Jump to content

Dansefeber

Medlemmer
 • Content Count

  12
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Dansefeber last won the day on June 3 2015

Dansefeber had the most liked content!

Community Reputation

4 Nøytral

About Dansefeber

 • Rank
  Nyklekt

Profile Information

 • Kjønn
  Female
 • Bosted
  Stavanger
 • Interesser
  Hvit/brun italiener, DK, Antwerpen Skjegghøns

Recent Profile Visitors

2,057 profile views
 1. Etter å ha hatt høner siden romjula, har vi nå fått laget en kjekk hønsegård med god plass til hønene. De første hønene bodde i et hønsehus kjøpt på internett, og flokk nummer 2 fikk bo i et hus vi kjøpte på Felleskjøpet. Når vi fikk 2 hønsehus, satte vi alle dverghønene i det minste huset, og italienerne i det største. Nå står hønsehusene på hver side av hønsegården, og vi prøvde å ha det åpent mellom dem, slik at de kunne gå sammen. Da "invaderte" italienerne hønsehuset til dvergene, og de små ble sittende inne i huset uten mulighet til å komme ut. Derfor har vi nå satt opp et skille i hønsegården slik at de har hver sin del å tumle rundt på. Dette ser ut til å fungere bra! Bilder kommer :-) Flokken er nok litt stor akkurat nå, men mulig den vil minske etter "naturmetoden": den ene italieneren virker som hun ikke trives spesielt godt, og blir til tider jaget av de andre. Den ene DK høna har noen store skorper under vingene som ikke vil forsvinne, så jeg følger ekstra godt med på helsa hennes. Hvis det ender med at disse to hønene blir offer for øksa, sitter vi igjen med 7 høner (og ingen hane): 2 DK, én Antwerpen skjegghøne, én Toppa Hollender og 3 italienere. Italienerne er flinke å legge egg (unntatt den som ikke trives så godt), og jeg håper dvergene også starter nå når det våres. Det hender en sjelden gang at det dukker opp et lite egg hos dvergene, og jeg tror det er hollenderen som produserer. Dette er en fantastisk hobby - en ny verden! Jeg har masse å lære, og jeg kommer til å gjøre mange nybegynnerfeil (har vel allerede startet med det, ja). Skal prøve å få lagt inn litt nytt på bloggen inn i mellom her :-)
 2. Den ene brune italiener høna mi virker som hun ikke trives i flokken sin. Hun går sammen med 3 andre italienere (en brun og to hvite). Hun er "underdanig", og har fått et par omganger med hakking på kammen, uten at det har blitt store sår osv. Flokken virker temmelig rolig, men jeg ser at denne ene er mer skvetten. Jeg mistenker at hun er den ene som ikke verper av italienerne. Jeg finner jevnt over 3 egg per dag. Hun har mye mindre kam enn de andre, og det kan se ut til at hun har mindre fjær rundt kammen enn de andre også. Alle 4 har hatt kalkbeinsmidd, og jeg har behandlet dem med gamebird sitt "godstoff", både på bein og kammer. Det kan se ut som de er kvitt det, men begge de brune italienerne har noen skorper på kammen - vet ikke om dette er rester etter midden.. Puh - ble visst litt lenger enn jeg trodde dette, men spørsmålet mitt helt til slutt er rett og slett om jeg bør la denne ene høna få slippe, siden hun gjerne ikke har det så godt. Synspunkter og råd tas i mot med takk!
 3. Glemte selvfølgelig å ta bilder, men det gikk overraskende bra å bade henne. Hun var rolig, og det kunne neste virke som om hun nøt øyeblikket!! Fikk løsnet opp mesteparten av alt som hang fast i toppen, men måtte stusse vekk litt med saksa til slutt
 4. Tusen takk for svar. Da blir det kanskje "prosjekt hønsebad" i dag! Hvis jeg husker det kan jeg ta før- og etter-bilder
 5. Jeg har en dverg toppet hollender som har blitt skitten i toppen, så den henger tungt over øynene hennes. Er det OK å bade den? Har sett et par snutter på YouTube om bading av høner, men vet ikke hvordan det vil funke midtvinters her i landet. Noen med erfaringer? Er det bedre å klippe av noe av toppen?
 6. Jeg hentet akkurat en skjegghøne på Jørpeland utenfor Stavanger - hun er skikkelig søt :-) Blir spennende å følge med hvordan hun vil trives hos meg i "dverg-buret". Her har jeg 2 stk DK, skjegghøna + en toppet hollender.
 7. Ja, men jeg har også lest at det brukes til støvbad for hamstere og chinchilla, men da ser sanden litt mer finkornet ut..
 8. Det er akkurat det jeg tenker på også.. Hønene elsker jo å plukke på alt. Jeg har lest på sekken med kattesand om innhold, og der står det at det er 100% naturlig Sepiolit. Dette er en slags leire tror jeg...
 9. Jeg lurer på om noen bruker kattesand som en del av strø/ evt. på gjødselbrettet under valgene? Ser for meg at det vil hjelpe med rensligheten, men er usikker på om det er nødvendig.. Jeg er en helt "nyfrelst" hønemor, og lytter til alle gode råd!!
×
×
 • Create New...