Jump to content

Emu

Medlemmer
 • Content Count

  15
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Nøytral

About Emu

 • Rank
  Nyklekt
 1. Emu

  Å bestemme kjønn

  Har funnet ut at man enklest kan sjekke kjønnet ved å såkalt palpere bekkenet. Dvs kjenne på bekkenet.. Hos hønene er bekkenet nesten dobbelt så stort som hos hanene. Vet ikke helt hvor tidlige dette tegnet er mulig å undersøke på, men i hvertfall ved kjønnsmodning kan dette egjøres. Ellers er det jo sånn at vaktelsex er ganske brutalt, så hønene blir etterhvert litt fjærfattieg i nakken. Og så er det også sånn at om man observerer dem så haler hanene og da strekker de seg opp i høyden og forsøker å være så mandige som mulig, ikke ulikt vår egen rase på sjekkern..
 2. Mine tok en god stund før de kom ordentlig i gang. Har 25 syk og fikk bare 2-3 egg hver dag. Dette varte i flere uker. Tenkte det kunne ha noe med foret å gjøre og byttet til kraft fjør uten at noe skjedde. Men så plutselig kom de i gang og nå får jeh 10-14 egg hver dag. Så det var bare litt tålmodighet som skulle til!
 3. Gratulerer! Det er veldig gøy med kyllinger! Har hatt 42 egg i klekkeren, og da jeg skulle på jobb i dag var de første ute av eggene! Gleder meg til å komme hjem til dem i morra og gi dem stell og pleie!
 4. Emu

  Forspørsmål

  Nå er eggleggingen kommet i gang! Droppet vanlig hønsefor og gav dem oppdrettsfor, vet jomike omk det var det som gjorde susen, men endelig kan jeg tilfredsstille omgivelsenes behov for vaktelegg, knapt smakt på,dem selv. Men har funnet ut at eggene er bedre enn hønse egg. Anbefaler også å smake på dem rå. Må jo være et afrodidikum med rå vaktelegg.
 5. Og det er verdt det. Vaktelkyllinger er utrolig nydelige, om man bruker litt tid på dem blir vaktlene som voksne utrolig tamme og liker å bli kost med og løftet opp, i hvertfall gjør mine det. Unger elsker å selv kunne ta dem opp og holde dem. Vaktler er noen utrolig nydelige fugler. Eneste ulempe med dette er at det er vanskelig å slakte hanene når man har for mange av dem..... Selv for en som er oppvokst med jakt og fiske og egentlig ikke syns det er vanskelig å ta liv...
 6. Emu

  Forspørsmål

  Er ny vaktelfantast og mine vaktler er nå en ti elleve uker gamle, og har begynt å legge egg. Imidlertid er det få egg som kommer og jeg lurer på om dette har med foret jeg gir dem som er vanlig hønsefor med kalk. Har jeg bommet helt her og hvilket for bør jeg gi?
 7. Emu

  Ny bruker

  Har fått egg!
 8. Emu

  Ny bruker

  Finner ikke ut hvordan jeg legger inn bilde her, men de er nå sånn ca fem uker gamle, og er i full vigør. Nettingen over burene (har måttet dele dem opp i to, de er nå tjueni stykker sist jeg telte dem) er såpass finmasken at de av og til kommer seg ut i rommet. Håper på egg snart! Så vidt jeg kan bedømme er det flere høner enn haner, men kanskje noe tidlig å avgjøre enda? Uansett så kaller hanene om morgenen og når jeg kommer hjem fra jobb, men de slutter selvsagt med en gang jeg gjør min entre. Så de vil ikke avsløre seg sån uten videre. Kanskje ganske smart sett i lys av at de er tiltenkt sommar de fleste av dem..
 9. Emu

  Ny bruker

  Vaktene mine vokser og vokser! Tror det er treffer av dem og de er tre uker nå. De klarer å fly litt, og på tross av nettet over plast kassa de går i har noe klart å komme seg ut, heldigvis har jeg oppdaget det og fått dem tilbake i kassa. De er nydelige, tillitsfulle, og fantastiske å observert. Når jeg gir dem mat spiser de masse for så å legge seg å hvile, da ligger de på sida på rekke og rad , tett inntil hverandre. At vaktler kunne være så givende hadde jeg ingen aning om! Alle burde unne seg å oppleve dette! Gleder meg til å få egg, men gruer meg til å måtte slakte mange av hanene. Men gleder meg til å få fantastisk råstoff til mat da! Har mange ideer til tilberedning!
 10. Emu

  Ny bruker

  Hei igjen! Begynte med nittito egg. De er nå halvannen uke gamle. Spiser masse og er i full vigør! Begynner å få litt tenåringsutseende. Og har begynt å trene på flylappen! De hopper opp sånn ti cm og flasker med vingene, men bærer ikke helt enda. Gøy å observere. Kassa de går i er derfor dekket til med nett i fall de skal lykkes med take off! Måtte bare dele min glede!
 11. Emu

  Ny bruker

  Det er nå 35 kyllinger som er klekket. Var 8 nye i klekkeren i morges. De er utrolig nydelige, tillitsfulle og morsomme. Spiser og drikker og varmer seg under varmelampa. Noen få har bein som sklir ut, la dem først på avispapir, tror det var for glatt for dem, men fiksa opp det nå med sand og kjøkkenpapir. At det skulle være så gøy med vaktelkyllinger hadde jeg ikke trodd!
 12. Emu

  Ny bruker

  Hjelp de klekker! Utrolig! At det kommer nydelige små kyllinger ut av eggene mine som jeg har voktet over i sytten dager! Dette var gøy!
 13. Emu

  Ny bruker

  Jeg har vaktelegg. Ser jeg glemte å nevne den lille detaljen. Hatt høns for mange år siden, men bor nå ikke lengre sånn til at det er gjennomførbart med høns, vaktler ser dog ut til å være et godt alternativ, eller kaNskje enda bedre! Selv om man må knekke fem ganger då mange egg når man skal lage vafler!
 14. Emu

  Ny bruker

  Har i dag satt i gang rugemaskin for første gang i mitt liv. Selger av rugeegg var snill og det var betraktelig flere egg enn jeg bad om. Om jeg får en god klekkprosent må jeg virkelig tenke meg om hvordan det skal løses. Hadde sett for meg en flokk på rundt ti dyr,å. Men satte stor pris på selgerens omtanke og regner med at dette skal gå så det griner. Familien positiv, da går det meste!
 15. Nysgjerrig, ble det no liv?
×
×
 • Create New...