4. Nugatti

  Hønseklør

  Supert, takk igjen! ;-)
 5. Nugatti

  Hønseklør

  Takk for svar! ;-) Hvor får man tak i en klosaks? Vanlig dyrebutikk, eller er det en egen for hønseklør..? Hvor korte skal de være?
 6. Nugatti

  Hønseklør

  Hei! Vi har oppdaget at flere av hønene våre har veldig lange klør, spesielt Isbar hønen vår. Er det noen som vet om dette noe vi skal klippe?
 7. Takk for alle innspill! Det høres ut som vi får gi ham en sjanse først ved å snu ham på ryggen, og se om det endrer sakene...
 8. Hei! Vi har en svart silkehane som er vokst opp i en flokk med 8 høner. De er alle 1 år gamle og av litt ulike raser. Hanefar har vært snill og god helt til rundt påsketider, (3/4 år) men da begynte han å hakke på både voksne og barn. Ikke alltid, men nok ganger til at barna har blitt redd for ham og vi voksne kjenner oss litt usikre. Det virker som han "lukter" hvem som er redd ham, merker de det? Hanen kan hakke på beina, kan hoppe opp og hakke på låret og har klart og "bite" hardt nok gjennom dongeribukser.. Han begynte å oppføre seg sånn mens vi var bortreist og naboene passet dem i en lengre periode så vi lurte på om han kunne være følsom for dette? De satte ham på plass ved å sparke ham litt bort når han kom, og jeg vet ikke om dette lærer ham at det er menneske som er sjefen, eller om dette gjør ham mer menneskevond..? Han gjorde det på oss da vi kom tilbake også. Ikke alltid, men ofte. Vi tipper høneflokken er glad for å ha en hanefar og han gjør ikke dem noe galt, men det er litt synd at kosen med hønene forsvinner for barna. Er det noe gode råd å få her? Hva må man forvente av en hane, eller alle slik når de blir kjønnsmodne? Vi er usikre på om vi skal beholde ham for hønenes del, og om det å fjerne ham bare skaper mer hakking blandt de andre hønene ? (2 skånske blomhøns, 1 Isbar, 2 dverg kochin og 3 silkehøner) Glad for alle innspill!
 9. Vi fikk faktisk et bitte lite deformert egg en dag også, uten plomme, som så ut som en stor peanøtt i formen.. men det har siden ordnet seg så det er kanskje bare en fase..? ;-)
 10. Vi har en Isbar høne i en flokk med litt ulike raser (Dverg Kochin, skånsk blomhøns og silke) og hadde noen naboer til å passe dem mens vi var bortreist i mars april. Da vi kom hjem hadde Isbar høna lite fjær på hodet, og vi regnet med det var et tegn på at hanefar hadde hatt seg mye med henne.. De andre hadde nesten sluttet å legge egg mens vi var borte, mens Isbar høna leverte egg jevnt og trutt. Etter at vi har kommet hjem har de andre begynt å legge egg igjen (større trivsel..? har de savnet oss..!?..), mens Isbar høna har nesten sluttet. Det kommer et og annet egg, men mange av dem er ubrukelige. En dag fikk vi et bitte lite deformert egg som så ut som en stor dobbel/rå peanut i størrelse og form, og mange andre ganger har hun lagt egg som har syltynt skall slik at de knuser med en gang det kommer ut av henne (og det spises opp av de andre...) Så nå lurer vi på om hun kan ha en sykdom...? Ser ingen andre sykdomstegn, men det er jo litt merkelig eggproduksjon dette her..! Vi hadde en Isbar hane, men måtte gi den bort da det ble for mange haner i flokken, kan noe av dette være tegn på mistrivsel/ensomhet som Isbar høne... Noen som har vært borti lignende?
