Jump to content

StjernePerle

Medlemmer
 • Content Count

  24
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Nøytral

About StjernePerle

 • Rank
  Nyklekt
 1. Hei dere! Vi har tre høner som nå snart er 3 år gamle. Å drive med høns har gitt mersmak så vi skal nå i sommer utvide hønsegården. Vi bor landlig men i et boligfelt så ønsker ikke å ha hane. Men er det kun Jærhøns og Rocky Mountain som man ser forskjellen på kjønnene rett etter klekking? Det er nemlig disse to rasene vi har fra før. Opprinnelig hadde vi to av hvert slag men den ene Jærhøna er død. Hvordan vil det bli å innføre nye høns i flokken? Jeg har lenge tenkt at jeg burde få meg ei Jærhøne til fordi de andre er litt slem mot henne. Kan dette være lurt? Tuppene mine virker som gode rugere, kan jeg kjøpe befruktede egg og la de ruge frem? Kan kyllingene da gå sammen med hønene? Huff, dette ble mange spørsmål. Håper noen erfarne kan hjelpe meg!
 2. Opprinnelig hadde vi en liten flokk høner på 4, desverre ble en tatt av et rovdyr helt i begynnelsen da de hadde klart å rømme, så nå har vi bare fire. To playmoth rocks og en jærhøns. Den ene som ble tatt var også jærhøns. Men nå ser det ut til at de to av samme rase holder seg sammen og utstøter jærhøna litt. Hvordan ser man om en høne er utstøtt? Jeg tenker å skaffe fler høner, da evt jærhøns for å få fler på "lag" med den vi har. (Eller tenker ikke høner slik kanskje?) Hvordan skal jeg da tilføre flokken nye medlemmer? Noen tips til situasjon min her i hønegården? Takk for svar!
 3. Tusen takk for svr dere Da kommer vel eggene snart :-)
 4. Vi har tre høner som vi fikk i påske i år. April var vel påske, så da er de ca 4 mnd gamle nå. De har enda ikke begynt å legge egg.
 5. Ikke mye svar å få i nybegynner forumet, så prøver meg her. Hei dere! Endelig er det vår tur til å stare opp med høns. På søndag henter vi fire søte små, og vi gleder oss veldig her i familien. Men, så er det nå slik at uansett hvor mye en leser så oppdager man ting/ lærer man etterhvert som man har dyrene. Derfor vil jeg gjerne ha tips og råd om det er noe vi har glemt eller burde gjøre anderledes. Kyllingene blir klekket lørsdag! Så de er bittesmå når vi får de. De små kyllingene vil bli hentet i et kattereisebur, og jeg har gjort i stand et kaninbur med myk spon i bunnen. De har et lite hus å gå inn i hvor det er litt høy. Varmelampe vil bli hengt opp og mat kjøper vi med fra oppdretteren. Jeg har kjøpt inn en del fra felleskjøpet, men det blir til senere bruk da foret er til høns under verping. Og skjellsanden jeg har kjøp har jeg forstått at de små ikke skal ha. (Det er vel forskjellen på de forene også vel, at det til voksne er litt grovere og med sand??) Hønsene skal flytte ut til sommeren. Høres dette greit ut? Noe spesielt vi må tenke på? Takknemlig for svar! God Påske!
 6. Hei dere! Endelig er det vår tur til å stare opp med høns. På søndag henter vi fire søte små, og vi gleder oss veldig her i familien. Men, så er det nå slik at uansett hvor mye en leser så oppdager man ting/ lærer man etterhvert som man har dyrene. Derfor vil jeg gjerne ha tips og råd om det er noe vi har glemt eller burde gjøre anderledes. Kyllingene blir klekket lørsdag! Så de er bittesmå når vi får de. De små kyllingene vil bli hentet i et kattereisebur, og jeg har gjort i stand et kaninbur med myk spon i bunnen. De har et lite hus å gå inn i hvor det er litt høy. Varmelampe vil bli hengt opp og mat kjøper vi med fra oppdretteren. Jeg har kjøpt inn en del fra felleskjøpet, men det blir til senere bruk da foret er til høns under verping. Og skjellsanden jeg har kjøp har jeg forstått at de små ikke skal ha. (Det er vel forskjellen på de forene også vel, at det til voksne er litt grovere og med sand??) Hønsene skal flytte ut til sommeren. Høres dette greit ut? Noe spesielt vi må tenke på? Takknemlig for svar! God Påske!
