Jump to content

monica

Medlemmer
 • Content Count

  564
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

monica last won the day on August 19 2015

monica had the most liked content!

Community Reputation

11 Godt

About monica

 • Rank
  Klukk
 • Birthday 11/20/1981

Profile Information

 • Kjønn
  Female
 • Bosted
  nes,akershus

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Hei!

  Jeg leste et innlegg på fuglepraten (fra 2008!) der du fortalte at du hadde kjøpt kalkuner av en i Fredrikstad som hadde holdt på lenge med bronsekalkun. For et par uker siden hørte jeg en podcast der en fra Fredrikstad fortalte at han hadde som en slags privat avlsstasjon for bronsekalkun, og hadde holdt på siden 80-tallet.

  Har du noen kontaktopplysninger til denne oppdretteren? Jeg vil gjerne utvide kalkunholdet mitt og kjøpe rugeegg fra en som har holdt på lenge. 

  Håper du kan svare!

   

  Med vennlig hilsen

  Inger Gunvaldsen

 2. monica

  Kjøp og salg?

  Hallo! ser det er lenge siden jeg har vært her inne.. kjenner ikke igjen sidene.. Men , er det ikke noe kjøp og salg side lenger??
 3. monica

  Hvilken Rovfugl??

  Jeg sendte inn bildet på en sånn "spør en ornitolog" side. Og han kunne bekrefte at det var en lys variant av musvåk(børringevåk) som du trodde,Tormod. Den var visst ikke vanlig her. Morsomt med uvanlige fugler i nærområde. Den har nok funnet seg et fint jaktområde nede ved noen sauebeiter her. kryr sikkert av smågnagere der..
 4. monica

  Hvilken Rovfugl??

  Jeg har sett denne fly forbi før,men har tatt den for å være en ung hønsehauk.. Men nå som jeg har fått knipset noen litt dålige bilder(det var det beste jeg fikk til på den avstanden) Så ligner den jo slett ikke en hønsehauk...
 5. Hallo! Våre unger har gått i Udnes Naturbarnehage ( TLF : 46906747 ) Ta en telefon til dem. De har høner og har hatt det i mange år. Hønene der går løse sammen med barna,de har selvfølgelig eget hønsehus med luftegård også. Men på dagtid er de løse. Fungerer kjempefint. De har egg til eget bruk,og selger også til foreldrene.
 6. Hallo! Du klippet nok av en fjær i vekst. Disse fjærene blør veldig om du klipper dem av. Du ser om de er i vekst på fargen på fjærmidten.innerst ved huden,den er mørkere inni,og virker litt myk. Blodet forsvinner når fjæren er utvokst. Ser at innlegget er litt gammelt,men det var ingen andre svar..
 7. Har Gammelnorsk spælsau selv. Har heller ikke vært borti noe slikt. Har du hørt med vetrinær?
 8. Etter min mening er hanegal og kalkungobling omtrent like høyt.. Men de fleste synes vel ikke slikt er plagsomt? . Hør med naboene du ;D
 9. Hadde en katt engang som satt og ventet utenfor kyllinggården med samme hensikt. Ventet på at kalkunkyllingene skulle stikke hodet ut,og vips så bet han det av..men kroppen ble jo liggende på innsiden. Han fikk tatt tre kyllinger på denne måten før det ble oppdaget.. Satt på finmasket netting nederst så var problemet løst..
 10. Godt å høre fra flere ,det er en vandrehistorie ja! Foret med kalk i er ikke farlig for haner.
 11. Indre skader syns desverre ikke fra utsiden..Men slikt kan gå bra også.Har ei høne,hun er nå 8 år og som 1åring var hun i gapet på reven,den slapp henne i skrekken av å bli jaget av et rasende menneske....hun hadde huller etter tennene i ryggen og jegvar helt sikker på at hun kom til å dø,tenkte vi fikk se det an. men hun ble aldri slapp og sårene grodde fint uten noen behandling,de ble rett og slett ikke betente,så det går heldigvis an å ha flaks også.. Trist det ikke gikk slik med høna di :C
 12. Fugl er fugl.. så jeg vil påstå at de aller fleste sykdommer som går på høns også kan smitte din papegøye..
 13. Er du sikker på at det er grevling og ikke rev??? Her har vi grevlinger og rev ,men har aldri aldri møtt grevling på dagtid... rev derimot kan komme på høylys dag,særlig nå på høsten... Her kommer grevlingen etter kattemat minst en time etter mørkets frembrudd..,men hønene er trygt bak netting når vi ikke er hjemme,eller om natten når vi sover.... Det er faktisk ditt ansvar å sikre dyrene dine mot rovdyr som selvfølgelig går etter lettvinn mat.... Det er ikke rovdyrets skyld at de er lette å hente...kremt... Det skal ikke mye til for å holde dem unna hønsene dine.. Hold hønsene inne bak netting når du ikke er hjemme så har du faktisk løst problemet..
 14. Har ikke peiling men de var veldig fine
×
×
 • Create New...