Jump to content

Turte

Medlemmer
 • Content Count

  146
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

Turte last won the day on February 10 2015

Turte had the most liked content!

Community Reputation

7 Nøytral

About Turte

 • Rank
  På vaglen

Profile Information

 • Kjønn
  Female
 1. Jeg har en hane som er ca 5 år gammel, og som har blitt veldig slapp og ustødig på beina. Kan det være koksidiose, får de det i voksen alder? Jeg spør fordi jeg fant en klatt med blod i, uten at jeg vet hvem som har lagt den - resten av flokken er frisk såvidt jeg kan se. Ellers stemmer symptomene hans med hønselammelse, han har bommet på maten en ukes tid, krøller klørne og er ustødig/vil falle bakover. Jeg har selvsagt lyst å prøve medisin mot koksidiose først, men ønsker å høre om det er mulig at de kan få dette i voksen alder?
 2. Det ser veldig ut som bumblefoot, jeg har hatt en god del av det. Mitt problem forsvant da jeg begynte å bruke Stalosan, samt at jeg passet på å ha det tørt i både ute- og innegård. Ingenting å gjøre med såvidt meg bekjent, jeg forsøkte å operere med bedøvelse (eter), men det lyktes ikke. Man må grave og grafse noe voldsomt inni det stakkars hønebeinet for å få ut alt, og etterpå har de jo et stort sår som skal beskyttes mot infeksjon. Det ble avliving hos meg, men jeg har som sagt ikke hatt det siden jeg endret det overnevnte.
 3. Om du kjenner noen som skal kjøre fra Vefsn, har jeg en hane (mix av mange typer) og en hvit Lohman unghøne som ikke har begynt å verpe enda. Gratis og franko.
 4. Men for ordens skyld må jeg også si at jeg gjorde som deg den første gangen, og det gikk helt fint. Da fylte jeg på vann når det nærmet seg tomt i beholderen. Det går sikkert bra. Luftfuktigheten blir vel antagelig det samme om det er lite eller mye vann i beholderen i midten, så lenge det er vann der - vil det bli fukt.
 5. Jeg har ikke vann i min Brinsea Eco mini før de siste tre dager. Da fyller jeg opp når det blir tomt. For mye fukt hos høns gjør etter min mening hinnen i egget seigt og vanskelig å kjempe seg ut av. Mange som ruger hønseegg, tørruger og syns de får best resultat med det.
 6. Wow, dine kyllinger får jo en luksuskåk! Mine bor i en gammel lekestue fra vår til høst, og ellers i uthuset om vinteren. Å få gå ut når de vil, høres veldig fint ut. Kos deg med byggingen, forarbeidet er halve gleden.
 7. Den ble avlivet i dag, den hadde det nok ikke så godt. Når jeg holdt den i hånden og hadde en teskje mat foran den, så hakket den vilkårlig i luften og traff sjelden maten. Om jeg klarte å få skjeen såvidt innenfor nebbet dens, så drakk og spiste den begjærlig, så jeg mistenker at den så lite og ingenting. Uansett så satt den bare stille og pep under kyllingmoren, gikk på sine søsken når jeg satte den blant de andre og den var tydelig utilfreds.
 8. En av de nyklekte kyllingene, nå tre dager, viser tegn til å være blind. Den vil helst sitte under kyllingmoren, og piper veldig om jeg tar den fram. Jeg har matet den litt, men har ellers ikke sett at den spiser selv. Jeg vet ikke helt hva jeg skal se etter for å få bekreftet om den virkelig er blind, men den bare "gnur" hodet mot sine søsken og søker etter mor/varme. Når den tas fram fra kyllingmoren virker det ikke som det er noe annet fysisk som feiler den, den går som den skal og bevegelsene er normale. Har noen opplevd dette før? Jeg vil være sikker før jeg tar livet av den.
 9. Jeg har kyllinger på kjøkkenbenken. Nå skal de riktignok ut i uthuset når de er selvhjulpne nok, men det er en slags fin trygghet for matmor å ha dem inne og innen rekkevidde når de er så små. Tåpelig sikkert, men det føles mindre stressende. Der får de kyllingmor til varmekilde, og kullene før dem igjen har varmelampe. De aller største på 9 uker har fått flott fjærdrakt, så de har ingen varme. Det er likevel lunt i uthuset pga voksenhøns og lysrør, så de har ingen fare.
 10. Ah, det visste jeg ikke, takk for det. Ellers kan jeg fortelle at kompostdunken går så det suser, selv med Stalosan i. Neppe noen fare for bakterielivet i komposten altså. Kanskje det er "oppbrukt" på høneskitten?
 11. Her er det lagt i 10 egg, av typen mix. Siste ruging kom ut med 3 stykker, og de var så fine i fargen og lynnet at jeg bestilte 10 egg til. Rugingen før der igjen endte i 4 haner og 1 høne, så det blir vel litt bøddelarbeid etter hvert.
 12. Det ser ut som om kulen går tilbake, så antagelig var det en væskeansamling. Det plager ikke kyllingen heller, så da kan jo andre vite det om det skulle hende hos dere.
 13. Flere bilder. Det ser ut som den ene vingen er litt kortere enn den andre, men det er også vanskelig å se siden den rører seg så mye. Kan den være brukket?
×
×
 • Create New...