Jump to content

ane m

Medlemmer
 • Posts

  75
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

ane m last won the day on May 11 2014

ane m had the most liked content!

Recent Profile Visitors

3,207 profile views

ane m's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

2

Reputation

 1. Eg måtte reingjere hønsehuset ein gang midt i ruginga pga sjukdom på andre høns. Hønemor låg da rett på gulvet. Eg la egg og hønemor på rein flis inne i eit hundebur og låste att. Eg lot buret stå på samme plass som original reiret var ei periode. Med tilgang på mat og vatn sjølvsagt. Ho sto litt i begynnelsen, så la ho seg ned til slutt og ruga ferdig alle ni egga
 2. Hender det at hønemora prøver å hjelpe ut kyllingen? opplevde at hønemor hakka i egget i går. Eg vart litt frustrert, for ho hadde fått ut ein og gikk plutselig av det andre egget som da var begynt å klekke. Og så la ho seg ned ved sida av egget for å varme den ferdigklekka kyllingen.(Eg trur også eg såg ho presterte å trakke på det. )eg gjekk da inn til ho for å få egget under ho igjen. Eg la det framfor ho for at ho skulle legge det under seg sjølv . Då sendte ho eit solid hakk ned i egget. Eg vart så stressa at eg tok det vekk og la det under ei anna klukk høne. Det kom ingen lyd fra egget når eg var der, og etter eit par timer under ny mor opna eg det der det var hakka og la det tilbake. Etter enda nokre timer sjekka eg igjen, men framleis ikkje lyd. D tpk eg den jeilt ut, og konstaterte at den var død. Kyllingen hadde byrja å hakke seg ut omtrent midt på, nebbet lag ned mot magen og litt av plummesekken var utenfor magen.
 3. Appelsin??? Eg har lært at høns ikkje skal ha sitrusfrukter. Har eg lært feil?
 4. Vi har hatt ein del blandingshaner av ymse slag.(alt frå verpehønsmix til brahamamix og nokre ukjente mixar) har hatt hyppig utskifting, og dei fleste har vore i familie på ein eller annan måte (ikkje innavl). Hos oss har hanane hatt litt ulikt gemytt. Nokre få har vore agressive mot ungane, men desse har også vore veldig dominante hanar generelt. Dei fleste har blitt handtert frå dei var små. nokre meir enn andre. Den som var mest agressiv, som hoppa opp og sparka mot nettingen når ungane kom, var den som hadde vore på "Sommarferie" på ein gamleheim i området, og blitt lite håndtert. Det virka som om den såg på ungane som hanar som ville utfordre han (på lik linje med tiur som av og til går bananas), eller nokon som utgjorde fare for hønene hans. Han gikk ikkje på oss. Men kattane i området holdt seg godt unna hagen vår i den korte perioda vi hadde han. Vi knerta han ganske raskt, og avla ikkje på han, då vi ikkje kunne ha ein slik hane sammen med ungane. Elles har ikkje hanane våre blitt så mykje meir enn 1 år + -, veit ikkje om alder har noko å seie?
 5. ane m

  Farge på Brahma?

  Leste at Brahma ikkje finst i lysbrun. Men mi brahmahøne er gul/lysbrun og har nokre få svarte spett rundt halsen. kva heiter denne fargen da?
 6. ane m

  Volda

  Bur i Volda. har blandahøns og ei brahma. ingen hane for tida.
 7. Eg har ei Brahma som har (eit heilt usedvanlig?) godt rugeinstinkt. Ho har ruga fram 3-4 kull i året. veit ikkje om det er berre mi brahma som er slik? Men vi har i alle fall ikkje trengt rugemaskin etter at vi fekk ho.
 8. høna lever ennå, men har framleis nokre infall med å "gå i ring" dersom ho blir forvirra. verkar som om ho trivest, så det er heldigvis ikkje mareks på nr to
 9. Har ei høne som er bar på magen/ buken frå ca kloakken og framover til bringa. deler av det fjørløse området er rødlig. er dette pga midd/lus eller er det noko anna ? Høna virker kvikk, og verper. Hadde ei til med litt liknande symptom, men ho hadde mykje midd. (ho vart teken av ein hund)
 10. Fekk nylig eit egg som hadde ei kvit "bønne" ved sidan av egge-plomma. syns eggekviten var grumsete. Litt usikker på kva dette kan skuldast, sjukdom ?? og om det evnt var "farlig" å ete egg frå den høna.
 11. Eg hadde nylig ei høne som eg plutselig oppdaga var heilt bar på bakerste del av magen og bakerst under vingane. Var vanskelig å sjå med det første for resten av fjøra var så fine, og dekte så godt. Det trur eg var mykje lus eg. Flust med egg på fjøra. eg behandla med smite fleire gonger ( no vart denne høna teken av ein hund, så veit ikkje korleis forløpet hadde blitt). Veit ikkje om det går an å plukke av lus/klippe av fjør med egg på deersom ein ikkje har noko å hjelpe seg med?? MEN Eg hadde kutta ned på Stalosan ved forrige strø-skift fordi eg var redd for at det ville påvirke komposten negativt (der vi kastar strøet). Har aldri hatt så enorme lusangrep før som no, så eg trur nok at det var fordi eg strødde for lite sist med så mange dyr. (men eg har i alle fall vaska hønsehuset og strødd med stalosan og spraya med smite på alle vegger og vagler og sprekker no).
 12. HAr nettop avliva ei høne som har hengt med vingene og etterkvart stått og gapt etter luft. Vi tenkte den kanskje hadde fått luftveisinfeksjon, etter at den hadde havna i en balje med vann nokre veker tidligere. men begynner å lurte på om det kan vere noko anna. Ei av dei andre hønene byrja med rar oppførsel i går, med at ho verka forvirra, og går i ring. og kikker seg rundt heile tida.. Kva kan dette vere symptom på? og bør vi kaste alle egg?
 13. Takk for svar. Har forresten sett noe nytt for høns: Stalosan i kule-form i stedet for pulver. kanskje bedre for luftavfukteren?
 14. Har prøvd å lese meg litt opp på Stalosan F, men syns ikkje eg blir klokare. Må eg ha verneutstyr når eg strør stalosan og må eg ta ut dyra?? Kan eg ha møkk og strø i komposten når eg har brukt stalosan ? Eller vil dette gi skadevirkningar i jord og evnt grønnsaker vi dyrker i den jorda ??
×
×
 • Create New...