Gå til innhold

Tessa

Medlemmer
  • Innlegg

    15
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Tessa sine prestasjoner

Newbie

Newbie (1/14)

0

Nettsamfunnsomdømme

  1. Hønemor2 og kikki,- tusen takk for svar! Jeg valgte å sette sette unghønene i bur inne hos hønemor og kyllinger. Men så syntes jeg det hele så veldig fredelig og fordragelig ut,- og det er rolige, vennlige ungfugler det er snakk om, så da tok jeg dem likegodt ut av buret med det samme, jeg. Og det har godt helt knirkefritt. Hønemoren passer kyllingene sine, og ungfuglene er helt milde og fine. Peace and love! Jeg er overrasket over at dette gikk så veldig greit! Litt flaks skal da en nybegynner ha
  2. Hm, tja,- selv tenker jeg altså følgende: dk-hønemor er av den ansvarsfulle typen, og passer godt på barna sine. Dersom ungfuglene skulle få lyst til å plage de må, tror jeg hun er kjapt ute med å forsvare dem. Jeg ser det som mer sansynlig at hønemoren skal komme til å være unødig skarp mot nykomlingene pga at hun passer kyllingene sine. Men på den annen siden. jeg har jo ikke peiling, egentlig. Jeg tenker jeg skal sette nykomnligene i bur inne i høne/ kyllingburet en stund først, og så gjøre et forsøk på å slippe dem sammen. Hvad tycks?
  3. i serien av muligens dumme spørsmål fra meg har vi i dag kommet til dette: Av praktiske årsaker har jeg en dkhøne med 4 kyllinger gående i et eget, stort bur(ca 4 kvm ) i hønsehuset. Planen er å sette dem sammen med resten av flokken etterhvert. Men kan jeg som en mellomløsning sette 2-3 unghøner sammen med dem en stund, tror dere? Hilsen * det er et helt hav av ting jeg ikke vet om dette her, kjenner jeg *
  4. * løper selv ut i fjøset for å studere dk-kyllingkammene nøyere* Det er vanskelig for en fersking som meg å se, altså.
  5. Hehe, Kikki,- ja, man ønsker seg vel nesten alltid mer plass uansett? Håper det blir bra denne planen min
  6. Så fint at du svarte akkurat det ! ) det passer meg perfekt, i så fall. Jeg har mine ( snart ) fire haner, og planen er å gå vinteren i møte med rundt 24 høner i tillegg, i hønsehuset. Da får jeg på den ene siden ha de hønene og rasene jeg pr i dag har lyst på, og antagelig har jeg nok høner til alle hanene, samtidig. Riktignok er det noen unghøner her og, men de vokser jo til. På den annen side så har jeg plass nok til at de skal ha det fint i vinter, tror jeg, med ca 14 kvm inne i hønsehuset. Høres ikke så galt ut det, vel ?
  7. Mm, min lille erfaring er at det er fin å ha hane. Vi har pr i dag 3 stk i en blandet flokk. Det kommer snart en til,-( som jeg bare må ha fordi han er samme rase som ett par av hønsene mine, og jeg håper på kyllinger til våren). Så mitt spørsmål blir egentlig andre veien,- hvor mange høns bør jeg ha for å holde god balanse mellom høner og haner?
  8. takk for svar. jeg har lest 3-5 høner pr kvm. Men nå har jeg aldri hatt høns om vinteren før, så jeg er derfor usikker på hvordan det blir i praksis. Jeg komme uansett ikke til å gå for mer enn 3 stk pr kvm. antagelig blir det vesentlig mindre. Men jeg har jo lyst på så mye, så da må man planlegge litt og fundere. Men jeg vil at de skal ha godt med plass,- det synes jeg er viktig. Dessverre ligger vinter-hønsehuset vårt sånn til at det ikke er praktisk gjennomførbart med skikkelig ute-liv om vinteren. Men jeg kommer til å få til en liten inhegning på ca 6 kvm med uteplass tror jeg. Gleder meg til våren allerede,- med masse masse plass!
  9. finnes det overhode noen triks og tips som gjør at dette kan gå ? eller er det ikke håp å få til noe sånt? jeg har høne med kyllinger, og det hadde vært praktisk å noen andre kyllinger ( som er like gamle) inn i buret sammen med dem. Men jeg tror ikke det vil funke ?
  10. lurer jeg på. Og,- her hos oss ligger det ikke tilrette for at det blir særlig mye ute-tid for hønsene på vinterstid. Så hvor stort inneareal regner dere som god plass til hvor mange høns? lurer jeg også på
  11. Ja det fungerer i hvertfall fint med de tre vi allerede har. De lever side om side, og syes det er greit. Det var ikke noe særlig bråk da vi først satte dem sammen heller. Vi kan jo håpe det samme denne gang. Krysser fingre!
  12. Takk for svar! Ja, dette blir spennende!
  13. mm, jeg har jo hørt det at man skal sette nye inn på kveldstid, som du sier,- men de vil jo " stå opp" og treffes før jeg kommer i hønsehuset på morgenen. Ved å sette han inn om kvelden føler jeg at jeg mister muligheten til å " holde øye" med dem? At han skal kunne komme seg unna har jeg ikke tenkt på engang. Men det er jo viktig selvsagt. Når det er sagt så er den nye hanen definitivt den største av våre. De vi har er enten svært rolige gutter eller relativt små av størrelse. Jeg er mer engstelig for at ny-karen skal ta de vi allerede har.
  14. i en flokk med haner og høner fra før. Hvordan kan jeg best mulig introdusere en ny, voksen hane ?
  15. SÅ kjekt å se de mange ulike løsningene! Både lærerikt og inspirerende for meg som er ganske fersk, og som driver og innreder hønsehus i dette øyeblikk.
×
×
  • Opprett ny...