Jump to content

monica

Medlemmer
 • Content Count

  564
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Everything posted by monica

 1. monica

  Kjøp og salg?

  Hallo! ser det er lenge siden jeg har vært her inne.. kjenner ikke igjen sidene.. Men , er det ikke noe kjøp og salg side lenger??
 2. monica

  Hvilken Rovfugl??

  Jeg sendte inn bildet på en sånn "spør en ornitolog" side. Og han kunne bekrefte at det var en lys variant av musvåk(børringevåk) som du trodde,Tormod. Den var visst ikke vanlig her. Morsomt med uvanlige fugler i nærområde. Den har nok funnet seg et fint jaktområde nede ved noen sauebeiter her. kryr sikkert av smågnagere der..
 3. monica

  Hvilken Rovfugl??

  Jeg har sett denne fly forbi før,men har tatt den for å være en ung hønsehauk.. Men nå som jeg har fått knipset noen litt dålige bilder(det var det beste jeg fikk til på den avstanden) Så ligner den jo slett ikke en hønsehauk...
 4. Hallo! Våre unger har gått i Udnes Naturbarnehage ( TLF : 46906747 ) Ta en telefon til dem. De har høner og har hatt det i mange år. Hønene der går løse sammen med barna,de har selvfølgelig eget hønsehus med luftegård også. Men på dagtid er de løse. Fungerer kjempefint. De har egg til eget bruk,og selger også til foreldrene.
 5. Hallo! Du klippet nok av en fjær i vekst. Disse fjærene blør veldig om du klipper dem av. Du ser om de er i vekst på fargen på fjærmidten.innerst ved huden,den er mørkere inni,og virker litt myk. Blodet forsvinner når fjæren er utvokst. Ser at innlegget er litt gammelt,men det var ingen andre svar..
 6. Har Gammelnorsk spælsau selv. Har heller ikke vært borti noe slikt. Har du hørt med vetrinær?
 7. Etter min mening er hanegal og kalkungobling omtrent like høyt.. Men de fleste synes vel ikke slikt er plagsomt? . Hør med naboene du ;D
 8. Hadde en katt engang som satt og ventet utenfor kyllinggården med samme hensikt. Ventet på at kalkunkyllingene skulle stikke hodet ut,og vips så bet han det av..men kroppen ble jo liggende på innsiden. Han fikk tatt tre kyllinger på denne måten før det ble oppdaget.. Satt på finmasket netting nederst så var problemet løst..
 9. Godt å høre fra flere ,det er en vandrehistorie ja! Foret med kalk i er ikke farlig for haner.
 10. Indre skader syns desverre ikke fra utsiden..Men slikt kan gå bra også.Har ei høne,hun er nå 8 år og som 1åring var hun i gapet på reven,den slapp henne i skrekken av å bli jaget av et rasende menneske....hun hadde huller etter tennene i ryggen og jegvar helt sikker på at hun kom til å dø,tenkte vi fikk se det an. men hun ble aldri slapp og sårene grodde fint uten noen behandling,de ble rett og slett ikke betente,så det går heldigvis an å ha flaks også.. Trist det ikke gikk slik med høna di :C
 11. Fugl er fugl.. så jeg vil påstå at de aller fleste sykdommer som går på høns også kan smitte din papegøye..
 12. Er du sikker på at det er grevling og ikke rev??? Her har vi grevlinger og rev ,men har aldri aldri møtt grevling på dagtid... rev derimot kan komme på høylys dag,særlig nå på høsten... Her kommer grevlingen etter kattemat minst en time etter mørkets frembrudd..,men hønene er trygt bak netting når vi ikke er hjemme,eller om natten når vi sover.... Det er faktisk ditt ansvar å sikre dyrene dine mot rovdyr som selvfølgelig går etter lettvinn mat.... Det er ikke rovdyrets skyld at de er lette å hente...kremt... Det skal ikke mye til for å holde dem unna hønsene dine.. Hold hønsene inne bak netting når du ikke er hjemme så har du faktisk løst problemet..
 13. Har ikke peiling men de var veldig fine
 14. monica

  er dette 2 haner?

