Jump to content

Smurfepia

Medlemmer
 • Posts

  16
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

2,126 profile views

Smurfepia's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

1

Reputation

 1. Skal reise bort en uke, og har fått en på 16 år til å følge med at hønene har mat og vann samt plukke egg. Men hvor mye gir man i "lønn"? Tenker et sted mellom 50-100 kr pr dag, eller høres det lite ut?
 2. Så bra, men da vet jeg det:) Tusen takk for svar:)
 3. Lurer på hvordan man gjør det med varme til kyllingene når det blir biltur på kanskje 3-4 timer eller mer? Tåler de det uten varmelampe??
 4. Tusen takk for svar:) Ja da må jeg se om jeg finner rett kabel. Eller kanskje jeg rett å slett burde få lagt opp en ekstra kurs i sikringskapet, men da ble hønsehuset plutselig mye dyrere enn planlagt;)
 5. Noen som har peiling på strøm og kabler? Jeg trenger strøm til hønsehuset som er ca 75 meter unna huset. For å slippe å skjøte flere skjøteledninger tenker jeg på å kjøpe en jordkabel på 2.5 kvadrat. Spørsmålet da er om det er trygt? Tenker da å koble jordkabelen fra vanlig stikkontakt i kjeller, så går den inn til en koblingsboks i hønsehuset som fordeler strømmen videre til to doble stikkontakter, og en lysbryter og et taklys. Et annet taklys og utelys skal jeg ha støpsel på for å sette i dobbeltkontakten. Utenom lys vil det være koblet til i perioder en varmelampe eller en rørovn. Er dette dumt tenkt? Alle inneledningene vil også være 2,5 kvadrat. Er det flere som har hønsehuset noen meter unna huset, hvordan gjør dere det med strømmen?
 6. Ja ser at plassen blir liten, blir 6 dverghøner nå i starten. Tror nok det holder, så får jeg heller bygge litt om hvis det blir noen til. Og ha mindre forrom. Ute får de god plass iallefall.
 7. Skal få meg høns, og har lest rundt om på forumet her. Har funnet forskjellig midler som kan være greie å ha på lur til hønene mot utøy og forebygging og slikt. Men har jeg fått med alt, noe jeg ikke har bestilt som jeg burde ha i "medisinskapet"? Ropa-B anti-orm Smite organisk middpulver Smite middspray Stalosan F Luspulver
 8. Fikk ikke lagt ut bilder her, men la ut i galleriet. Har rugekassene en halv meter over gulvet, under tenkte jeg å ha sand, eller mat og vann. Vet ikke hva som er best?
 9. Har kjøpt en bod, uisolert for å ha som hønsehus. Boden er på 9 kvm, men jeg har delt den i to med plank nederst og netting øverst. Ene delen for å ha høner i, andre biten blir lagringsplass og kyllingbur. Men etter å ha lest litt her er jeg nå i tvil om jeg skulle ha gjort det annerledes, at det kanskje blir lite plass. Hadde tenkt meg mellom 10-15 høner, store og små. Er så mange forskjellige raser jeg har lyst å prøve. Nå blir det ca 1,5 m * 3 m, og i hodet så det ganske stort ut, men da rommet var ferdig så det plutselig ikke ut som at jeg kan ha så mange høner...kanskje jeg må flytte litt på veggene? Lurer også på om man kan ha flere haner i flokken? For senere å skille rasene for å få renrasete kyllinger?
×
×
 • Create New...