Jump to content

Narve

Medlemmer
 • Posts

  2
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by Narve

 1. Både som jeger og interesse for avl og oppdrett av skogsfugler og andre fugler, er det noen jeg undrer veldig på, og det er hvorfor har jeg ikke fått se jerpe noe sted.Selv i de biotoper den teoretisk skulle befinne seg, har jeg ikke sett noen. Det er også veldig sjeldent å se naturfilmer hvor jerpe er med.

  På 80 tallet drev Statens skogbruks skole i Bygland et avl opplegg for skogsfugl, de var en periode interessert i alle som viste reir med skogfugl egg i slik at de kunne samle eggene å få lagt de i en rugemaskin. Men ikke for jerpe sa de for det hadde de allerede fra før. Men selv om de sa det det så hadde de kun orrfugl og storfugl i sine volierer. Jeg har også hørt om eldre mennesker som i sine yngre dager skjøt mye jerpe.Jeg selv er over 50 år og har aldrig sett noen.

  Er det noen her som har sett jerpe,eller er den utryddet. Eller har den aldrig eksistert noen gang?

  Jerpe er en svært sjelden fugl og jeg har med sikkerhet sett den bare en gang og det var våren 2014. Har mer eller mindre lett etter den i hele mitt voksne liv. Har prøvd jerpefløyte også uten hell. Men ornitologer rapporterer den på noen steder har jeg sett.

 2. Hei!

   

  Var ute en tur i skogen, fant en død fuggel. Tror det har vert rev på ferde... :sad: Er litt usikker på om det er en orrhøne eller jerpe. Trodde først det var orrhøne, men så fant jeg 2 hele egg (resten var ødelagt...) Etter å søkt litt på nette ser det ut som jerpe egg, men syns jerpe og orrhøne egg virka ganske like, skal prøve å få posta et bilde. Men finner ikke kamera.

   

  Lurer på om det er mulighet for å ruge fram egga? Eller er det for seint? Plukka de opp, og la de rett i ullsokken min som var god og varm. 

   

  Kom det noe ut av eggene? :)

  Fant du ut av om det var jerpe eller orrfugl? Det skal gå an å finne bilder av egg på internett. Tok du bilde av fuglen?

×
×
 • Create New...