 7. Så fantastisk! =) Flink du har vært!
 8. Tv2 hjelper deg! hehe.. Uholdbart med så mange feil, dere burde hevet kjøpet. Har ikke erfaring med det selv, men bare den kundebahandlingen sier kanskje noe om at feilene er vanlige?? Et veldrevet firma som vet de har gode produkter og sjeldent feil pleier å behandle kundene sine bra, og gi de et nytt produkt.
 9. Skal prøve å få lagt ut bilde. Jeg må bare få det over fra telefonen til dataen, så skal jeg poste det :-)
 10. Nå dukket den opp igjen! I skrivende stund sitter jeg å kikker rett ut på han der han sitter så fin å kikker på meg oppe på haugen ca 10 m fra meg. Der satt han like støtt og fint selv om to nabokatter akkurat kom forbi. Action dette her.. Ble litt skremt og regnet med å gå ut for å jage vekk kattene, men kattene gikk en annen vei. Fasanen ser ut til å spise frø i bakken av jorda som er gravd her. Den går liksom bare rundt her og tusler hele tiden. Er dette normalt at en han går slik rundt helt alene? Har han det bra tro? Snål fugl dette her... hehe.
 11. Hei. Det var absoluttingen rød gullfasan. Så ut som en ringfasan med noe sterkere farger. Kan ha vært jeg som blingset og at det mest sannsynlig er den samme fasanen som jeg så her igjen om dagen. For det var definitivt en jaktfasan/ringfasan. Fin fôrstasjon du viste meg Tormod. Jeg er litt skeptisk til å skulle sette ting på bakken pga rotter og mus. Har sett at fasanen stort sett spiser fra bakken, men tar den fugle frø høyere opp også?
 12. Eventyret fortsetter! I dag tidlig så jeg en som minner veldig om en vanlig ringfasan/jaktfasan som på bildet over. Jeg kunne sverge på at det ikke var en slik jeg så på lørdag, men da var det vel det. Nå kommer mine nye spørsmål. Som i dag tidlig når jeg så denne "vanlige" fasanen spankulere rundt husveggene. Er dette normal oppførsel? På lørdag da jeg så den var jo til og med bikkjene løse ute. Men den så ikke ut til å bry seg med det. Når jeg satt ved kjøkkenbordet i dag, så kikket jeg ut på naboens jordhauger (nokså høye, tomta er gravd ut for å bygge nytt hus) og der tuslet den rundt oppå de haugene. Kikka rett på oss og bare gikk rundt å koste seg. Tusler rundt nede i småskauen og nær andre småfugler. Den virker jo halvtam. Er dette vanlig atferd for en fasan? Jeg syns bare det er så artig å ha denne fuglen rundt huset Men er det normalt å ha en fugl som denne så tett innpå? Går de vanligvis rundt slik alene uten andre artsfrender?
 13. Hei dere med peiling! På lørdag så vi det som for meg så ut som en fasan, bak huset vårt. Men da jeg googler "fasan" syns jeg egentlig ingen av de ligner. Dumt at det ikke gikk an å sette inn link eller bilde her (fungere ikke når jeg skulle linke til et bilde av fasan) men den så egentlig ut som en fasan i kroppen og størrelsen men den var mye mer fargerik enn den tradisjonelle fasan. Den hadde gult, grønt og rødt på seg. En flott fugl var det. Jeg kom 1 m nære den før den oppdaget meg og løp av sted uten å fly. Artig å se på. Det er småskog nedenfor huset vårt og nå er det løv og kvistkvass rundt omkring der den gjemmer seg i. Samtidig er det åpent der. Vi ønsker å ha den der og kunne tenke oss og mate den. Har lest litt på nettet om foringsstasjoner til fasan. Noen tips å få? Hvordan type fasan er dette? (om det er denne fuglerasen...)
×
×
 • Create New...