 11. Vi har hatt en blanding av flere typer silkehøns og flere andre typer (isbar, skånsk blomhøns og dverg kochin) og merker faktisk forskjell på de ulike silketypene. De svarte er roligste, de grå er mest skvetne, den hvite er rolig, men som du beskrev innledningsvis, har den lett for å tulle seg bort fra de andre, ikke finne veien inn i hønsegården- selv om hullet er ganske så tydelig og på samme sted som i går.... Vi har konkludert at den kanskje ikke var like godt rustet som de andre fra fødselen av, men etter det du skriver lurer jeg på om det er noen svake avlsgrener her... De går ofte fritt i hagen, når vi er hjemme og ute, og alle holder seg til hagen vår bortsett fra skånsk blomhøns, de er tøffere, mer nysgjerrig og går litt lengre avgårde på egenhånd, men ikke langt. Den hvite silken kom seg aldri på vagle og sov gjerne på gulvet, men de svarte er høyt oppe, og var det tidlig, de grå måtte ha noe å hoppe oppover med og har nå kommet seg til topps (1,5m) Dessverre tok katten vår den eneste hvite silken vår, Silke, som var alle barnas favoritt. Den hadde virret seg bort fra flokken (inkludert svart silkehane) og lagt seg til for å legge et egg i blåbærlyngen i utkanten av hagen, da den nok ble tatt av en katt og dratt under en redskapsbu. Der fant vi den død, og i lyngen lå dens siste egg....
 12. Takk for tips, da satser vi på å beholde silkehanen ;-)
 13. Hei Er det noen som kan gi råd på hvilken hane vi burde beholde i denne flokken; For 3-4 måneder siden skaffet vi oss 12 kyllinger, med tanke på å ha rundt 8 høner, og eventuelt én hane. De er av ulike raser og det har vært spennende å finne ut hvilket kjønn de har. Foreløpig har tre haner gitt seg til tydelig kjenne ettersom de galer sitt kykeliky! Vi har følgende raser; 1 svart silkehane 3 svarte/grå silkehøner av noen lunde samme størrelse (den ene grå er mistenkt som hane, men den galer ikke enda så vi vet ikke) 1 hvit silkehøne - denne er litt mindre av vekst enn de andre silkehønene 2 skånske blomhøns 1 aracuana - hane 1 Isbar hane 1 Isbar høne 1 dverg kochin høne - gulbrun med krøllete fjær 1 dverg Kochin høne - hvit Vi hørte en gang at man ikke skal ha en hane som er større enn den minste høna. Hos oss er det den hvite silkehønen, som er alle barnas favoritt (søtest og hvitest, og tammere enn dverg Kochin) og alle hanene virker jo for store for denne. Vil en silkehane uansett størrelse være ok sammen med en liten silkehøne? Når vi har Dverg Kochin høner, betyr det at vi helst bør ha en dverg hane..? På mange måter hadde det vært artig å beholde Isbar hanen ettersom denne er den roligste, men den er jo veldig stor. Vil hanen ha seg med alle hønene eller vil den holde seg til sin rase/størrelse? Er det noen som har noen råd ifht om vi bør beholde én hane og i så fall hvilken i denne gjengen? De er alle vokst opp sammen og viser foreløpig ingen tegn til hakking eller krangling, men oppfører seg som en fin søskenflokk...enn så lenge! Glad for alle innspill!
 14. Vi har gitt dem sand og litt undulatsand (med skjell), ellers foret som vi fikk fra oppdretter som er tilpasset kyllinger. Vi gir dem bittelitt salat hver dag og litt hardkokt eggeplomme noen dager, det ser ut til å være bra kost. Øker forstoppelsesfaren når man begynner å gi dem annen mat?
 15. Hei igjen Takk for gode innspill! Hva med problematikken med forstoppelse i avføringen, på hvilket stadiet avtar denne risikoen? For det er vel om å gjøre å løse det samme dag som den opptrer er det ikke? Vi har hatt et par "rumpevask" siden torsdag, men ser ut til å gå greit videre med de to det gjaldt ;-) De kommer til å være nesten tre uker gamle når vi evt reiser bort 2-3 dager ;-)
×
×
 • Create New...