Jump to content

Ester

Medlemmer
 • Content Count

  4
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Nøytral

About Ester

 • Rank
  Nyklekt
 1. Går det ikke ann å overfore endene/hønsene så de slutter å legge egg? Har lest det ett sted...
 2. And og høne er vel noe det samme i ribbe regner jeg med. Legger man anda i varmt vann en stund før ribbing så går det jo enklere, selv om det er litt jobb. Jeg har jo ikke tenkt å plukke 100 ender på en dag heller...så det kommer vel litt ann på hvilken skala man ser for seg. Jeg har vel tenkt å starte i det små,og se hvor mange som er nok hos meg. Skal man ha økologiske ender,så må man fore med økologisk mat, helt riktig Nå vet ikke jeg hva du forer endene dine med, men ris skal være bra har jeg hørt.Gras og grønnsaksrester,makk og snegler. Solsikkefrø, og slik viltblanding.Me den siste der er vel ikke økologisk. Grøt liker dem vist og. Hva er god kost på vinteren?Tørket gras og solsikkefrø?Hvor stor flokk har du som spiser 25 kg i uken? Ja,dette med jakt. Ja der er mye utgifter med jakta, men får man mange dyr på en sesong så tjener man og bra. Men ett og anna dyr tjener man lite på. Jakttereng pleier man å dele på hele jaktlaget her, transporten...da har man egen ATW og piqup. Noe bensin går vel,men ikke store formuen.Har man eget kjølerom så er ikke det store utgiftene.Selger man hele dyr,så er der jo ikke noe oppskjærng av dyret stort. At man må betale for felte dyr eller kg, var nytt for meg...den tror jeg ikke alle følger til punkt å prikke...Så det trenger ikke bli så veldig dyrt at man ikke tjener noe på det. Det spørs vel hvordan man innordner seg
 3. Det er jo veldig populært med økologisk,frittgående og kortresit mat nå, altså lokal mat. Så det burde jo være ett marked for det. And er jo en delikatese Selv om det ikke blir foreting i stort, så er der vel noen tusenlapper å tjene? Tenker på dem som driver å jakter og selger, hele dyr. Dem tjer jo stort på det. Selv om det ikke er rene fabrikkutsalget... Men hvilke rettningslinjer er der for å ale opp og selge kjøtt av fjærkre? Har du en link?
 4. Hei! Jeg lurer på om det er mange som driver med moskusender for å selge kjøtt/egg videre. Eller er det helst for eget bruk, eller for kosen sin del,med å ha noen dyr på gården/i hagen. Jeg vurderer å begynne med lite oppdrett for å ha kjøtt og egg til eget bruk, og selge kjøtt videre. Ved å selge kjøtt videre,hvordan gjør man det med slaktingen? Gjør dere det selv,eller sendes de bort til slakteri? Eller foretrekker folk å få levende dyr for så slakte kjøttet selv?? Ser det er mange som selger livdyr på finn.no, er de som selges der gode nok for å drive oppdrett på for å få bra kjøtt? Og hvordan er interessen for andekjøtt? Noe å tjene på det?
×
×
 • Create New...