Jump to content

teralv

Medlemmer
 • Posts

  55
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Kjønn
  Not Telling

teralv's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

1

Reputation

 1. Vi har et lite hønsehus, dukkehus, som har fungert godt noen år. Byttet ut hønsene med 5 hvite ISA nylig. De la som de skulle i verpekassene. Ettersom vi hadde flere høns tidligere, så tok vi bort ene rugekassen med tre båser. De har da 4 igjen. Samtidig la fruen ut en del spon på gulvet. Dette for ca 3 uker siden. Jeg oppdaget da at ei av disse la egg på gulvet under rugekassa. Jeg tettet igjen med hønsenetting og hang opp igjen den rugekassa som ble fjernet, og reiste til spania 14 dager. Hun som passer hønene forteller om at det legges masse egg på gulvet nå, så da antar jeg at dette har smitta. Hvordan får man bukt med slikt ? Det er ikke ønskelig at de verper på gulvet. Dette har aldri vert problem tidligere, og er en uvane som plutselig dukka opp nå. Kommer hjem fra ferie lørdag og må ta fatt i dette. Noen tips? De har tross alt 7 rugekasser å ta av, og kun 5 hvite og ei stk skånsk blomme som er sjefshøna i flokken.
 2. Hentet noen høns av en seriøs oppdretter. Rase hvit isa - også kalt hvit italiener. Merket i dag at hun hadde en merkelig utvekst under magen, i midten. Den minner meg veldig om en navlestreng på spedbarn som er i ferd med å falle av. Den svarte delen er dødt vev, og det virker helt tørt tvers igjennom. Har lagt til en videofilm i håp om at noen kan se hva dette er. Høna virker ikke plaget med det, og jeg vil helst ikke ta hu av dage før jeg vet hva dette er. Størrelse er den 5-6 cm lang, og ca 1 cm diameter. Noen tips? Video link
 3. Har over noen år hatt "hvite italienere" her hos meg. De første vi hadde var flotte hvite, med rød kam. Fargen på huden på beina var grågul som kjennetegn. De var renraset industrihøns som er klekket ut fra fabrikk, men IKKE Steinsland. De andre jeg fikk nå i uken var også hvite italienere. Men de var mye gulere i beina, nesten samme farge som enkelte måker. Knallgule. Snakket med Steinsland i dag, og den rasen heter altså (Svar fra Steinsland): De du har fått av Tore er definitivt hvite italienere, også kalt white leghorn, av typen Lohmann Selected Leghorn – LSL. De andre jeg har som er gråere i beina er like, bare fargen i hud på beina er forskjell. De stammer som nevnt fra klekkeri, men en bonde på Seim i Hordaland har alet dem opp til 18 ukersalderen. Hvilken rase kan den andre industrihøna være?
 4. Som overskriften tilsier, så er jeg bekymret over mine 5 stk Lohmann som var verpeklare for ca 1 år siden. De har gått i lag med 6 sinte "italienere", og ei sort skånsk blomme som er prippen. Disse kom inn i flokken sist. Om en studerer vedlagt video så er de litt våte nå, men flere er har omtrent bar hud langs hele halsen, og i hekken. Pjuskete overalt rett og slett. Ser de står å skjelver ute i dag med 0 grader. Legger merke til at de andre på en "vennlig" måte pikker litt i halsområdet (alle hønsene) akkurat som om de beiter parasitter, ellers er det en mild form for fjærnapping. Det virker som om dette ikke er napping av fjær, men stell av fjærene eller noe fra de andres side - MEN KUN SPEKULASJONER. Har ikke peiling på hva som gjør dette, eller om dette er en form for sen stilking, men spør derfor om råd her om hva dette kan være. Råd og tips mottas med takk. De øvrige hønene som er lengre oppe på rangstigen ser meget bedre ut. Kan nevne at Lohmann (brune) ikke får være på vaggel, men ligger og sover på gulv, eller verpekassene. Video:
 5. Stemmer. Nei det var kanskje å overdrive litt, men hu ene "italieneren" som har kommet lengst har flere områder hvor du ser bar hud. Vil tro at 10/15% av fjærene er borte. Får håpe hu restituerer seg. Men da forstår jeg det slik at dette egentlig er gjort på 2-3 uker normalt?
