Jump to content

lillelotte

Medlemmer
 • Posts

  5
 • Joined

 • Last visited

lillelotte's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Reputation

 1. Takk for det! Tenkte det var på sin plass med en liten oppdatering Jeg flyttet Tuppen med reir, to kyllinger og fire egg inn i en hesteboks. Nesten dag var Tuppen av egga sammen med en kylling, den andre lå død sammen med resten av egga. Den var veldig stor og fin og kvikk dagen før, så jeg vet ikke helt hva som har skjedd, men sånn er det vel bare innimellom.. Jeg lot dem får være i fred, men merka meg at Tuppen var blitt hønemor på heltid, altså brøy seg lite om egga. Jeg så det an til neste dag i tilfelle ho skulle legge seg igjen,men nei. Da var det også bare tre egg igjen? Hvor kan egg nr fire blitt av i en stengt hesteboks med netting over? De resterende iskalde eggene tok jeg med inn på badegulvet, men i og med at dem hadde vært kalde et døgn, lå det vel i korta at det ikke skulle funke.. Ga de et døgn, lyste dem, så ikke antydning til liv, så da gikk de i søpla. Syns synd på lille ensomme kylling og Tuppen som bare hadde en kylling, så jeg kjøpte fire små jevnaldrende fra samme sted som jeg kjøpte mor og far. Nå er de snart en uke alle fem, flotte nøstene, og Tuppen er en super hønemor! Har kjøpt rugemaskin til neste gang, i tilfelle det samme skulle skje en gang til. Lar dem gå i hesteboksen til nytt hønsehus med "barselavdelingen" står klart. Så kan dem hilse på resten av gjengen igjennom gjerdet i førsta.
 2. Tusen takk! Det kom jo ingen kyllinger i går, men hun har ikke vært av reiret siden heller. Nå i kveld piper det under henne, men jeg har ikke turt å titte, for hun er kjempe sint! Stengte for kassa med netting igjen og flytter dem i morgen. Kan hun bli stressa av flyttingen og forlate de små, eller går det stort sett bra?
 3. Takk for svar! Ok, men da gjør jeg det. Har mulighet for å flytte dem over i en hesteboks (med netting der det er åpninger, så ingen kommer seg ut) og innrede til dem der, så plass skulle det være nok av. Klekkdato er i morgen, har ikke mulighet til å gjøre noe med det før ca kl 1630, det er ikke farlig å ha stengt for kassa hele dagen fram til det? Høna kan ikke tråkke på kyllingene når det er dårlig plass f eks? Akk og ve, det er så mye å bekymre seg for som førstegangs altså... Hun var veldig kort av egga i dag tidlig, og kremta litt ekstra til meg da jeg titta på egga. Kan det bety at det nærmer seg klukk, at hun veit det?
 4. Hallo! Jeg fikk meg 4 unghøns (10-12 mnd) og en hane for ca 3 mnd siden. For 19 dager sida la brahmadama seg klukk i sin favorittkasse ca 1 meter fra bakken. Ho har fått ligge fint i fred og hanefar spankulerer rett som det er på utsiden for å passe på. Kan jeg bare la henne ligge der, vil hun ordne opp selv når kyllingene kommer? Det er en kant på ca 10 cm i inngangen til kassa, vil kyllingene ramle ut? Det er hønsetrapp ned til gulvet.. Klarer hønemor å passe på kyllingene så ingen forviller seg vekk eller blir tatt av dem andre? Vil hanefar passe på? Syns dette er i overkant spennende, da både jeg og hønemor er ferskinger i saken, og hanefar er bare 1 år. Kan flytte henne, men gjorde et forsøk på det da hun la seg klukk første gang, og da gikk hun av egga, vil ikke at det skal skje nå...! Alle hønene er rolige og hyggelige høner, men dem kan kanskje hakke på kyllinger uansett?
 5. Kan jeg gi hønsa hel tørka mais? Har fått 40 kg hel tørka mais, men har vært usikker på om jeg kan gi dem det, eller om de kan være for store/tette kråsa. Har blitt fortalt både at dem kan spise det, og at dem ikke kan... Har kjørt den i blender og gitt, og det er i hvertfall populært!
×
×
 • Create New...