Jump to content

Meid

Medlemmer
 • Content Count

  68
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Meid last won the day on August 17 2015

Meid had the most liked content!

Community Reputation

3 Nøytral

About Meid

 • Rank
  Kylling

Profile Information

 • Kjønn
  Female

Recent Profile Visitors

1,893 profile views
 1. Har blitt dypt fasinert av denne rasen og er nå på jakt etter det som på engelsk kalles golden laced og blue laced red wyandotte. Vet ikke hva de heter på norsk... Vet noen om noen som har disse?
 2. Hei! Ikke vet jeg hva som er årsaken, kan jo håpe som du sier at den bare er litt treg, men da burde den jo ikke ha klart å frø italienerhønene heller? Får prøve å ruge en gang seinere i sommer og se om resultatet er annerledes😊
 3. Jeg fylte rugemaskinen med egg fra våre italienerhøns, lohman og mixhøner. Vi har to flotte italiener haner som er 1 år nå. Vi ser at de stadig er på hønene for parring så det står ikke på iveren, MEN til min store forundring ved første lysing av egga så er INGEN av Lohmanegga eller mixhøne-egga befrukta😳. Så den fulle rugemaskina er langt i fra full mer. Det var bare noen italieneregg som hadde rugevekt enda så dette ble en gedigen nedtur. Hvorfor er ikke de andre egga befrukta tror dere? De få italiener egga var det liv i, så det må være en annen forklaring. har jo hørt at høner kan kvitte seg med sperm fra en hane som ikke har innpass men.... Må vi rett og slett ut å finne en annen hane som resten av flokken vil ha?
 4. Blir så fortvila her😳 Har 13 andeegg hvor det ble kakket hull i 8-9 av dem fra i går kveld til i morges. 1 har kommet ut selv, mens resten har stoppet opp. I kveld klarte jeg ikke å vente mer og fortet meg å ta ut ett egg. Oppdager at hinna har tørka helt ut og at den ikke har fått hull på den. Lagde et lite hull i hinna og ser at det gortsatt er liv. Dette skjedde forrige ruging også😞 Under klekking øker jeg fuktigheten til rundt 70-80%, sliter litt med å få den til å holde seg noe særlig over 70%... Har tørruget frem til de siste dagene. Er det dette som blir feil?
 5. Hei! Vil nyklekte andunger skjønne hvordan de bruker en sånn vannflaske kaniner bruker? Er bare snakk om de første dagene de er inne, for å slippe så mye søl. De flytter ut i eget hus med andre vannmuligheter så snart alle er klekket og er klare.
 6. Meid

  Liv i rugeegg?

  Jeg har pekingender i rugemaskinen, de ligger +- 28 dager. Jeg har en automatisk rugemaskin kjøpt hos Anne Karin Bodahl i Vestfold. Husker ikke navnet på den. Fungerer fint, enkel i bruk men liker den best til hønseegg, fordi andeeggene blir litt for store til at de ligger stødig i vuggene. Men en god helautomatisk rugemaskin er en god investering om man ruger mye selv.😊🐥
 7. Meid

  Liv i rugeegg?

  Hei! Jeg har andeegg på dag 21 i rugemaskinen og det er som du sier nokså fullt inne i egget. Men jeg kan se skygger/bevegelser i eggene. Har aldri prøvd vanntesten så den kan jeg ikke si noe om.
 8. Meid

  Pekingand

  Har flere pekingender og de er flinke til å vaske nebb og ansikt. Men nå er det en and som tydeligvis har grisa med noe hun ikke får vekk. Hun er skitten øverst på nebbet og under øynene. Det sitter veldig godt fast. Har dere noen tips til noe jeg kan gjøre for å hjelpe henne og få løsnet det.
 9. Hei! jeg ar ei araucana/sussex mix høne som nå er to år. Stort sett lagt jevnt med egg og ser yt til å være frisk og rask. MEN hun er helt bar på ryggen og i baken. Vi hadde en ivrig hane men han måtte vi ta bort for vel et år siden. De andre hønene har fått tilbeke flott fjærdrakt men denne ser ikke ut. Det er innimellom tegn til at hun får nye fjær men jeg ser hun napper dem ut.... Tips?
 10. Meid

  Datomerking av egg

  Smart! Var inne på tanken, men da vet jeg det fungerer
 11. Jeg selger overskuddet av egg fra våre italienere til venner og bekjente. Til nå har jeg bare plukket inn og solgt eller brukt alt innen så kort tid at dato ikke har vært et tema. Men jeg ser jo at det i perioder med mer egg og mindre salg kan hope seg litt opp og da ville det vært greit med et datomerking system som ikke ødelegger etiketter eller kartong. Jeg bruker kartongene om og om igjen, derfor blir det bare tull hvis jeg skriver rett på dem. Har klistra på gule lapper og det funker jo, men er ikke så pent
 12. Meid

  Høne eller hane?

  Har en hane i denne flokken som har stor kam i forhold til de andre. De er 9 uker gamle. Italienere av rase. Legger ved noen bilder av de jeg er i tvil på og håper dere kan hjelpe
 13. Av mat og drikke får de rent vann både inne og ute. Inne har de fri tilgang til kraftfôr, innimellom litt havre og hvete og skjellsand, ute finner de gress og det de ellers finner. De får i tillegg stort sett litt middagsrester, frukt og grønt.
 14. Jeg har ikke sett tegn til sykdom i flokken i denne perioden, men det var ei høne som plutselig døde her. Ingen synlige skader, så den var kanskje syk? De verper fortsatt svært dårlig og er ute hele dagen. Blir sluppet ut om morgenen og går selv inn i 19-20 tiden om kvelden og roer seg for natten. De har tidligere verpet godt gjennom både høst og vinter. De er 2 år gamle.
 15. Har du gulv under nettingen eller er det åpent rett ut under nettingen? Har endene inne på natta i fjøset og ser jo som du sier at dem griser noe voldsomt med vannet. Har satt vannet på en rist med kar under men enda blir det nokså vått i strø og halm. Ser du også bor i Finnmark og jeg er redd det blir så kaldt for dem i løpet av vinteren. Her er det jo kaldt fra oktober til mars....
×
×
 • Create New...