Jump to content

Nugatti

Medlemmer
 • Content Count

  16
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Nøytral

About Nugatti

 • Rank
  Nyklekt
 1. Ja ganske unge ca 1 og 1/2 år gamle. Nei fikk aldri dobbelt plomme, bare små uten plomme ;-) Har skjedd flere ganger og bare med denne ene hønen ;-)
 2. Høres ut som det ikke er så farlig hvertfall, det er bra! Jeg har ikke blåspray, men bør tydelig skaffe det ;-) Vanlig på apoteket eller må man til dyrebutikk?
 3. Hei! Vi oppdaget blod i hønsehuset i dag og ser at hanefar er blodig på den ene foten. Det kan se ut som at noe har skjedd med den ene kloa, at den har falt av, evt vært uheldig og revet den av e.l. Skal man behandle dette eller er det noe som ordner seg selv? Det ser ut til at det kommer litt fersk blod fortsatt. Glad for råd!
 4. Nugatti

  Hønseklør

  Supert, takk igjen! ;-)
 5. Nugatti

  Hønseklør

  Takk for svar! ;-) Hvor får man tak i en klosaks? Vanlig dyrebutikk, eller er det en egen for hønseklør..? Hvor korte skal de være?
 6. Nugatti

  Hønseklør

  Hei! Vi har oppdaget at flere av hønene våre har veldig lange klør, spesielt Isbar hønen vår. Er det noen som vet om dette noe vi skal klippe?
 7. Takk for alle innspill! Det høres ut som vi får gi ham en sjanse først ved å snu ham på ryggen, og se om det endrer sakene...
 8. Hei! Vi har en svart silkehane som er vokst opp i en flokk med 8 høner. De er alle 1 år gamle og av litt ulike raser. Hanefar har vært snill og god helt til rundt påsketider, (3/4 år) men da begynte han å hakke på både voksne og barn. Ikke alltid, men nok ganger til at barna har blitt redd for ham og vi voksne kjenner oss litt usikre. Det virker som han "lukter" hvem som er redd ham, merker de det? Hanen kan hakke på beina, kan hoppe opp og hakke på låret og har klart og "bite" hardt nok gjennom dongeribukser.. Han begynte å oppføre seg sånn mens vi var bortreist og naboene passet dem i en
 9. Vi fikk faktisk et bitte lite deformert egg en dag også, uten plomme, som så ut som en stor peanøtt i formen.. men det har siden ordnet seg så det er kanskje bare en fase..? ;-)
 10. Vi har en Isbar høne i en flokk med litt ulike raser (Dverg Kochin, skånsk blomhøns og silke) og hadde noen naboer til å passe dem mens vi var bortreist i mars april. Da vi kom hjem hadde Isbar høna lite fjær på hodet, og vi regnet med det var et tegn på at hanefar hadde hatt seg mye med henne.. De andre hadde nesten sluttet å legge egg mens vi var borte, mens Isbar høna leverte egg jevnt og trutt. Etter at vi har kommet hjem har de andre begynt å legge egg igjen (større trivsel..? har de savnet oss..!?..), mens Isbar høna har nesten sluttet. Det kommer et og annet egg, men mange av dem er u
 11. Vi har hatt en blanding av flere typer silkehøns og flere andre typer (isbar, skånsk blomhøns og dverg kochin) og merker faktisk forskjell på de ulike silketypene. De svarte er roligste, de grå er mest skvetne, den hvite er rolig, men som du beskrev innledningsvis, har den lett for å tulle seg bort fra de andre, ikke finne veien inn i hønsegården- selv om hullet er ganske så tydelig og på samme sted som i går.... Vi har konkludert at den kanskje ikke var like godt rustet som de andre fra fødselen av, men etter det du skriver lurer jeg på om det er noen svake avlsgrener her... De går ofte fri
 12. Takk for tips, da satser vi på å beholde silkehanen ;-)
 13. Hei Er det noen som kan gi råd på hvilken hane vi burde beholde i denne flokken; For 3-4 måneder siden skaffet vi oss 12 kyllinger, med tanke på å ha rundt 8 høner, og eventuelt én hane. De er av ulike raser og det har vært spennende å finne ut hvilket kjønn de har. Foreløpig har tre haner gitt seg til tydelig kjenne ettersom de galer sitt kykeliky! Vi har følgende raser; 1 svart silkehane 3 svarte/grå silkehøner av noen lunde samme størrelse (den ene grå er mistenkt som hane, men den galer ikke enda så vi vet ikke) 1 hvit silkehøne - denne er litt mindre av vekst enn de andre
 14. Vi har gitt dem sand og litt undulatsand (med skjell), ellers foret som vi fikk fra oppdretter som er tilpasset kyllinger. Vi gir dem bittelitt salat hver dag og litt hardkokt eggeplomme noen dager, det ser ut til å være bra kost. Øker forstoppelsesfaren når man begynner å gi dem annen mat?
 15. Hei igjen Takk for gode innspill! Hva med problematikken med forstoppelse i avføringen, på hvilket stadiet avtar denne risikoen? For det er vel om å gjøre å løse det samme dag som den opptrer er det ikke? Vi har hatt et par "rumpevask" siden torsdag, men ser ut til å gå greit videre med de to det gjaldt ;-) De kommer til å være nesten tre uker gamle når vi evt reiser bort 2-3 dager ;-)
×
×
 • Create New...