Jump to content

Hønehilde

Medlemmer
 • Posts

  30
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

2,070 profile views

Hønehilde's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

 • Conversation Starter Rare
 • Week One Done Rare
 • One Month Later Rare
 • One Year In Rare

Recent Badges

0

Reputation

 1. Holder til i Rogaland. både dverg og vanlig kan være av interesse
 2. Hvor lave temperaturer klarer mine 7 dverg kochin som bor i et isolert hønsehus seg uten varmelampe? Jeg har varmelampe men vil spare strøm når jeg kan.
 3. Temperaturen som svinget? Eller at de ikke fikk mat/ vann? eller at jeg hjalp dem ut? trodde de ikke trengte mat/ vann med en gang? Har kjøpt kyllinger nå. De er mellom 2-4 dager. Litt fjører på vingene. Hva temperatur bør de ha? De er ruger frem av en høne..
 4. Stavanger området. Snarest mulig.
 5. De to andre kom ut av eggene ved hjelp i år kveld. De så helt fine ut men døde nettopp.😢de lå det meste og sov. Og fikk ikke vann/ Mat pga jeg trodde men skulle vente med det til de var på beina. Temperaturen prøvde vi å holde på 36/37. Men den kom ned i 33 en gang (etter klekk) og opp i 38 noen ganger. Kan dette ha gjort at de døde?
 6. Den ene døde på vei ut. Innvollene var ute. Hva kommer det av? Frykter at de to andre også har det samme😢
 7. Hvor ofte bør jeg sprayer med lunkent vann?
 8. En av de har hakket hull nå. Håper på flere🍀🍀 det er 5 egg..
 9. I går kom jeg hjem fra ferie kl 16.00. Da satt høna på vaglen.. litt senere sjekket jeg igjen. Hun satt da ved siden av eggene som jeg hørte det pep i..( ingen hull) I går var det dag 23. samboer trodde jeg lå på eggene da han la seg i går kveld men lurer på om hun kan ha sittet ved siden av eggene da også.. i rugekassen. i dag satt hun ved siden av de igjen. Har forsøkt å legge de under henne flere ganger. Hun lå klukk i over en uke før jeg skaffet befruktede egg til henne. Nå tok jeg de ut og la under varmelampe og sprayet med lunket vann. ( har ikke rugemaskin) de kjentes kalde ut da jeg tok de ut. er det noe håp? Hilsen nybegynner!
 10. Hvordan går jeg frem for å klippe fjærene på beina til mine dverg kochiner som er fulle i kalkbeinsmidd? Får de vondt når jeg klipper fjærene? Kan jeg bruke samme såpevannet på alle? Dypper først i grønnsåpe, smører så med blanding av matolje og vaselin. Er det bedre å dyppe i ren matolje kanskje? Så det kommer inn i alle skjellene? Noen av hønene er hardt angrepet. Noen har bare litt. Jeg har 5 høner. Den med mest lagde klagelyder da jeg smørte inn beina :-( Har ingen erfaring med kalkbeinsmidd..
 11. Ser at en av mine 5 høner er hardt angrepet av kalkbeinsmidd! Oppdaget det akkurat nå. Har ingen erfaring med dette! Selvfølgelig er det en av de to jeg har som ikke lar seg klappe/ holde.. har hørt jeg må dyppe beina først i grønnsåpevann, så i matolje? Hva kommer dette av? Er det smertefullt?vil alle hønene få det nå? Kan det gå bort av seg selv? Hønene er ca 4 år.. Vi er i gang med å bygge et større og mer funksjonelt hønsehus.. Det er snart klar til innflytning. Bør vi vente til dette er borte føe vi flytter de inn? Gulvet i huset de bor i nå er fuktig men de oppholder seg helst i verpekasser eller vaglepinner om natten og er ute hele dagen. Håper noen kan hjelpe😊
 12. Jeg har 4 dverg kochiner og 2 blanding av dverg kochin og italiener. De har gått fritt siden aug i fjor men ønsker å bygge en luftegård nå til sommeren for å få fred på terrassen
 13. Hvor mye youghurt/olje skal man gi til 4uker gamle kyllinger? Hvor lenge kan man ta bort maten når de bor med sin mor?
×
×
 • Create New...