 6. Hehe, sikkert ingen andre som har testa det. Men jeg har i allefall trua På dagtid, uansett årstid skal de få klare seg uten. Da blir det via tidsur slått av. Her vest om Bergen er det selv på kalde dager sjelden mye under null grader få dager i året. Tror mange fyrer på ukritisk med KW i hønsahusene sine uten å tenke på kostnad, men det er jo ikke min sak. Jeg tenker alltid kostnad opp mot nytte, selv om vi snakker dyr. Leser at de fint tåler kulde mot at det blir mindre egg. Nå har de forresten startet med myting eller stilking. For ca 2 uker siden. Ufattelig lite inteligent å begynne med det før kuldeperioden, men slik er det vel bare. Når kan en forvente at nye fjær er på plass? Aldri vert borti det der før, så stilking er upløyd mark for min del. Ser ikke så fint ut, og fjæra trenger dem nå.
 7. Silkehans: Det var da ikke så funny? Jeg mener det seriøst altså. Men først må jeg se hvor varm en slik kabel blir. Dette gir lokal god lunk til de. Bedre enn ingenting. Vi må være litt innovative her i bransjen :-)
 8. Mitt hønsahus er ikke isolert, men har sutaksplater innvendig og er trekkfritt. Har riktignok en datavifte for avtrekk av luft inne. Hadde litt lunk på vannet deres i vinter som var, men det var ikke mange kuldegrader og dager med kulde sist vinter. Har fundert på om jeg skal kjøpe en 5 meter med varmekabel som jeg kan tvinne rundt valene til hønsene. Da tenker jeg at de får lunk i beina, og at overskuddsvarme vil sive opp under dem, og varme hver og en ganske greit. Er det noen som har tenkt på det, eller prøvd det? Jeg har ikke tenkt å varme opp huset ytterligere da det blir som å fyre for kråkene. Da er det billigere å avstå fra alle eggene og betale litt mer fòr. Skulle en hatt på 1000 watt der, så er det jo faktisk rundt 25 kr døgnet. Det koster i lengden.
 9. Ser f.eks på denne videoen https://www.youtube.com/watch?v=PHgr6s6-iEY at Marek`s disease ikke minner om det jeg har sett på de to fuglene mine som har daua. Kan selvsagt ikke utelukke det, men tviler litt på at det er hønselammelse vi står ovenfor her. Har lest flere ganger at disse industrihønsene har svært kort levetid, og at de lever ekstremt hardt den tida de leverer med tanke på ekstrem trang til å legge egg. At de blir utslitt og kolapser av den grunn. Men har ikke klart å finne det igjen.
 10. Jeg fikk mine verpeklare, altså rundt 19 uker gamle.
 11. Kjøpte 6 stk hvite italienere eller industrihøns som proffene kaller det. Disse ble kjøpt ca 15 november 2014 - da var de "verpeklare" - rundt 20 uker gamle. Da antar jeg disse er klekket rundt 20. juni 2014 - og er da 1 år 3,5 mnd. Den første døde uventet i slutten av august. Den andre i gårkveld. Vi fant dem i hønsehuset svekket, og døde kort tid etterpå. Akkurat som om de var svimmel, svekket, og dårlig balanse på ene siden. Dette er ikke så veldig store høns, men gir fantastisk med egg, og nokså bra størrelse på eggene uten opphold siden november 2014. Slik industrien vil ha. Har hørt at levetiden er begrenset, men trodde de ble mer enn et drøyt år. Hva tenker dere? Er dette normalt? Kunne tenkt meg mer info om andres erfaringer. De får gå ute hele året, har det godt på alle måter, og får restemat, verpefòr og rent vann.
 12. Noen som vet hva disse økobøndene bruker av hanerase? Hybrid rase det og? Skal holde tråden oppdatert om ikke annet enn til fremtidig info om andre vil forsøke seg.
 13. Jeg tror jeg bør lese korrektur før jeg publiserer. Skulle stå "hvilken rase kan en forvente at kyllingene som klekker er?"
 14. Tenkte å teste fruktbarheten på økologiske egg kjøpt på Meny sist fredag. Rema1000 hevder i sin sak at det måtte være "utrolig skjelden" at slike egg lot seg ruge frem. Kjøpte to 10 pakkninger fra kjøledisken. Målte de med thermografi kamera når jeg kom hjem, da var de 2,1 grader. Etter 5 døgn i rugemaskinen Brinsea OVA 190 så er fasiten klar. 25% av eggene har dannet blodårer, altså 5 av 20 egg. Skal ruge dem frem - så får vi se. Hvilken rase kan jeg forvente at høne og hane er? Hvite egg, se kvittering på bildet.
 15. Samme her, startet vending fra første stund, men har også lest at de to første døgnene skal de ikke vendes. Antar det er som Andreas sier noe med skjøre ting på fosterdannelse.
×
×
 • Create New...