Jump to content

solen

Medlemmer
 • Content Count

  64
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

solen last won the day on May 29 2014

solen had the most liked content!

Community Reputation

5 Nøytral

About solen

 • Rank
  Kylling

Contact Methods

 • MSN
  solen86@msn.com

Profile Information

 • Kjønn
  Not Telling
 • Bosted
  Sandefjord - Vestfold

Recent Profile Visitors

3,004 profile views
 1. Jada her er det kyllinger Ikke helt fornøyd med resultatet men. Fikk 20 kyllinger av 46 egg. Vet ikke om det er maskinen eller det at det var post egg. Så har to stk død også Uansett er det koselig med dem vi har nå da!!
 2. Jeg syntes det er ganske lett å se blodårer i eggene. Iallefall alle hvite egg. Var litt mer vrient på enkelte brune egg. Vi ruger denne gangen med 30 til 40% fukt de 18 første dagene og skal sette opp til 50/60% i kveld. Gleder meg til lysing i kveld ) Har ikke veid eggene under ruging de få gangene vi har ruget egg.. er det vanlig å gjøre?
 3. Fin tråd HønePøne! Gøy å høre vad andre driver med også. Vi ruger i en Janoel-48. Er på dag 17 i dag I maskinen er det: grå og sort silke og vorwerk. Noen få blå gullrandet wyandott, sort sølvbrystet mek og gull sortrandet brahma. Alle i dverg.
 4. Det er spennende nå ja! Har 36 egg i maskinen på dag 17 nå hva klekker du HønePøne?
 5. solen

  Lukt av vaktler.

  Det kommer helt sikkert ann på hvor ofte du vasker og skifter flis hos dem. Jeg har ikke vaktler, men leste det samme om høns før vi skaffet det. Og det lukter lite bare en gidder å holde det rent. Men det er klart at jo flere du har på et mindre område vil gi noe lukt da det blir fort mye avføring...
 6. Obs! Ved kjøp på ebay, vær obs på at det finnes falske utgaver... en ekte utgave skal ha et serienr i front..
 7. Har klekking på gang i en slik nå. Av ni befruktet egg har jeg nå fått 6 ut. Et er død på et tidlig stadium.. Er stort sett godt fornøyd med maskinen. Savner bedre innsyn samt muligheten for å etterfylle vann fra utsiden, noe janoel 24 har. Dette er vår første maskin så jeg kan ikke si noe om den er bedre eller ei, men jeg har jo hørt mange ha mye godt å si om Octagon maskinen. Vi kommer nok til å invistere i en dyrere maskin senere da janoel føles som kun en god nybegynner maskin. Den er litt plastikk/litt Kina. Men finner du den til en god pris på ebay er den absolutt vært det.
 8. Takk for tips ketilb! Det er jo absolutt en god str til dverg å være Bjarten, da får man mye egg i forhold til høna. Store Brahma høner legger jo vanligvis egg rund 55g bare.
 9. Det ble med tre kyllinger
 10. Gjorde vel ikke noe spesielt. Lot eggene ligge å hvile i 24 timer med den butte enden opp i ca 13 grader. Puttet dem deretter rett i maskinen som vender vær andre time. I maskinen står dem med den butte enden opp fra til dag 18.. Om 3 av 16 klekker vil jeg jo ikke kalle det noe bra resultat, men det er i allefall noe. Flere av luftlommene så litt rare ut når jeg sist lyste dem, dag 18, så jeg er veldig spent på sluttresultatet. Ut av 16 egg, hadde 16 eller 15 egg løs luftlomme. Heller mest til at alle 16 var løse. Utvikling var det i 15 av eggene.
 11. Av 16 egg har jeg nå ni igjen, som jeg håper det er liv i. Det er dag 20 i dag, og det er hull i tre av dem og de piper mye Dette er jo bare så spennene! Det viser i allefall at det ikke er helt kjørt for egg med løse luftlommer.
 12. Kan oppdatere at det i dag, dag syv, er det kommet spindelvev i eggene med løs luftlomme håper dette går bra! Tre egg hadde død på et tidlig stadium.
 13. Morro å høre hva folk har og hvordan dem opplever sine høne. Helt klart forskjellige erfaringer der ute Jeg har to dverg orpington, utrolig vakre. De er rolige bestemte damer. Men ikke så tamme. De vil ikke bli bært eller spise av hånden. Sammen med dem går det to dverg Vorwerk høner. De er utrolige morsomme og livlige! Kan godt bli klappet litt og de kommer med en gang for å se hva vi har med til dem. Spier av hånden. Nå er det også noen Mille Fleur kyllinger i kjelleren. Kjenner ikke dem så godt enda, men har jo hørt masse fint om dem. Og så et dem jo så flotte å se på. Kunne absolutt f
 14. Mm ja kanskje det! Er så mange flotte raser, så det blir vanskelig å velge
 15. Jærhøns er sikkert fine fugler, men jeg har hørt fra flere at de ikke blir veldig tamme og er ganske skvettende.. Siden vi har en liten gutt her hjemme er tamme og rolige høner det vi har mest lyst på. Leser at dverg welsumere skal legge egg på ca 50g. Det er en god nok str for meg hvis det er vanlig at dem gjør det da Så kanskje vi skaffer oss et par av dem!
×
×
 • Create New...