  Men jeg skønner hvorfor disse har blitt solgt deg som hane og høne.. Da den til høyre ser meget feminin ut;DDen så nok enda mer høneaktig ut da du kjøpte dem ,tenker jeg.. Har selv hatt mange slike og kjenner jeg har litt tvil om den til høyre da jeg selv har hatt noen litt maskuline høner som har gått rundt å posert som haner...
 15. Slipp dem ut i godvær når de har fått litt fjær! Du ser fort om de fryser. Og tenk på kyllinger som går med sin mor ute er da ute og lufter seg helt fra starten! De gjemmer seg under mor med gjevne mellomrom for å varme seg så er de ute igjen med stadig lengre intervaller etterhvert som ukene går:D
 16. Barnehagen to av barna våre går i har høns, De har jærhøns,RIR,Minorka,italienere(hvit og brun) og en dvergkockinhane de har fått av oss:D De måtte ta jærhanen da han begynte å gå løs på barna så da fikk de en dvergkockin av oss og hans rolige gemytt har smittet over på de varmblodige verpehønsene så de har blitt tammere.. Det fungerer veldig bra.hønsene er løse i barnehagen hele dagen. de har hatt høns i mange år,men byttet litt på bestanden.
 17. Ja. Når kyllinger går med sin mor så plukker hun allslags insekter til dem bortsett fra veps,humle og slikt da..
 18. Bare la de hilse på så ofte som mulig og fra første stund så blir barna dine en naturlig del av omgivelsene Bare pass på at det er under tilsyn,spesielt med ettåringen da det ikke alltid er så lett å forstå at man er veeeldig sterk i forhold til en liten kyllingkropp. Ha gjerne kyllingene på fanget, (i korte perioder ,spesielt mens de er veldig små) så blir de fort vant La barna gi hakket egg,og andre godbiter så er det morsomt og relasjonsbyggende for alle parter:D De tammeste hønsene vi har er de vi har fått etter at vi har fått barn.. Barna våre er nå 7 og 5 og 2 år og selv toåringen er så forsiktig når han har en kylling på fanget. For mye tilbakeholdenhet skaper mindre tamme høns.
 19. ehhh.... det er ikke plastsilen man får kjøpt en gang daglig i lekebutikken altså
 20. Når det gjelder brahmaen så stemmer dette med befjæringen stort sett alltid,hønene får tidligere mere fjær enn hanene. Dette sees spesielt på ryggen og halen... Hanekyllingene går ofte fremdeles med bare dun på ryggen mens hønsekyllingene er heldekket av fjær på ryggen og med en liten stjert. Ofte vokser hanekyllingene mer i kroppen før befjæringen setter inn for fullt.. de er ofte mer høyreiste strekker hals og er mer "på utkikk" enn hønekyllingene. Når det gjelder orpington så har jeg liten erfaring med rasen så der kan jeg ikke hjelpe. Når det gjelder sand så har jeg alltid kyllingene på sand fra første time.dette fungerer utmerket.og gjør renholdet særdeles enkelt. De graver og sandbader,og at det blir mykt å ligge i. Og det føles tryggere med tanke på varmelampen (som ofte er det brukte alternativet.) Siler bare ut de tørre små avføringsklumpene med en sånn plastsil man får kjøpt i lekebutikkene en gang daglig så er det hele tiden rent og tørt og kyllingene spiser jo av sanden og dette er helt ufarlig og tilogmed nyttig da kråsen deres nettop er skapt for småsteinspising. i motsetning til flisstrø da de ofte spiser av dette også og det er uheldig og faktisk kan være dødelig.. Da flis kan svelle i magene og skape tilstopning i tarmene.
 21. monica

  Egglegging

  Det kommer an på mange faktorer.. Hvor gamle er de,hva slags rase?
 22. Ja dette er absolutt ikke naturlig! Og dette med at et individ blir hakket til blods er ikke normal hønseoppførsel.. Dette kommer av en av to ting: Enten et individ med sinnsykdom eller noe i miljøet(som foreksempel ekstrem tetthet av høns som i industrien). Hos deg er det nok ingen tvil om at det var det første alternativet.. Synd at du skulle oppleve dette med de første hønsene dine,men dette er heldigvis ikke vanlig!
×
×
 • Create New...