Jump to content

Klukkekristin

Medlemmer
 • Content Count

  34
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Nøytral

About Klukkekristin

 • Rank
  Nyklekt
 • Birthday 11/01/1975

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.huset-med-det-rare-i.com
 • Yahoo
  krisnjaa@yahoo.no

Profile Information

 • Kjønn
  Female
 • Bosted
  Søfteland
 • Interesser
  2 katter, 1 hund, 6 Dverg Kochinhøner, 1 hane, to mammakaniner med tilsammen 12 babyer, en hann og 15 vaktel.

Recent Profile Visitors

1,926 profile views
 1. Etter et Googlesøke var det her jeg havnet. Fant dere ut hva som feilte høna? Har en høne som er hoven i hodet, hun holder på å myte, men tror ikke det har sammenheng, eller har det?
 2. Moskusender er enkle dyr. Mine har igrunn hatt fri tilgang til hønsefor og bløtt tørrfor til hund. Dette er første sommeren min med ender, og; Normalt har jeg klippet plenen 7 -8 ganger, men ikke i år. Snegler er hagen kjemisk rensket for. Bringebærbuskene mine (ugress) har vært ribbet for blader, og har ikke spredt seg videre. De bæsjer ufattelige mengder, men så regner det ofte på vestlandet, så plenen blir vasket den og. Det har hendt at de har streifet bort til naboen, men jeg har innkalling på dem, slik som på hunden, så da kommer de. Har og hentet dem i hagen til naboen og sagt nei nei nei, andesteik til jul... ha ha ha... Da sluttet de med det. Gjerder hjelper ikke, da de flyr. Vann må de ha, men bade trenger de ikke. Men når de får muligheten til å bade blir de hyper. Det verste for ender i hagen er løse hunder. Det streifet en inn her til oss og tok alle mine tre. Leit, men slikt kan dessverre skje. Hundens eier skal erstatte dem, men personlighetene får vi ikke igjen. Nye ender til våren er tanken. Lykke til! Ender i hagen er bare positivt og passer for de fleste, syntes jeg da
 3. Endene mine spiste en blanding av hønsefor og bløtet hundemat (tørrfor). Det likte de veldig godt. Samt ellers anna de beitet i hagen, av både gress, løv og insekter og snegler.
 4. Har i dag vært på Biltema og kjøpt noen snedne ledlys til hønsehuset. Verpefòr er servert og endene har flyttet i eget hus. Om det ikke nå blir egg, så blir det mye "kylling" til middag fremover!! Ha ha ha!!
 5. Jeg har et par med moskusender. De er svarte og flotte, ganske sjarmerende og viser stadig at det er mye logiske tankegang der. Dem har jeg hatt fra de var pittesmå, de bodde i stuen og altanen de første ukene. Nå er de voksne og fæle. Jeg har fått meg en and til, den er liten grå og hvit. Jeg trodde det var hanen min (DK) som banket den, men etter å ha flyttet endene i eget hus, viser det seg at det er endene som hakker den, midt mellom øynene over nebbet. Er det noe jeg kan gjøre? Vil det gå over? Eller må jeg bare kvitte meg med den? De er grei ute, det er bare når de er innestengt sammen at de gjør det. Gode råd mottaes med takk.
 6. Hvor får man tak i eggekartonger da? Å ja, så litt lenger oppe!
 7. Jeg har bare brune/viltfargete. Pågrunn av regnvær som tok knekken på vaktelburet mitt, har jeg nå dem i et kaninbur, sammen med noen av kaninejentene mine. Det ser igrunn ut som at kaninene roer vaktelene. Kanskje jeg tar feil, men ingen hakking har det vært siden. Det er kanskje mye bevegelse i buret og de får ikke fred til å finne en hakkekylling.... To haner og 9 høner og 5 jentekaniner i et herlig samsurium. Er dette ugunstig? Slossingen har iallefall opphørt. Ingen egg har kommet heller, men de holder på å skifte fjær. Er det noen andre som har erfaring med kaniner i vaktelburet, eller er denne roen noe jeg bare innbiller meg?
 8. Har tre ender og 7 høns. Litt bæsjing blir det, men her på Vestlandet sørger vår herre for å gjevnlig vask av plenene! Heller andebæsj enn brunsnegler. Har lurt på å "leie ut" endene mine for rydding av hager, men da må jeg jo være der å passe på dem. Har faktisk fått noen hendvendelser om akkurat det!
 9. Pallekarmer ja, det var lurt! Mine har muligheten til å sitte på vagler, men de ligger helst i rugekassene, snikene!
 10. Dette lurer jeg og på! Tenker og på de søte små fottelottene. Kaldt i bakken, skader på beina? I hønse/andehuset mitt har jeg nå skjellsand i bunnen ute, under tak. Inne har jeg ikke noe, da det er lettere å bare skrape bort gjødselen. Har ikke tenkt å legge varmekabler, men rent praktisk lurer jeg på hva som gjør bakken litt mindre kald for dem. Det kan gjerne bli -25 grader her, slenger gjerne ned en meter med snø og. Lurte og på melorm oppdrett for å underholde dem og fore dem. Det blir artig å prøve.
 11. Av mine 9 vaktler er 6 av de brune/viltfarget og 3 er hvite. De hvite er altså så banket nå, at den ene har jeg kakket og de to andre har jeg tatt ut. Vanlig?? Begynner å tro at det er kompliserte fugler dette. Forøvrig var den jeg kakket en høne og de to andre er haner.
 12. Da er det bare å smøre seg med tålmodighet da! Mine er klekket 21 aug. Hannene mine skummer i hekken, og de jeg mener er høner, som ikke skummer er vanskelig å få trykket på. De er liksom helt anderledes enn hannene. Mine hanner er både større og mindre enn hønene enda. Skummet kom i bakenden ganske nøyaktig fire uker gammel. Det minner meg mest om skummet vi hadde i håret på 80tallet. Noen av dem er fire uker. Jeg hadde først bare tre, nå har jeg ni. "Snopte meg" noen flere. Galing har jeg en del av, fantastisk flott lyd. Jeg digger dem, fasinerende dyr. Har dem stående på en blanding av skjellsand og spon. Gir dem Felleskjøpets oppdrett hønse for, salat, frukt og ungene mine elsker å grave i jorden etter makk til dem. Har enda ikke smakt et egg fra vaktler, men håper jeg liker det!
 13. Så koselig!! Kjempe gøy å følge med deg og de små... Gleder meg som en unge til våren igjen!!
×
×
 • Create New...