Jump to content

Ronny k

Medlemmer
 • Posts

  333
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  22

Ronny k last won the day on October 15 2015

Ronny k had the most liked content!

About Ronny k

 • Birthday September 19

Profile Information

 • Kjønn
  Male
 • Bosted
  Østfold

Recent Profile Visitors

5,346 profile views

Ronny k's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

32

Reputation

 1. Hei.

  1. Anbefaler du nymfeparakitt som familiefugl?

  Vi har 2 sønner på 6 og 11 år.

  2. Mener jeg leste her at du driver med oppdrett? selger du håndmatet/tamme fugler?

  3. Er de rolige?

  4. er de lette å lære å snakke?

  5. hva ligger de på i pris?

  hilsen

  Camilla

   

   

  1. Thomas Kristianslund

   Thomas Kristianslund

   Det er veeeldig vanskelig å lære en Nymfeparakkit  å snakke

 2. Tja,det er jo ikke bærepose venlig akurat..Tror vel ikke noen aresterer deg om du bestiller deg noen blanke anonyme eggkartonger og selger litt egg..Er jo ikke akurat noen million-businis akurat.. Stort sett holder det vel at venner og bekjente kjøper litt så holder mann overskudet i sjakk.Hvis du ikke har fryktelig mange verpende høner da?
 3. Skal du pakke egg for salg eller sending i post?
 4. Hei Morten.Jeg driver oppdrett på begge,Nymfer og dvergpapegøyer,og har vel noe jeg kan kome med som svar,ettter mine erfaringer ivertfall!! 1.De har vinger begge 2,stort sett det de har felles....Har du alverdens av tid får du sikkert en dvergpapegøye like tam som en nymfe,men de er jo mye mere livlige/stressa av seg en nymfa..2.Jeg mener at du har størts kjangs på å lykkes med en Håndmated unge..Gjelder begge 2..Men det er ofte et omdiskutert tema..3.Helt klart.foreldrematede unger som er skeptiske i utgangspunktet er mye letere og temme alene..Men når de først har blitt tamme,er det ikke noe problem..4.Jeg har selv nymfer og dvergpapegøyer UNGER i same bur,har gått bra her som de har vokst opp samen.. Men ville ikke putet en fremed nymfe inn til papegøye..5.Mine dvergpapegøyer syntes jeg ikke skriker mye i det hele tatt..Helt uproblematisk..6.Kontakt din tropefugl forening i nærmiljø..jeg bor i østfold..7.Nymfa...syntes jeg er en mye roligere og artig som tamfugl,men de støver fælt..Men,er du intresert i fugl blir det bare bagateller syntes jeg..Til slutt vil jeg si at velger du dvergpapegøye,syntes jeg du skal gå for Håndmatet..Blir det nymfe kan du like så godt kjøpe en foreldremated som nylig har hoppet ut av kassa og begynt og spise selv..De er lett og få tam..Uansett hva du velger syntes jeg og at de skal være 2,ivertfall på sikt..Lykke til..
 5. Sagt det før og sier det igjen..Chock spray er den løsningen som er mest sikker..Sikkert mye fint i natur produkter men ikke like efektift etter min mening/erfaring..
 6. Flotte saker!!Her har det vært lagt ned mye arbeid,også blir det mye mere morro når ting er på stell!!!
 7. Mine Chabo vil jeg kalle middels gode verpere..Når det komer til ruging skal de jo være litt ivrige der men mine er ikke det..Har bare lagt seg klukk 1 gang dette året..Chabo tåler sikkert kulde greit de men hanene har veldig stor kam som lett kan bli forfryst når det blir kaldt,så jeg ville ikke latt de gå i altfor mange minuser for lenge..OG de er lowridere som suber vingespissene nedi baken så de burde gå renslig..Men de er veldig snille og sjarmerende..
 8. Chabo..snille,små og tøffe i et...
 9. Mytingen varierer ganske mye,noen mister en hel masse fjær på en gang og blir litt "ribba"mens andre tar det litt over langen..Når de er "ferdig" varierer det og fra noen til mange uker..De blir nok greit igjen før vinteren komer alikavel så treig den har blitt..Mytingen er i full gang her og,fjær OVERALT..
 10. Barnslig FK avd.du bor ved da desvere..Bare tull..Jeg sprayer punkter,under begge vinger,baki der,litt på ryggen og i nakkeomr.løft fjæra så du kommer inn på huden..Stort sett holder det med en runde.
 11. Chockspray!! Altid bankers..
 12. Nei det var bare et forslag/tanke..Mener og ha hørt at mareks og komer i flere "graderinger"..Og dine lever jo som frittgående høns og har det bra på alle måter,og får kanskje all mulig naturlig atferd med lys i forhold til årstid osv..ikke noe påtvunget hardkjør der i gården.Første hønsa mine var verpehybrider,de var et par år når jeg fikk de og jeg hadde de i 1-2 år,og solgte de videre i beste velgående fult verpende..så de var/ble jo minst 4 år (etter det jeg vet)..og som sagt tidligere kjenner folk som har hatt de i5-6 år..så kjenner meg ikke igjen i kort levetid på disse..uansett så levde jo dine unormalt kort tid..
 13. Vanlig dansk landhøns har vel eggvekt.55-60 g hvis jeg ikke husker helt feil..Eggfarge er hvit..Så hvis du vil velge høns ut ifra egg farge må du nok over på Isbar/araucana/welsumer/wyandotte/Maran osv.og gjerne da også forskjellige mix.høns selv om du ikke ville ha mix..men det er da du får et fargekart i eggkurven..Det finnes mange som selger sånne "pakker"med rugeegg som er fra mix.høns så du kan få høner som legger div.farger egg..
 14. Da er det noe feil med de..Skal jo bli mye eldre en det..Kjenner jo flere med div.Verpehøns av ymse slag som har hatt de i 5-6 år og de verper enda..ikke noen super verpere lengre med dog det komer egg..Det kan ikke være at du har hatt utbrudd av mareks?
×
×
 • Create New...